Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 19:57:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Andrusca, cu tot respectul , nu stii cum ma rog eu si ce expresii am pe fata. Pentru informarea ta, ma rog ca si tine, insa in loc sa folosesc icoane inchid ochii si ma rog in duh, cum spune Domnul. Nu tip, nu cad pe jos, nu ma schimonosesc cum , cu multa dragoste crestineasca, descrie domnul ghilban.
Eu inca nu am speriat pe nimeni. Ce om trebuie sa fii ca sa te sperii de faptul ca cineva se roaga? De aceea ma indoiesc de sinceritatea domnului ghilban, ca sa nu zic mai mult.
Crezi ca un Monah ortodox atunci cand se roaga, sau oricare credincios adevarat, induhovnicit...ar speria pe cineva?

Te-am intrebat daca tu crezi ca ai putea speria pe cineva, adica o persoana care sa te vada fix in momentul ala(dar nu din comunitatea ta, ca asta nu se pune, deoarece nu are relevanta, tuturor li se par toate de la Duhul Sfant, si urletele, si controsionarea, si agitatia...deci no way)?

Userul respectiv a spus ca toti se manifestau diferit, cu multe variatii, se auzeau urlete, deci de ce se aud astfel de lucruri in timpul unei rugaciuni...si care ar fi explicatia ta?

Tu zici ca nu faci asa, dar cei care fac asa cum a spus userul de mai sus, cum sunt priviti...sunt oare vazuti, sunt auziti, sau cumva toti sunt cu treaba lor, in transa, constienti...dar in acelasi timp fara sa poata auzi ce se intampla in jurul lor, sau care e starea de lucruri?

Tu intotdeauna te sperii de ceea ce vezi pe youtube, de caracterizarile celor care au vazut cu ochii lor manifestarile voastre, si care au simtit ce era de simtit. Absolut intotdeauna negi totul...si afirmi ca tu nu faci asa ceva. Nu ti se pare ciudat totusi...ca desconsideri manifestari ale penticostalilor, si te dezici de ele ori de cate ori esti pusa in fata acestei realitati?

Oare chiar tu stai linistita, si te rogi in soapta, fara sunete, fara schimonosiri, fara urlete, si galagie, si chiar stii ce faci in acele momente? Iar daca daca nu stii...de ce nu stii, cum explici transa, si lipsa controlului asupra ta, in lipsa caruia ti-ar scapa manifestari infricosatoare?
Vechi 08.05.2010, 20:04:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Userul respectiv a spus ca toti se manifestau diferit, cu multe variatii, se auzeau urlete, deci de ce se aud astfel de lucruri in timpul unei rugaciuni...si care ar fi explicatia ta?
Userul respectiv ori nu a fost la penticostali ori e nesincer. Deci nu pot da nici o explicatie pe o situatie nedovedita.

Citat:

Oare chiar tu stai linistita, si te rogi in soapta, fara sunete, fara schimonosiri, fara urlete, si galagie, si chiar stii ce faci in acele momente? Iar daca aca nu stii...de ce nu stii, cum explici transa, si lipsa controlului asupra ta, in lipsa caruia ti-ar scapa manifestari infricosatoare?
Sunt foarte linistita. Te-ai simti in siguranta langa mine. Ma rog cand in gand cand cu voce normala, caci nu-mi place sa-mi auda altii rugaciunile.
Faza cu transa si lipsa controlului nu-mi suna cunoscut.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 20:16:49
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Userul respectiv ori nu a fost la penticostali ori e nesincer. Deci nu pot da nici o explicatie pe o situatie nedovedita.
Ciudat raspunsul tau, si tu mergi la penticostali, dar nu spui cum se manifesta comunitatea, deci cei din jurul tau in timpul acelui moment.

Totusi cum se manifesta cei din comunitatea ta in timpul rugaciunii? Ca tine, sau pe ici pe colo cate un urlet, un racnet, un chiot, o controsionare...le vezi, poti auzi, ti se par ciudate, te sperie, te bucura, ti se par de la Duhul Sfant?
Citat:
Sunt foarte linistita. Te-ai simti in siguranta langa mine. Ma rog cand in gand cand cu voce normala, caci nu-mi place sa-mi auda altii rugaciunile.
Faza cu transa si lipsa controlului nu-mi suna cunoscut.
Tu am inteles, esti linistita...dar cei din jurul tau la fel?

Nu iti suna tie, dar nu am citit nimic pe net, din care sa reiasa ca penticostalii din Ro sunt linistiti in timpul vorbirii in limbi...ci dimpotriva ca lucrurile au scapat de sub control in legatura cu acest dar.

Numai tu negi orice manifestare ciudata, iar despre tine vorbesti numai ca si cum ai avea o atitudine atipica, in timp ce restul afirma ca de fapt va manifestati ciudat, si tot crestini...baptisti, oameni care va viziteaza comunitatile des, deci mie mi se pare ca te aperi pe tine, si nu mai recunosti nimic...ca sa nu devii tu insati suspecta de toate acele manifestari arhicunoscute.
Vechi 08.05.2010, 20:23:06
Senior Member

Implicit

Penticostalii din Romania se roaga in comun sau pe rand, in gand sau cu voce tare. E drept ca unii dau volumul foarte tare. Si unii se roaga in limbi. Cam atat neobisnuit.
Caderile pe jos si racnetele se intampla numai daca exista un caz de posesiune demonica. [dar asta se intampla si in BO]. De obicei , cand sunt asemenea cazuri, se strang cativa frati cu darul scoaterii demonilor si se roaga pentru respectivul om. Dar cazuri de astea am vazut foarte rar.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 20:26:43
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Penticostalii din Romania se roaga in comun sau pe rand, in gand sau cu voce tare. E drept ca unii dau volumul foarte tare. Si unii se roaga in limbi. Cam atat neobisnuit.
Caderile pe jos si racnetele se intampla numai daca exista un caz de posesiune demonica. [dar asta se intampla si in BO]. De obicei , cand sunt asemenea cazuri, se strang cativa frati cu darul scoaterii demonilor si se roaga pentru respectivul om. Dar cazuri de astea am vazut foarte rar.
incepi sa mai spui si tu cate ceva... Si logic trebuia sa aduci in discutie si demonizarile din BO ca sa nu para ceva chiar iesit din comun...
Vechi 08.05.2010, 20:27:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
incepi sa mai spui si tu cate ceva... Si logic trebuia sa aduci in discutie si demonizarile din BO ca sa nu para ceva chiar iesit din comun...
Ce as putea face sa te multumesc, afara de faptul ca iti spun adevarul?
Vechi 08.05.2010, 20:29:53
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Ce as putea face sa te multumesc, afara de faptul ca iti spun adevarul?
Cam greu spui adevarul si nu vad de ce il ascunzi cand se stiu clar manifestarile voastre doar nu sunteti mai penticostala decat penticostalii... Oare sa va fie rusine sa recunoasteti?
Vechi 08.05.2010, 20:39:06
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ihm, deci sunt considerate asa cum le consideram si noi...asadar nu mai poti spune ca exageram atunci cand privim intregile comunitati de "carismatici", si inregistrarile manifestarilor lor de pe youtube din timpul vorbirii in limbi, ca exemple clare de demonizare!
Vechi 08.05.2010, 20:41:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Ihm, deci sunt considerate asa cum le consideram si noi...asadar nu mai poti spune ca exageram atunci cand privim intregile comunitati de "carismatici", si inregistrarile manifestarilor lor de pe youtube din timpul vorbirii limbi, ca exemple de demonizare!
Nu am nici o problema cu carismaticii pentru ca nu prea cunosc bisericile lor, insa caderile pe jos , racnetele, miscarile necontrolate, sunt considerate posesiuni demonice in BP.
Vechi 08.05.2010, 20:45:51
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu am nici o problema cu carismaticii pentru ca nu prea cunosc bisericile lor, insa caderile pe jos , racnetele, miscarile necontrolate, sunt considerate posesiuni demonice in BP.
Nu stiu ce ar trebui sa mai cunosti despre carismatici, in afara de inregistrarile de pe youtube, care te dezamageau foarte mult, ori de cate ori erau postate drept exemplu.

Ma intreb, daca nu ar fi fost postata absolut nicio inregistrare de acest gen, oare ai fi recunoscut vreodata ceva despre faptul ca unii penticostali se manifesta foarte ciudat in acele momente?

Pana la urma cel care le-a postat a facut foarte bine, pentru ca asa au aflat si unii ce se intampla in cadrul acelor comunitati, pentru ca altfel cum am fi stiut ca poate exista asa ceva?

Daaaaaar ideea este ca tu tot il acuzai pe acel baiat ca e rau, ca e tendentios, vrea sa discrediteze...dar nu e el singurul care a postat, mai sunt inca multeeee inregistrari infricosatoare...care surprind acele momente, deci aceea e o realitate, ceva de care acel cult e mandru, practica la fiecare slujba, se sprijina in acele manifestari, iar Pastorul...e cel care le induce acea stare, si le sugereaza sa se manifeste din ce in ce mai puternic...deci e ceva foarte grav!!!

In fine, nicio manifestare ciudata, din timpul nici unei rugaciuni...nu poate fi de la Duhul Sfant, cam asta e ideea!

Last edited by AndruscaCIM; 08.05.2010 at 20:51:03.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 23:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 23:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 13:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 22:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 18:09:10