Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2010, 20:43:25
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Eu nu stiu cati ani are acest parinte, caci vad ca este alb ca neaua si trebuie sa fi trecut ceva obstacole la viata sa , Dumnezeu sa-i dea sanatate. Dar nu stiu de ce, uneori se face mult prea mult caz de starea de sanatate a unor oameni destul de batrani. Oamenii batrani au probleme de sanatate firesti...
Cand ma vad pe mine ca ma dor toate articulatiile la 35 de ani,chiar tare, de ceva vreme, ma apuca crizele de fiere, ma doare capu',ametesc, stomacul, ovarele,...desi nu ma prea plang si nici nu iau pastile, astfel ma intreb, ce stari sa-i mai cer unui batran de 80 de ani ?
Sa dea Dumnezeu sanatate la toata lumea, dar tinerii traverseaza o sanatate mult mai subreda, decat batranii la varsta acestora. Asadar, nu ar fi rau sa va rugati si pentru sanatatea acestora, multi dintre ei au si copii mici si deja se simt neputinciosi . Si nu intotdeauna datorita viciilor si a abuzurilor, ci a unui sistem social mult prea stresant si al mediului natural mult prea poluat si exploatat chimic.

A ne compara noi cu niste Parinti Sfinti si cu unul dintre ultimii adevarati duhovnici ai ortodoxiei, cred ca este.... nici macar nu stiu cum sa ma exprim...
Cred ca inainte sa scrii, trebuia sa te informezi cin este de fapt Sfantul Parinte si apoi sa-ti compari ticalosia ta cu Sfintenia Sa...
Iarta-ma
Vechi 13.05.2010, 21:31:24
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Cred ca inainte sa scrii, trebuia sa te informezi cin este de fapt Sfantul Parinte si apoi sa-ti compari ticalosia ta cu Sfintenia Sa...
Iarta-ma
Sfantul Parinte. Si cred ca esti unul dintre cei care ii critica pe catolici pentru infailibilitatea papei. Ce trist. Si la fel de trist este si mesajul dinainte, cel al lui mishi55.
Vechi 13.05.2010, 21:59:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Sfantul Parinte. Si cred ca esti unul dintre cei care ii critica pe catolici pentru infailibilitatea papei. Ce trist. Si la fel de trist este si mesajul dinainte, cel al lui mishi55.
Suntem totusi pe un forum ortodox! Iar tu ii critici pe ortodocsi la ei acasa! Nu e bine.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 22:04:03
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Suntem totusi pe un forum ortodox! Iar tu ii critici pe ortodocsi la ei acasa! Nu e bine.
Pai daca-s de criticat. Nu cred ca e bine sa stai cu capul in nisip ca strutii.

Chiar daca ar fi strutii ortodocsi.
Vechi 13.05.2010, 22:18:22
alinutza109's Avatar
alinutza109 alinutza109 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2006
Implicit

Draga mea daca tu nu stii de stalpii bisericii ortodoxe romane,pt ca putini ne-au mai ramas e grav.Macar ca inainte sa scrii dadeai o cautare pe google.Este staretul Manastirii Petru Voda din Neamt,are 91 de ani,nu 80 cum zici tu,si este un SFANT.S-a nascut pe 10 februarie 1919 si este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre.De Parintele Teofil Paraianu ai auzit?De un Arsenie Papacioc,de parintele Fageateanu Adrian????
E penibila comparatia ta cu ovarele si cu sanatatea Sfinteniei sale de 91 de ani.Doamne Ajuta-ne si iarta-ne pe noi pacatosii.AMIN
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 22:27:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Pai daca-s de criticat. Nu cred ca e bine sa stai cu capul in nisip ca strutii.

Chiar daca ar fi strutii ortodocsi.
Nu sta nimeni cu capul in nisip. Si nu e bine, nici frumos sa dai shuturi in cei, care exprima o opinie ortodoxa. Dupa cum prea bine stii, ortodocsii nu accepta primatul papal; nu de la ei putere, ci de la Sf. Parinti. Daca tu, mergand in bisericile lor si impartasindu-te cu ei, accepti primatul papal, e strict treaba ta.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 23:23:25
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Trist este ca te-ai catalogat "ortodox", dar probabil ca habar n-ai ce este ortodoxia...

PS Va rog sa nu mai discutam despre Parintele Iustin in acest fel. Dumnezeu sa ne ajute pe toti
Vechi 13.05.2010, 23:23:31
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu sta nimeni cu capul in nisip. Si nu e bine, nici frumos sa dai shuturi in cei, care exprima o opinie ortodoxa. .
Nu dau cu shuturi. Am spus doar ca e trist. In primul rand ca cineva care spune ca e ortodox vorbeste despre un preot, oricare ar fi el, ca fiind "Sfantul Parinte." Sigur, sunt eu tendentioasa, persoana in cauza nu stie ca in ortodoxie nu exista asa ceva. Teoretic, cel putin. Apoi am spus ca e trist mesajul de dinainte cu "Auzi, fato, cine te crezi?" Eu nu vorbesc asa nici cu pisica mea. Dar cu o alta fiinta umana. Unde-i shutul?

Citat:
Daca tu, mergand in bisericile lor si impartasindu-te cu ei, accepti primatul papal, e strict treaba ta.
Ah, touche. Si solutia alternativa pe care mi-ai da-o cam care ar fi? Sa duc o viata paralela cu Hristos cum o fac alti tineri de varsta mea din prezent si trecut (wink-wink), si apoi sa-L descoper pe la 50-60 de ani si sa spun ca e perfect asa? Nu stiu cam ce ar spune Pr Iustin la problema asta.
Vechi 13.05.2010, 23:27:51
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu dau cu shuturi. Am spus doar ca e trist. In primul rand ca cineva care spune ca e ortodox vorbeste despre un preot, oricare ar fi el, ca fiind "Sfantul Parinte." Sigur, sunt eu tendentioasa, persoana in cauza nu stie ca in ortodoxie nu exista asa ceva. Teoretic, cel putin. Apoi am spus ca e trist mesajul de dinainte cu "Auzi, fato, cine te crezi?" Eu nu vorbesc asa nici cu pisica mea. Dar cu o alta fiinta umana. Unde-i shutul?
Mi te-ai adresat mie, deci nu era vorba de "Auzi fato, cine te crezi" pentru ca eu nu era postarea mea. Pentru mine si pentru multi este un Sfant Parinte si poate unul din ultimii de pe la noi....

Citat:
Ah, touche. Si solutia alternativa pe care mi-ai da-o cam care ar fi? Sa duc o viata paralela cu Hristos cum o fac alti tineri de varsta mea din prezent si trecut (wink-wink), si apoi sa-L descoper pe la 50-60 de ani si sa spun ca e perfect asa? Nu stiu cam ce ar spune Pr Iustin la problema asta.
De ce nu-l intrebi? Ti-ar da cea mai buna solutie pentru tine....
Vechi 13.05.2010, 23:28:23
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Trist este ca te-ai catalogat "ortodox", dar probabil ca habar n-ai ce este ortodoxia...
Ce te face sa spui asa? Tocmai, fiindca stiu...ortodoxia nu ar trebui sa fie un cult al personalitatii. Parca asta este una dintre diferentele fata de catolici, sau gresesc eu, necunoscand ortodoxia indeajuns si fiind infestata de alde catolici?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Iustin Parvu operat Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 11 17.06.2013 00:29:15
Despre Parintele Iustin Parvu !!! bodo1222 Generalitati 6 29.11.2010 20:06:17
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Parintele Iustin Parvu implineste azi 90 de ani! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 15 13.02.2009 12:00:47