Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 23:47:14
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit Rodica50

Toate discutiile cu NP nu duc nicaieri pentru ca lor trebuie sa le explici ca la matematica totul si sunt multe lucuri anevoie de inteles pe care ei le rastalmacesc dupa a lor stiinta...
Vechi 08.05.2010, 00:02:49
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit gabriela

am avut mai multe discutii in real life cu denominatiunile si pot spune ca desi le dovedesti punct cu punct fiecare lucru si le arati netemeinicia invataturii lor tot o tin pe a lor, cum vor putea ei cu mintea lor umana fara indrumare sa patrunda Scriptura? De unde stiu ca traducerea pe care o folosesc e buna? Ca nu e modificata? si am mai observat ceva, daca ei zic ca nu au nevoie de invatatura ci doar sola fide, sola scriptura sola gratia, atunci pastorul are un rol decorativ nu?

nu accepta Sfintii parinti dar accepta imediat o parere lansata de vreunul din pastorii din varf cu valoare aproape la fel de mare ca a Scripturii

saracii nu isi dau seama cum sunt manipulati, ce spalare a creierelor se face acolo...

apropo de protestanti, Mama lui Luther l-a intrebat o data pe acesta daca sa treaca si ea la noua biserica, iar Luther i-a zis ca daca tine la mantuirea ei sa ramana acolo
Vechi 08.05.2010, 00:13:00
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
am avut mai multe discutii in real life cu denominatiunile si pot spune ca desi le dovedesti punct cu punct fiecare lucru si le arati netemeinicia invataturii lor tot o tin pe a lor, cum vor putea ei cu mintea lor umana fara indrumare sa patrunda Scriptura? De unde stiu ca traducerea pe care o folosesc e buna? Ca nu e modificata?
Ca sa nu mai veniti cu scorneli de genul "scriptura modificata", voi folosi in discutiile cu dvs. (si cu gabriela8) numai citate din Sfanta Scriptura (traducere ortodoxa), "Catehismul ortodox","Crezul" si scrieri ale Sfintilor Parinti.

Sper sa putem continua discutia intr-un mod placut.
Vechi 08.05.2010, 00:14:38
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Almaris, daca ne folosesti Biblia, primeste si Botezul ortodoxiei... si poate te vei mantui.
Vechi 08.05.2010, 00:18:54
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Si la tot veninul pe care il improsti peste tot- sunteti in stare de altceva?- nu te mai manifesta cu ipocrizie, asa cum sunteti toti ai vostri!Si nu mai rastalmaci... tin sa-ti amintesc totusi ca te afli printre ortodocsi si mi se pare mie, sau esti un intrus? Ma intreb cum esti in societate, printre oamenii pe care ii intalnesti... lup in piele de oaie...
Vechi 08.05.2010, 00:45:26
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Almaris, daca ne folosesti Biblia, primeste si Botezul ortodoxiei... si poate te vei mantui.
De ce trebuie sa iei partea bisericii tale tot timpul, cu ce esti mai buna decat stii tu cine, si ei fac acelasi lucru, isi ridica organizatia in slavi. Sa stii ca nu din intelepciune faceti asta.
Vechi 08.05.2010, 00:53:31
almaris
Guest

Implicit

Danut, ti-am zis de la inceput ca nu ai ce sa cauti intr-o discutie ca asta si nu m-ai ascultat.

Rodica, ai intervenit tot cam in acelasi stil, dar fara mitocania lui Danut.

Asteptam oameni seriosi pentru a discuta in continuare acest subiect.
Vechi 08.05.2010, 08:14:41
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Preotii sunt aceia carora li s-a incredintat zamislirea noastra cea duhovniceasca, ei sunt aceia carora li s-a dat sa ne nasca prin Botez. Prin preoti ne imbracam in Hristos, prin preoti ajungem madularele cinstitului trup al lui Hristos. Prin urmare este drept ca preotii sa fie pentru noi mai cinstiti si mai iubitori decat parintii nostri- Sf. Ioan Gura de Aur, Despre preotie

Sf. Vasile cel Mare- ...lucrarea de zidire a Bisericii, indreptarea greselilor, ajutorarea celor napastuiti, apararea fratilor cu credinta sanatoasa...si ravna si sarguinta pentru a aduce o imbunatatire cat de mica Bisericii...

Sf. Ioan Gura de Aur- Niciodatanu poti lasa armele din maini, ci stai mereu inarmat si intotdeauna treaz, ca si diavolul cu oastea lui sta intotdeauna inarmat privind trandavia noastra...

Sf. Ioan Gura de aur despre Sf. Ap. Pavel- ...a indurat tot felul de vrajmasii, dar a si avut tot felul de biruinte. N-a incetat vreodata lupta si niciodata nu i-a lipsit cununa...

Sf. Grigorie Teologul- pentru ca sa curat pe altii trebuie sa fiu eu mai intai curat. Sa fiu intelept, ca sa inteleptesc pe altii. Sa fiu eu lumina , ca sa luminez pe altii. Sa fiu eu aproape de Dumnezeu , ca sa apropii pe altii. Sa fiu eu sfant, ca sa sfintesc pe altii. Ca sa conduc cu mana, ca sa slujesc cu pricepere...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 14:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 19:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 23:57:16