Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2010, 21:46:42
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

...de parca erau mai bune impozitul si tva-ul majorate.
Vechi 06.05.2010, 22:05:26
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
...de parca erau mai bune impozitul si tva-ul majorate.
E suficient sa ne rugam sa se faca voia lui Dumnezeu in aceasta țară. Caci exista perioade cand, din cauza pacatelor colective ale acestui neam, Dumnezeu ingaduie si perioade mai dificile pentru a ne reveni pe plan duhovnicesc.

Ravna spre rugaciune e buna, dar nu cred ca e bine sa ne rugam pentru ceva anume, caci stie Dumnezeu ce anume trebuie sa ne dea. Mai sunt disponibile cateva catisme din Psaltirea lui David, cine se ofera sa se mai alature grupului de rugaciune? Cine vrea poate citi singur Psaltirea Maicii Domnului, rugandu-se pentru el si pentru tara.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 22:14:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Motivul:
http://www.realitatea.net/basescu--p...ie_712430.html
Pensiile vor fi scazute cu 15% iar salariile bugetarilor (la care se includ medicii,invatatorii si profesorii cu salarii deja foarte mici) cu 25%.
La salariile bugetarilor se includ si salariile profesorilor si invatatorilor si medicilor care si asa erau foarte mici.
Mihailt, cele 5 milioane de romani care l-au votat sa suporte acum consecintele!
Deh, profesorii, invatatorii si medicii, adica intelectualii, au votat cu acest om, care a spus ca a ajuns presedinte si fara sa aiba scoala, si care a numit Romania tara de barmani si tinichigii. Dupa ce a jignit in asemenea hal intelectualitatea romaneasca, dumnealor tot l-au votat, numai ca sa nu iasa "comunistii", de parca astia nu aveau tot carnet de comunist!
Daca ar fi taiat 25% din cheltuielile de protocol ale celor doua palate, ieseam de mult din criza! Dar avem ce meritam!
Vechi 06.05.2010, 22:16:06
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Fiecare conducator este numit cu voia lui Dumnezeu! Avem datoria sa ne rugam pentru conducatorii tarii noastre. Noi ne-am ucis conducatorii si pentru aceasta crima eu cred ca suferim... Si daca Dumnezeu ingaduie asta e pantru ca se apropie timpurile din urma cand toata lumea va fi subjugata de saracie si va veni asa zisul salvator care din pacate va fi primit cu bratele deschise de multi... Sa ne dea Dumnezeu putere, tarie si curajul de a nu apostazia!!!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 23:07:01
annajanette
Guest

Implicit

hai sa facem o petitie la sindicate sa ne rasculam vb serios, daca ne adunam fortele ptr cei care sunt bugetari nu se va aplica.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 23:58:48
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

E greu sa te rogi pentru Ceausescu,e greu sa te rogi pentru Iliescu,si e la fel de greu(pentru unii) sa te rogi pentru Basescu . Si totusi asta facem la fiecare Sfanta Liturghie,ne rugam ,de mai multe ori chiar,pentru cei ce ne conduc,pe mai multe planuri: politic, spiritual,la servici,in familie.
Dar ca sa ne rugam impotriva cuiva,aceasta nicicand nu o va accepta Dumnezeu.Aceasta nu e rugaciune,nici macar impotriva unui criminal ca Stalin sau Hitler.Cel mult poti zice:Doamne izbaveste-ne ,"Faca-se voia Ta !" ,si nu voia noastra
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 00:36:31
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Nu a zis nimeni mai frate Iustin sa te rogi impotriva lor ci doar sa te rogi sa fie schimbati de la conducere.

Cred ca dl Basescu majoritatea vietii sale nu a fost presedinte de tara,a fost suficient presedintele Romaniei poate sa vietuiasca in continuare foarte bine si fara sa fie presedintele Romaniei.Are si afaceri dl Basescu are si venit asigurat de statul roman ca fost presedinte rau nu o va duce.
La fel si ceilalti ministri PDL care majoritatea au afaceri daca nu toti rau nu o sa o duca daca vor fi schimbati de la guvernare.
Vechi 07.05.2010, 00:39:48
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Schimbarea domniilor, bucuria....
Am schimbat si reparat, pana am stricat de tot...mama ei de meserie...Da nu-i bai, ca macar ne-am portocalit, suntem mai exotici si noi, ce mama...(lu' procesu' verbal, ce credeati ?)

Last edited by eodor nastasa; 07.05.2010 at 00:41:49.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 08:46:54
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit Mesaj pentru bugetari

Eu gasesc inexplicabila atitudinea bugetarilor care au impresia ca locul de munca la stat le e destinat, garantat in vreun fel, ca statul e dator cumva sa le tina salariile la un anume nivel sau ca e obligat sa angajeze un numar anume de bugetari.

Haideti sa va spun o treaba: nu va place cat va plateste un angajator, fie el si statul? Plecati la un angajator privat. Plecati in alta tara. Deschideti-va o afacere. Reprofilati-va. ADAPTATI-VA, asa cum au facut-o angajatii din mediul privat. Eu am trecut printr-un somaj la sfarsitul anului trecut (dupa disponibilizare cu trei salarii compensatorii) si acum muncesc pe un salariu mai mic decat munceam inainte. A fost greu? A fost si este al dracului de greu. Dar nu ma plang, trag tare cu speranta ca intr-o zi lucrurile or sa fie mai bine. Mananc mai prost, cheltuiesc mai putin si ma bucur ca un copil cand imi cumpar chestii care inainte imi erau mult mai accesibile. E si o parte buna in asta, pentru ca apreciez si ma bucur de oamenii si lucrurile din jurul meu mai mult.

Contrastati va rog cu bugetarul ceferist, de exemplu, care de 40 de ani munceste in acelasi loc de munca. In acesti 40 de ani nu a vrut sub nici o forma sa se adapteze la realitatile pietei muncii. Nu s-a perfectionat, nu a evoluat, nu a fost promovat pe criterii de competenta. Pur si simplu a incremenit intr-un post timp de 40 de ani si acum racneste ca din gura de sarpe "unde ma duc daca ma dau astia afara?". Pai unde sa te duci, prietene? Daca tie nu ti-a pasat timp de 40 de ani si visai sa iesi la pensie sugand de la tata statului pana la batranete, de ce sa-mi pese mie acum de tine? Am ramas cu gura cascata cand am vazut ce pretentii aveau disponibilizatii de la stat: 20-40 de salarii compensatorii. Adica doi ani de munca platiti pe degeaba. E ceva fantastic.

La ce patron ati avea tupeul ca bugetari sa va duceti sa cereti asa ceva? Cine din mediul privat v-ar aproba asemenea ineptii? De ce statul trebuie sa fie el mereu angajatorul ala special, pe care-l sa-l puteti fraieri asa cum vreti voi?

Si cand statul se gandeste intr-un final sa faca reforma, pentru ca are cutitul FMI la os si nu se mai poate altfel, va treziti sa faceti greve. Faceti, insa am impresia ca nu intelegeti situatia in care va aflati, sau nu vreti s-o intelegeti. Sau va incredeti in ce va indruga liderii de sindicat care vor sa ramana populari printre voi.

Insa de data asta nu mai merge. Gata. A-ntarcat balaia. Statul e fortat, e obligat sa faca reforma si o va face pentru ca nu are de ales.

Pensiile au fost oricum marite in 2008 la niste niveluri nesustenabile, din cauza presiunilor electorale. Acum a venit nota de plata. Ce nu inteleg pensionarii e ca vrem sa trecem de la sistemul comunist unde plateai ca salariat pensia pensionarilor, la un sistem in care fiecare va cotiza intr-un cont personal din care-si va primi la batranete banii, atatia cati vor fi ei in momentul pensionarii. Nu se mai poate in continuare pe vechiul sistem, pentru ca sunt mai putini salariati decat pensionari. Intr-un sistem in care cotizezi exact la propria pensie nu mai pot exista discutii, fiecare primeste inapoi ce-a bagat.

O sa fie trecerea asta dureroasa pentru cei care sunt acum pensionari? Da. O sa fie dureroasa trecerea asta pentru cei ca mine, pentru ca in loc sa primeasca la pensionare exact banii cotizati, o sa fiu obligat sa primesc cam jumatate de la stat, atat cat o sa decida el ca merit. Si jumatatea asta de pensie o sa fie tot la mana statului, asa cum e azi, cand statul o poate reduce dupa bunul plac. Bine or sa o duca cei de dupa mine, care vor primi intreaga pensie de la fondul privat de pensii. Asa ca acum e rau pentru toata lumea, nu va mai plangeti.

Sunt astea masuri care trebuiau luate? Da. Era bine daca se luau din timp? Categoric. Intentia e buna? Da. Ce ne ramane de facut? Sa implementam corect aceste reduceri. Guvernul trebuie sa managerieze acum intr-un mod profesionist aceste taieri de costuri, pentru ca altminteri degeaba vom fi taiat conducta cu bani. Apoi, daca reducerea cheltuielilor va fi facuta haotic si disproportionat, putem sa-l injuram cat vrem. Dar nici nu incape discutie ca masurile anuntate ieri trebuie implementate.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 07.05.2010, 09:07:47
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Era sa uit: chiar aveti impresia ca daca era alt guvern acum la putere lucrurile ar fi stat mai bine? Sunt douazeci de ani de lipsa de reforma si eficientizare a statului care isi arata efectul acum. E trist ca in Romania numai asa se poate face reforma, pentru ca avem o clasa politica iresponsabila, plina de demagogie si populism si care a avut grija sa subventioneze putorile infiltrate printre oamenii cinstiti care muncesc la stat, in loc sa le dea afara.

Cred ca daca era PSD la guvernare alegea sa nu umble la bugetari si propunea in schimb marirea taxelor, ceea ce ar fi fost cu adevarat dezastruos pentru oamenii care chiar produc ceva in tara asta, spre deosebire de mutatorii de hartii si bautorii de cafele care lucreaza la stat. Cand am ramas somer am avut de-a face cu aparatul de stat, asa cum nu mai avusesem pana atunci ocazia. M-am ingrozit, pur si simplu. La administratia financiara, la politie, la organul de plasare a fortei de munca am fost tratat in sila si cu o ignoranta si un dezinteres ce sfideaza orice logica. Altii sunt tratati la fel in invatamant, in spitale, in alte institutii bugetare. De ce? Pentru ca le e sila de munca, pentru ca au siguranta locului de munca si nu se intreaba: eu daca nu muncesc, maine mai sunt aici?

A venit timpul ca acesti paraziti sa dea socoteala, sa puna osul la treaba sau sa plece.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea pentru celalalt sardamira Pocainta 4 01.10.2012 01:03:49
O rugaminte pentru cei din Bucuresti Florin-Ionut Pictura si Sculptura Bisericeasca 1 01.05.2011 10:37:22
Avionul presedintelui Poloniei s-a prabusit Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 43 30.04.2010 11:33:10
ANTI-CIP: Scrieti PRESEDINTELUI! marturisitor Generalitati 20 02.04.2010 15:33:40