![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Harul lui Dumnezeu exista din vesnicie dar omenirea nu a avut acces la har decat prin Hristos. daca tu stii mai bine decat evanghelistul Ioan, ucenic apropiat al Hristos, ce pot eu sa zic... "căci legea prin Moise s'a dat, dar harul și adevărul prin Iisus Hristos au venit" Vezi Evanghelia de la IOAN 1,17 |
|
|||
|
|||
![]()
Primii beneficiari ai harului lui Cristos au fost Adam si Eva
|
|
||||
|
||||
![]() ma refeream la harul mantuitor la care avem acces prin unirea in chip euharistic cu Hristos. daca Adam si Eva aveau dupa caderea in pacat putinta mantuirii, de ce S-a mai intrupat Fiul lui Dumnezeu? |
|
|||
|
|||
![]()
Insinuezi cumva ca Adam si Eva au murit nemantuiti? Intruparea Mantuitorului in istoria omenirii poate fi privita in doua sensuri, aceia care au trait pana la intrupare priveau inspre jertfa mantuitoare, ceilalti de dupa se raporteaza invers, semnificatia e aceeasi, harul este acelasi. Semnificatiile intruparii sunt multe, poate incercam sa le gasim si sa le discutam odata.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Gabriela, lasa-i in pace, nu ai cu cine discuta! Nu vezi ca la ei este denaturat absolut totul, chiar si lucrurile cele mai elementare?!!
|
|||
|
|||
![]()
Exemple?!?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate, denatureaza totul si interpreteaza dupa mintea lor si bunul lor plac lasandu-se calauziti de " sfantul pastor" al carui cuvant cantareste mai mult decat cuvintele Mantuitorului cum ca multi prooroci mincinosi se vor ivi...
|
|
|||
|
|||
![]()
Avand in vedere ca au trait atat de mult, au putut realiza consecintele pacatului, convingerea mea este ca au incheiat socotelile cu viata pregatiti pentru rai.
|
|
|||
|
|||
![]()
Convingerea ta, dar daca era valida convingerea ta, cu siguranta Hristos nu ar fi coborat la iad sa ii elibereze pe Adam si Eva si toti dreptii Vechiului Testament!!!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|