Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2010, 01:15:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ea a vrut sa spuna ca este o fiinta mai slaba( nu mai slaba decit...), este ca un om obisnuit, in sensul ca nu se poate ridica la asteptarile ortodocsilor puternici si siguri pe ei care o tot povatuiesc cum sa-si traiasca viata. Ea este singura care are o sinceritate debordanta,, care chiar traieste fiind TREAZA drama existentei noastre. Ea este singura care recunoaste ca are zile foarte proaste si e sleita de putere, cind nu numai ca nu poate rosti o rugaciune, dar nici macar nu i se mai ridica mina pentru a face o cruce. Ea este cu adevarat in ADEVAR!

Poate stii vorba celebra a lui Miguel de Cervantes care cred ca se potriveste in acest caz:

"Omul este asa cum l-a facut Dumnezeu, iar deseori cu muult mai rau"
Andrei, asta numesti tu Adevar?!?
De multe ori am auzit spunandu-se: Nu exista "nu pot", dar exista "nu vreau".
Cine nu poate ridica mana sa isi faca semnul crucii, sa ceara ajutor de la preot. Te rog, Andrei, nu da acestui lucru valenta trezviei, caci nu o are.

Cine crede ca primeste sfaturi de la useri aici, se inseala. Noi aici vorbim despre cele pe care ni le-au lasat Sfintii Parinti despre lumea creata de Dumnezeu. Fiecare sa ia din aceste invataturi cat crede de cuviinta. Unii mai mult, altii mai putin, iar altii deloc; la alegere.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 01:30:11
Miha-anca
Guest

Implicit

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe AntoniO.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 04:30:51
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Andrei, asta numesti tu Adevar?!?
De multe ori am auzit spunandu-se: Nu exista "nu pot", dar exista "nu vreau".
Cine nu poate ridica mana sa isi faca semnul crucii, sa ceara ajutor de la preot. Te rog, Andrei, nu da acestui lucru valenta trezviei, caci nu o are.
Pentru a intelege de ce in anumite clipe nu ti se mai ridica mina nici pentru o cruce, trebuie, daca poti, sa practici sinceritatea cu tine insuti( nu spun de tine, ci in general) ...Ducindu-te intr-una la preot, Anca, nu faci altceva decit sa eviti confruntarea vietii tale : CU TINE INSUTI... acolo este Sofia sincera cu ea si intrece in virtute pe foarte multi care CHIAR SI FARA SA-SI DEA SEAMA se prefac ca totul este bine, sau fug repede la preot sa ii linisteasca. Deseori aceste "linistiri" sunt de fapt alintari precum la copiii rasfatati si care NU VOR SA SE SCHIMBE.

Pentru a intelege neputintele noastre duhovnicesti trebuie sa incetam sa ne mai mintim sau sa ne imbatam cu apa rece

Toti exaltatii duhovniceti traiesc intr-o inchipuire si "wishful thinking" ca toate sunt bune si frumoase si nu au deloc caderi in credinta si in actul religios.
Asta este fatarnicia adormitului!
Acestia sunt oameni neinteresanti care nu au ce spune nimanui si nici nu-i asculta nimeni.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 05:10:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pentru a intelege de ce in anumite clipe nu ti se mai ridica mina nici pentru o cruce, trebuie, daca poti, sa practici sinceritatea cu tine insuti( nu spun de tine, ci in general) ...Ducindu-te intr-una la preot, Anca, nu faci altceva decit sa eviti confruntarea vietii tale : CU TINE INSUTI... acolo este Sofia sincera cu ea si intrece in virtute pe foarte multi care CHIAR SI FARA SA-SI DEA SEAMA se prefac ca totul este bine, sau fug repede la preot sa ii linisteasca. Deseori aceste "linistiri" sunt de fapt alintari precum la copiii rasfatati si care NU VOR SA SE SCHIMBE.

Pentru a intelege neputintele noastre duhovnicesti trebuie sa incetam sa ne mai mintim sau sa ne imbatam cu apa rece

Toti exaltatii duhovniceti traiesc intr-o inchipuire si "wishful thinking" ca toate sunt bune si frumoase si nu au deloc caderi in credinta si in actul religios.
Asta este fatarnicia adormitului!
Acestia sunt oameni neinteresanti care nu au ce spune nimanui si nici nu-i asculta nimeni.
Andrei, nu imi place sa vorbesc despre mine, dar fac acum o exceptie, ca sa poti compara raspunsul meu cu al tau.
M-am mintit o viata intreaga ca sunt un om curat, pana cand am inceput sa ma spovedesc si am aflat ca nu era asa. Dupa spovedanie am plecat mai luminata cu privire la firea mea pacatoasa, si mi-am luat ramas bun de la imaginea idilica despre mine, pe care am avut-o in inconstienta mea. Am aflat care imi este dusmanul de moarte, pacatele mele, si cu cine am sa ma lupt: cu lipsa mea de disciplina si cu ingaduinta la slabiciunile mele.
Trezirea s-a produs; tarziu, dar s-a produs. Crezi ca mai am timp sa ma mint? Nu. Nici dispozitie sa o fac.

Ca sunt neinteresanta, stiu. Am fost interesanta toata viata si acum regret ca am apreciat ce de fapt trebuia dispretuit: eleganta, bunul gust, viata buna, indestularea, parerea de sine, etc. Nu mai pot da timpul inapoi, dar macar am inteles ce e important si ce nu. Am inteles pentru mine, nu pentru altii. Deci nu dau sfaturi aici, ci e doar parerea mea sincera.
Greselile facute ma fac sa fiu treaza, ca sa nu le repet, indiferent sub ce forma m-ar mai ispiti.

Ciudata parere ai despre duhovnici si cei, care se spovedesc. In mod normal, cel care se spovedeste macar in cele 4 Posturi ale anului, simte schimbarea. Tu nu te spovedesti?!?

Eu nu discut aici despre sophia, ci despre ideile exprimate de cei, care scriu. Nu am de unde sti ce face ea, caci nu o cunosc personal.
Dar nici tu nu ma cunosti personal pe mine.

Carl Gustav Jung, celebrul psihanalist a spus asa: "In lupta dintre vointa si imaginatie, cea din urma iese intotdeauna invingatoare."
Unora le e greu sa-si imagineze ca mai apartin lumii; iar altora le e imposibil sa-si imagineze ca se pot lipsi de ea. Doua lumi paralele.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 05:44:24
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tu nu te spovedesti?!?

Carl Gustav Jung, celebrul psihanalist a spus asa: "In lupta dintre vointa si imaginatie, cea din urma iese intotdeauna invingatoare."
Unora le e greu sa-si imagineze ca mai apartin lumii; iar altora le e imposibil sa-si imagineze ca se pot lipsi de ea. Doua lumi paralele.
Spoveditul este esential si da rezultate bune daca o faci cu sinceritate si pastrindu-ti trezvia!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? wassabi Generalitati 82 10.07.2015 11:58:43