![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De multe ori am auzit spunandu-se: Nu exista "nu pot", dar exista "nu vreau". Cine nu poate ridica mana sa isi faca semnul crucii, sa ceara ajutor de la preot. Te rog, Andrei, nu da acestui lucru valenta trezviei, caci nu o are. Cine crede ca primeste sfaturi de la useri aici, se inseala. Noi aici vorbim despre cele pe care ni le-au lasat Sfintii Parinti despre lumea creata de Dumnezeu. Fiecare sa ia din aceste invataturi cat crede de cuviinta. Unii mai mult, altii mai putin, iar altii deloc; la alegere. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-l pe AntoniO.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru a intelege neputintele noastre duhovnicesti trebuie sa incetam sa ne mai mintim sau sa ne imbatam cu apa rece Toti exaltatii duhovniceti traiesc intr-o inchipuire si "wishful thinking" ca toate sunt bune si frumoase si nu au deloc caderi in credinta si in actul religios. Asta este fatarnicia adormitului! Acestia sunt oameni neinteresanti care nu au ce spune nimanui si nici nu-i asculta nimeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-am mintit o viata intreaga ca sunt un om curat, pana cand am inceput sa ma spovedesc si am aflat ca nu era asa. Dupa spovedanie am plecat mai luminata cu privire la firea mea pacatoasa, si mi-am luat ramas bun de la imaginea idilica despre mine, pe care am avut-o in inconstienta mea. Am aflat care imi este dusmanul de moarte, pacatele mele, si cu cine am sa ma lupt: cu lipsa mea de disciplina si cu ingaduinta la slabiciunile mele. Trezirea s-a produs; tarziu, dar s-a produs. Crezi ca mai am timp sa ma mint? Nu. Nici dispozitie sa o fac. Ca sunt neinteresanta, stiu. Am fost interesanta toata viata si acum regret ca am apreciat ce de fapt trebuia dispretuit: eleganta, bunul gust, viata buna, indestularea, parerea de sine, etc. Nu mai pot da timpul inapoi, dar macar am inteles ce e important si ce nu. Am inteles pentru mine, nu pentru altii. Deci nu dau sfaturi aici, ci e doar parerea mea sincera. Greselile facute ma fac sa fiu treaza, ca sa nu le repet, indiferent sub ce forma m-ar mai ispiti. Ciudata parere ai despre duhovnici si cei, care se spovedesc. In mod normal, cel care se spovedeste macar in cele 4 Posturi ale anului, simte schimbarea. Tu nu te spovedesti?!? Eu nu discut aici despre sophia, ci despre ideile exprimate de cei, care scriu. Nu am de unde sti ce face ea, caci nu o cunosc personal. Dar nici tu nu ma cunosti personal pe mine. Carl Gustav Jung, celebrul psihanalist a spus asa: "In lupta dintre vointa si imaginatie, cea din urma iese intotdeauna invingatoare." Unora le e greu sa-si imagineze ca mai apartin lumii; iar altora le e imposibil sa-si imagineze ca se pot lipsi de ea. Doua lumi paralele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? | wassabi | Generalitati | 82 | 10.07.2015 11:58:43 |
|