![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
ai citat din profetul david dar ai uitat sa citezi un lucru important zis Hristos cu gura Lui " oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer..." si " de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu, nu veti avea viata in voi?" In ortodoxie, marturisirea pacatelor e legata strans de primirea Impartasaniei. Calea de la pacat la unirea cu Hristos e plina de capcane si inselatorii, e un drum neparcurs si daca nu avem un indrumator, ne mintim singuri, ne autoamagim. Sfintii parinti ne indeamna ca in cele duhovnicesti sa nu ne incredm in parerea de sine si in propria minte pana nu-i despatimita (aici nu e vorba de inteligenta, ci de acea parte rationala care poate fi intunecata de pacat ). Iar despatimirea tine toata viata. Tot ei ne zic sa ne ferim de autosuficienta si de a ne fi singuri propria masura, ca dreapta socotinta se dobandeste dupa multe incercari, dupa multe caderi si ridicari. De aceea, nu mintea mea imi limpezeste taina unirii cu Dumnezeu, ci taina imi limpezeste mintea. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In ce priveste " de nu veti manca Trupul Meu si nu veti bea Sangele Meu, nu veti avea viata in voi" aceasta nu se refera la iertare [cel putin eu nu vad unde ar scrie asta] ci la "viata in voi insiva" , adica partasia cu Hristos care este Calea, Adevarul si Viata. Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
draga doriana Taina Spovedaniei si Taina Preotiei au fost instituite ABIA dupa Inviere (detaliu important) de Insusi Hristos cand s-a intalnit cu apostolii: " Deci, fiind seară în acea zi de'ntâi a săptămânii, și ușile fiind încuiate acolo unde ucenicii erau adunați de frica Iudeilor, a venit Iisus și a stat în mijloc și le-a zis: „Pace vouă!“ Precum M-a trimis pe Mine Tatal si Eu va trimit pe voi. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: “Luati Duh Sfant ! Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute” (Ioan, 20, 19 -23).” poate imi dai o referinta de unde reiese ca acolo unde erau apostolii inchisi de frica iudeilor mai erau si altii si chiar copii? intr-adevar e specificata ideea asta si in evanghelia de la Matei pentru a anticipa ca dupa inviere le va da si harul, ceea ce a si facut cand " a suflat asupra lor si le-a zis luati Duh Sfant..." mai zic o data ca nu ma doare tastatura: nu putem primi trupul lui Hristos decat dupa ce ne spovedim, deci citatul " de nu veti manca Trupul Meu ..... " are foarte mare legatura cu iertarea special am indicat in paranteza ca a nu te increde in propria minte pana nu-i despatimita nu inseamna a nu gandi. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
"unii altora" inseamna "unii altora", nimic despre preot pana aici.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
draga doriana in ortodoxie nu jucam ping-pong cu citate din scriptura, altii practica sportul asta. i-am scris intr-o postare anterioara penticolstalului mantuibil. nu mai reiau aici. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 21:17:39 |
| Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 22:07:35 |
| Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 22:17:27 |
| Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 14:22:20 |
| Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 15:24:13 |
|
|