Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2010, 20:09:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
de ce vrei sa se rida lumea de tine ce subtire esti la minte ar fi indicat sa ne cauti in alta parte cu explicatiile tale care se bazeaza pe nimic.de ce vrei sa te creada acesti oameni care comunica cu Dumnezeu
Nu am nimic impotriva ca sa se rida lumea de mine.
Eu nu vreau sa ma creada, ca nu sint vreun apostol, sa ma creada. Ca tot ce zic eu poate fi verificat foarte usor.
Vechi 14.05.2010, 20:48:28
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul

Obraznicia acestor indivizi cu atitudine golaneasca sub masca politetii si limbajului stiintific, topcat si Dumitru, se vadeste din nou. Unul ameninta cu bataia, celalalt sustine ca Sfintii erau schizofrenici.

Sa le fie rusine!

Last edited by Traditie1; 14.05.2010 at 21:09:35.
Vechi 14.05.2010, 21:14:31
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=HvhGeNzdRZA

Are subtitles in Engleza, ia uitati-va ce teologie :)
Minunat clipul, multumesc!
Vechi 14.05.2010, 21:43:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dar eu nu am pretins ca sf.parinti ar fi schizofrenici, ca ar fi retarzi. Si nu pretind ca oamenii religiosi ar avea creierul modificat esential fata de unul nereligios.
Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
celalalt sustine ca Sfintii erau schizofrenici.
Banuiesc ca stii sa citesti
Vechi 14.05.2010, 21:48:06
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adimirea Vezi mesajul
Da, într-adevăr, așa este.
Mă iertați pentru ieșirile de mai devreme, sunt și eu un biet om neputincios și am greșit, am avut un mod nu tocmai fericit de a exprima ce aveam de spus. Chiar am regretat ulterior înverșunarea.

Dar repet faptul că este o problemă pe forum cu unii care prin atitudinea lor deranjează foarte tare.

Pentru un om credincios este mai rău să-i spui ceva de rău despre Dumnezeu, credința, și așa mai departe, decât să-l insulți personal, să-l lovești chiar, asta aș vrea să înțeleagă unii. Iar cei mai neputincioși, mai slabi, cum sunt eu mine pot avea unele ieșiri nu tocmai fericite.

Până și în lumea laică, e un lucru de bun simț, de la sine înțeles că atunci când intri într-o comunitate, trebuie să-i respecți regulile, ca să nu jignești pe cei de acolo. Pe formul Dacia, nu spui că Daciile sunt mașini proaste; vei jigni nu numar foarte mare de oameni, într-un mod gratuit, fără rost.

Deranjează prozelitismul ateu dacă-l pot numi așa... înverșunarea cu care Îl hulesc pe Hristos și pe credincioși, făcând apel la diverse pseudo-argumente urâte.

Prezența celor declarați atei, sau care spun că aparțin altor "religii", ar trebui să fie una pasivă.
Scopul lor aici, ar trebui să fie să se informeze cu privire la Dumnezeu, în scopul dobândirii Dreptei Credințe.
Atât.

Ar trebui moderare mai puternică, este nevoie de așa ceva.
Un Forum Ortodox trebuie să fie "in duh" ortodox. Ideal să simți o atmosferă plăcută, de discuții între creștini. Cred că peste jumătate din mesajele de aici ar trebui șterse, întrucât nu "zidesc" în nici un fel. E doar mult text aiurea, care obosește. [ Și nu mă refer la acest topic, ci la tot forumul ]

Nu cred că libertatea, democrația, și alte "valori" își au locul într-un context creștin ortodox.

Toți suntem în Dictatura Sfântă a Domnului Nostru Iisus Hristos, nicidecum în vreo democrație.

În acest spirit, poate ar fi bine absolut fiecare postare să fie aprobată înainte de a apărea pe forum, și analizat conținutul ei, dacă e în duh ortodox, dacă folosește, zidește... eu unul așa aș face, așa mi se pare creștinește.

Încă o dată, mă iertați.

Hristos s-a Înălțat!
Linistiti-va ca n-a dat nimeni cu parul pe-aici. Nu e cazul sa deveniti agresiv. Au si ei dreptul sa-si exprime credinta, la fel ca si dvs. Din cate vad, ei nu au atacat pe nimeni, doar exprima ceea ce cred ei.
Dictatura??? Ascultati bine: Credinta nu e o dictatura, Dumnezeu ne-a lasat aceasta libertate. Ati face bine sa respectati si dvs acest lucru.
Vechi 14.05.2010, 22:34:00
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Linistiti-va ca n-a dat nimeni cu parul pe-aici. Nu e cazul sa deveniti agresiv. Au si ei dreptul sa-si exprime credinta, la fel ca si dvs. Din cate vad, ei nu au atacat pe nimeni, doar exprima ceea ce cred ei.
Dictatura??? Ascultati bine: Credinta nu e o dictatura, Dumnezeu ne-a lasat aceasta libertate. Ati face bine sa respectati si dvs acest lucru.
Mă iertați din nou pentru tonul agresiv, mi-a părut rău pentru el.

Credința este o dictatură, mă iertați, dar în aceasta privință sunt 100% sigur.
Este Dictatura lui Dumnezeu. Nu te joci de-a "libertatea" aici.

Libertatea este un concept fals, creat de oameni sub influența celui rău.

Nu "doar exprimă ceea ce cred ei" ci terfelesc credința și pe Hristos Dumnezeu. Care Hristos, este Dictatorul meu; Nu înțeleg ce vă este atât de neclar.

Ați spus "Din cate vad, ei nu au atacat pe nimeni, doar exprima ceea ce cred ei."

Cum adică nu au atacat pe nimeni? Au atacat pe însuși Hristos, și fac asta de ani de zile pe acest forum.

Eu unul m-am cam săturat de ideile lor agresive "sunteți proști"; "nu sunteți raționali"; "sunteți fanatici".

Majoritatea probabil sunt la o vârstă fragedă și din teribilism, plus faptul că "e la modă" atacă credința; în plus au și nesimțirea cruntă să o faca pe un forum creștin ortodox.

M-am săturat de cei care spun "e părerea mea";"îmi expun punctul de vedere". Aceste lucruri au apărut în lume datorita umanismului, revoluției franceze, care pe lângă cunoscutul slogan
"libertate, egalitate, fraternitate" avea un altul, mult mai elocvent
"cu mațele ultimului popă vom spânzura ultimul rege".

De atunci, de când lumea a hotărât ca nu-L mai vrea pe Hristos Dumnezeu, pe Tatăl Si pe Duhul Sfânt, ne aflăm într-un continuu declin.
Vechi 14.05.2010, 22:39:25
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Și apropo, la "Hristos s-a Înălțat!" se răspunde: "Adevărat s-a Înălțat!"
Vechi 14.05.2010, 22:54:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Mă iertați din nou pentru tonul agresiv, mi-a părut rău pentru el.

Credința este o dictatură, mă iertați, dar în aceasta privință sunt 100% sigur.
Este Dictatura lui Dumnezeu. Nu te joci de-a "libertatea" aici.

Libertatea este un concept fals, creat de oameni sub influența celui rău.

Nu "doar exprimă ceea ce cred ei" ci terfelesc credința și pe Hristos Dumnezeu. Care Hristos, este Dictatorul meu; Nu înțeleg ce vă este atât de neclar.

Ați spus "Din cate vad, ei nu au atacat pe nimeni, doar exprima ceea ce cred ei."

Cum adică nu au atacat pe nimeni? Au atacat pe însuși Hristos, și fac asta de ani de zile pe acest forum.

Eu unul m-am cam săturat de ideile lor agresive "sunteți proști"; "nu sunteți raționali"; "sunteți fanatici".

Majoritatea probabil sunt la o vârstă fragedă și din teribilism, plus faptul că "e la modă" atacă credința; în plus au și nesimțirea cruntă să o faca pe un forum creștin ortodox.

M-am săturat de cei care spun "e părerea mea";"îmi expun punctul de vedere". Aceste lucruri au apărut în lume datorita umanismului, revoluției franceze, care pe lângă cunoscutul slogan
"libertate, egalitate, fraternitate" avea un altul, mult mai elocvent
"cu mațele ultimului popă vom spânzura ultimul rege".

De atunci, de când lumea a hotărât ca nu-L mai vrea pe Hristos Dumnezeu, pe Tatăl Si pe Duhul Sfânt, ne aflăm într-un continuu declin.
Dumnezeu a lasat omului liberul arbitru. Credinta este o libertate: libertatea de a crede . Un sfant parinte necunoscut, tatal meu, mi-a spus cand eram mai mica ca " dragoste cu de-a sila nu se poate". Cand am crescut mai mare am inteles ca avea dreptate. La fel, Dumnezeu vrea sa-L iubim si ne-a lasat aceasta libertate, nu cred ca e cazul ca dvs sa impuneti altceva cuiva. :)
Vechi 14.05.2010, 22:55:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc pentru observatie! :)
Vechi 14.05.2010, 22:56:53
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Sa nu strecuram tantarul si sa inghitim camila!

La inceputul postarilor iti versi nervii, improsti cu acuzatii sau ameninti cu bataia si la sfarsitul lor spui: „Hristos s-a Inaltat”...

Apoi esti suparat ca nu ti se raspunde la salut. Daca ti s-ar raspunde si la amenintari si injurii?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30
atei rightful8912 Generalitati 646 05.08.2010 11:15:28