Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2010, 11:30:57
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu nu il prefer pe Danion ,nu am citit cartile lui si nici la conferinte nu am fost ,dar aceste ispite de care vorbesti sunt foarte mari cand incepi sa marturisesti public.
Asta e minunat,ca desi Klaus Kenneth conferentiaza,nu a avut inselari de genul pe care le are Danion.Oricum ,Kenneth traieste mult mai profund ,si intelege mult mai mult ortodoxia.
Vechi 12.05.2010, 11:45:27
Banned

Implicit fragment din cartea Calator pe pamant romanesc

Fă-ne să înțelegem un lucru… De ce ai ales tocmai Ortodoxia ca mod de viață în Hristos? L-ai cunoscut pe Hristos în protestantism. Nu era mai simplă varianta aceasta de „mântuire” protestantă? De ce ai ales o cale din aceasta, mai „masochistă”, în care Hristos vrea totul, când era mult mai simplu să mergi pe mâna celor care declară sus și tare că „Hristos ne iubește și suntem mântuiți!” Ce i-a lipsit protestantismului?

Am simțit foarte repede că protestantismul e superficial. Dacă măcar un pic ți-e inima sensibilă, atunci imediat observi că e ceva putred, că ceva lipsește acolo. Acesta e un lucru pe care îl simți în primul rând.
În al doilea rând, îi vezi pe pastorii lor care predică despre faptul că trebuie să faci ceva, dar ei înșiși nu fac… Cunosc pastori care au mașini de lux, trăiesc în vile mari și beau cel mai bun vin, în vreme ce Hristos a venit pe un măgar.
De îndată ce protestanții simt că vine un moment în care trebuie să se nevoiască puțin, ei îl refuză, spunând că sunt deja mântuiți. Și, astfel, nu e greu de văzut că nu sunt altceva decât ouă putrede acolo. Și pastorii și poporul, masele, cu toții. Mi se întâmplă și astăzi să vină mulți protestanți la mine - pentru că trăiesc și lucrez într-o lume protestantă -, protestanți care simt și ei lucrurile acestea și care mă întreabă ce altă soluție există. Iar dintre aceștia, destul de mulți au deveni ortodocși, iar unii dintre ei chiar au intrat în mănăstire, fiind călugări și măicuțe.
Vechi 12.05.2010, 11:49:50
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Am simțit foarte repede că protestantismul e superficial. Dacă măcar un pic ți-e inima sensibilă, atunci imediat observi că e ceva putred, că ceva lipsește acolo. Acesta e un lucru pe care îl simți în primul rând.
În al doilea rând, îi vezi pe pastorii lor care predică despre faptul că trebuie să faci ceva, dar ei înșiși nu fac… Cunosc pastori care au mașini de lux, trăiesc în vile mari și beau cel mai bun vin, în vreme ce Hristos a venit pe un măgar.
Pai cu tot respectul, acest al doilea rand nu e valabil pentru ca si in ortodoxie se va lovi de lucrurile astea.. daca nu a facut-o deja.
Pe mine nu ma intereseaza luxul preotilor, dar pe altii da, si pe aia pe care i-a deranjat luxul pastorilor in mod special.
Vechi 12.05.2010, 11:51:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Pai cu tot respectul, acest al doilea rand nu e valabil pentru ca si in ortodoxie se va lovi de lucrurile astea.. daca nu a facut-o deja.
Pe mine nu ma intereseaza luxul preotilor, dar pe altii da, si pe aia pe care i-a deranjat luxul pastorilor in mod special.
Ai rabdare ,a sesizat si lucruri rele din ortodoxie,-dar de aici nu mai pleaca,e ortodox de 25 ani.
Am sa le postez tot aici.
Vechi 12.05.2010, 12:10:03
Banned

Implicit

Părintele Sofronie a fost iubirea făcută vizibilă, întrupată. Și era plin de umor. Când l-am văzut prima oară, l-am întrebat de ce este îmbrăcat în negru tot timpul. Acesta a fost tipul de întrebări spirituale pe care i le-am pus la început. Și ne-am dus la fereastră și mi-a spus să privesc mașinile care treceau pe drum. Erau Wolkswagen-uri, Fiat-uri verzi, Mercedes-uri negre și așa mai departe. Și m-a întrebat: „Care mașină îți place mai mult?” „Mercedes-ul negru.” „Vezi, de aceea umblăm și noi în negru…”
Mi-a plăcut la părintele Sofronie că nu era precum mulți preoți – și ortodocși, și catolici, și chiar budiști – măreți, spre care trebuie să te întinzi ca să ajungi. El a fost ca și Hristos, Care S-a coborât la ceilalți. Dacă n-aș fi simțit acel respect, acea iubire covârșitoare la el, n-aș fi astăzi creștin ortodox.
Cel mai important lucru în creștinism este iubirea.
Vechi 12.05.2010, 12:38:18
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Asta e minunat,ca desi Klaus Kenneth conferentiaza,nu a avut inselari de genul pe care le are Danion.Oricum ,Kenneth traieste mult mai profund ,si intelege mult mai mult ortodoxia.
Eu sunt de parere sa asteptam sa vedem ce se va intampla cu Danion.
Inca nu a trecut la stilisti.
Danion are multe ispite din invidia celui rau.
De multe ori diavolul loveste si in cei apropiati pentru a ne face sa pacatuim ,ii starneste impotriva noastra.
Klaus Kenneth nu a avut aceste ispite pentru ca mesajul lui nu este pe masura celui transmis de Danion .Danion fiind tanar poate aduce pe multi la credinta ,mai ales tineri.
Poate ca nu am dreptate dar asta e parerea mea.
Vechi 12.05.2010, 12:40:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu sunt de parere sa asteptam sa vedem ce se va intampla cu Danion.
Inca nu a trecut la stilisti.
Danion are multe ispite din invidia celui rau.
De multe ori diavolul loveste si in cei apropiati pentru a ne face sa pacatuim ,ii starneste impotriva noastra.
Klaus Kenneth nu a avut aceste ispite pentru ca mesajul lui nu este pe masura celui transmis de Danion .Danion fiind tanar poate aduce pe multi la credinta ,mai ales tineri.
Poate ca nu am dreptate dar asta e parerea mea.
Nu ai dreptate,mesajul lui Kenneth e net superior.
Vechi 12.05.2010, 12:41:11
Banned

Implicit Conferinte Kenneth in Romania,in luna mai

Ploiești, 04 mai

ora 18: Conferință, Casa Memorială „Paul Constantinescu”, str. N. Bălcescu, nr. 15

București, 05 mai

ora 17: Lansarea volumului Călător pe pământ românesc. Convorbiri. File de jurnal, autor Klaus Kenneth (convorbiri realizate de Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel), Librăria Sophia, str. Bibescu Vodă, nr. 19, sector 4

ora 18: Conferință, Aula Facultății de Drept Teologie

Alba Iulia, 07 mai

ora 18: Conferință la Centrul Catehetic Sf Ioan de Kronstandt al Bisericii Memoriale Mihai Viteazul

Deva, 13 mai

ora 18: Casa de Cultura

Caransebeș, 14 mai

ora 18: Sala de Festivitati a Episcopiei Caransebesului

Petroșani, 17 mai

ora 18: Conferință, Aula Universității Petroșani

Craiova, 18 mai

ora și locația urmează a fi stabilite

Sibiu, 19 mai

ora 18: Conferință, Aula Facultății de Teologie

Sibiu, 20 mai

ora 12: Întâlnire cu tinerii, Biblioteca ASTRA

Campina, 21 mai

ora si locația urmează a fi stabilite

Pitești, 24 mai

Buzău, 25 mai

Iași, 27 mai

ora 18: Conferință, Universtitate

Botoșani, 28 mai

Suceava, 31 mai

Vechi 12.05.2010, 12:53:04
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Nu ai dreptate,mesajul lui Kenneth e net superior.
Nu stiu ce sa spun ,cred ca ma voi mobiliza si eu sa il vad .Vine si la mine in oras.
Nu am ce pierde ,pana la urma e legat de credinta.
Unde vad precis programul conferintelor ?
Oricum multumesc.
Vechi 12.05.2010, 12:55:24
Banned

Implicit

http://www.agnos.ro/blog/2010/05/04/...-kenneth-2010/
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
VAI VAI CE AM AUZIT emanuel2007 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 212 18.10.2008 22:28:55
Am auzit de un film fain! fratia Stiri, actualitati, anunturi 4 07.08.2008 20:21:45
Ati auzit de ... eternetyz Stiri, actualitati, anunturi 5 28.02.2007 16:25:06