Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 17:36:50
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

"Mie mi se pare ca am fost destul de directa si la obiect si nu am ocolit nimic.
Marturisirea mea de credinta este Crezul. In plus cred ca Hristos a murit pentru ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica, cum spune Scriptura. Cred ca Dumnezeu mai lucreaza si astazi ca pe vremea apostolilor, mantuind, vindecand, vorbind prin prooroci si facand minuni. Si cred ca Iisus Hristos imi este arhisuficient pentru mantuire si implinire sufleteasca."

"Marturisirea mea de credinta este crezul"-cuvintele acestea spun tare multe, este foarta multa credinta in vremurile acestea, toata lumea crede, sunt multe izvoare, sunt multi Hristosi, si toti acestia au murit, pentru ca oricine crede in ei sa aiba viata vesnica. O fi bine acum, sa avem o mare bucurie, caci o fi plin Raiul, caci izvoarele sunt atat de curate si poarta clipa de clipa pe om in marea imparatie.
Merg pe strada, si m-o intreba un sarman, un biet om..sa-l duc si pe el ca i-o fi sete..Sapoi dragii mei unde l-oi duce..el o avea nevoie de liniste, de pace launtrica..ori de o bucurie exterioara. Da am sa-l duc acolo, unde e tare mare bucuria, nu stiu cat o tinea, dar lumea se bucura, bate din palme, canta cu totii..amu chiar la tobe sper sa nu bata, ca bietul om e tare necajit, si numa l-or tulbura aceste tobe. Vin toti la tine iti strang mana, ca apoi sa te uite pentru totdeauna, precum i-au uitat pe cei ce sunt Sfintii Lui Dumnezeu. Dar si la acestia chiar ei ne indruma, sa mergem, da sa mergem cu bucurie..sa le ducem un buchet de flori. Numai sa nu va rugati Nascatoarei de Dumnezeu, ca este pacat..da asa mi-au spus..pentru ei exista Fecioara Maria, dar sa o nesocotesti, sa nu te rogi ei, caci este mare mare pacat. Trecura..da trecura o vreme..si bietul om indrazni sa ma intrebe: oare nu o fi egoist Hristosul acesta, sa nu-si aduca aminte de Mama Lui, caci Insusi Tatal a ales-o ca Imparateasa a Cerului..oare nu o fi egoist sa uite de Toti acesti Martiri, care au murit marturisindu-L..sau cine or fi cei care ar trebui sa-si aduca aminte de Sfintii Parinti..? or fi chiar existat Sfintii Parinti..am tot intrebat aici de Sfantul Siluan Athonitul...nu stia nimeni sa ma duca pan la EL..poate nici nu o fi existat..
Cazuse o lacrima, da omul lacrima..de ce m-ai adus atat de departe..unde o fi cuvantul tau sincer..o avea nevoie omul de ceea ce numesti tu bucurie..Mi-ai luat ce aveam mai drag, mainile mele erau mereu impreunate in rugaciune, si capul il tineam mereu plecat multe fiind neputintele mele..iar acum..iar acum bat din palme si sunt mandru ca sunt mantuit..
Ma voi intoarce inapoi..in saracia mea..la Hristosul meu..si la nepretuita Lui Mama..caci mi-e dor, da mi-e dor de Sfantul Siluan Athonitul ..El imi spunea mereu asa: " Tine-ti mintea in Iad si nu deznadajdui".
Da mi-e dor..mi-e atat de dor ..de smerenie.
Vechi 04.05.2010, 17:53:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
" oare nu o fi egoist Hristosul acesta, sa nu-si aduca aminte de Mama Lui, caci Insusi Tatal a ales-o ca Imparateasa a Cerului..oare nu o fi egoist sa uite de Toti acesti Martiri, care au murit marturisindu-L...
Hristos i-a dat mamei Sale tot ce a avut mai de pret: mantuirea, sfintirea, un loc in rai si viata Lui jertfita si pentru ea. Si martirilor la fel. Ei traiesc intr-o fericire vesnica si de nedescris, langa Domnul lor. Nu inteleg de ce spuneti ca nu-si aminteste de ei.

Insa, oricat de sfant ar fi un om, nu se poate compara cu Dumnezeu care este insasi sursa sfinteniei. Sfantul are doar o picatura dintr-un imens ocean de sfintenie.

Va spun si eu, v-a spus si Trice: Imparateasa Cerurilor a fost zeita Ishtar, careia evreii ii aduceau jertfe de tamaie si alte jertfe, maniindu-l pe Dumnezeu care i-a si parasit pentru aceasta pana la urma. Cred ca nici Sfanta Maria nu ar fi incantata sa ii dati numele acelei zeite pagane.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 18:05:31
cuvant cuvant is offline
Member

Implicit Pentru Doriana

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Hristos i-a dat mamei Sale tot ce a avut mai de pret: mantuirea, sfintirea, un loc in rai si viata Lui jertfita si pentru ea. Si martirilor la fel. Ei traiesc intr-o fericire vesnica si de nedescris, langa Domnul lor. Nu inteleg de ce spuneti ca nu-si aminteste de ei.

Insa, oricat de sfant ar fi un om, nu se poate compara cu Dumnezeu care este insasi sursa sfinteniei. Sfantul are doar o picatura dintr-un imens ocean de sfintenie.

Va spun si eu, v-a spus si Trice: Imparateasa Cerurilor a fost zeita Ishtar, careia evreii ii aduceau jertfe de tamaie si alte jertfe, maniindu-l pe Dumnezeu care i-a si parasit pentru aceasta pana la urma. Cred ca nici Sfanta Maria nu ar fi incantata sa ii dati numele acelei zeite pagane.
Da..stimata Doriana..ati raspuns atat de frumos..cat de frumos cinsteste Domnul Iisus pe Mama Sa, si pe Sfintii Sai..da, asa om fi noi unii, mai de neinteles, voi si Hristosul vostru ..voi cum va amintitzi..?de Maica Domnului si de Sfintii Parinti..ori pentru voi nu exista..
Vechi 04.05.2010, 18:08:40
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Da..stimata Doriana..ati raspuns atat de frumos..cat de frumos cinsteste Domnul Iisus pe Mama Sa, si pe Sfintii Sai..da, asa om fi noi unii, mai de neinteles, voi si Hristosul vostru ..voi cum va amintitzi..?de Maica Domnului si de Sfintii Parinti..ori pentru voi nu exista..
Le cinstim memoria , le respectam invataturile si ne amintim cu drag de ei. Ce altceva am mai putea face? Nu mai putem sa le sarutam dreapta si sa-i ascultam cum vorbesc, caci nu mai sunt printre noi. Sa le aducem inchinare? Asta doriti?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 18:21:46
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

N-ar fi mai bine sa mergeti pe siteurile dv si sa ne lasati pe noi, ortodocsii ,in pace? Stati pe la toate colturile, pe strada, in tramvaie, pe la usi si acostati oamenii. Biserica ortodoxa nu face prozelitism . Lasati-i pe oameni sa aleaga, pentru ca si Dumnezeu ne lasa sa alegem. Iar cat despre propaganda in randul musulmanilor, m-as mira ca ati indrazni...Este dreptul meu sa o cinstesc pe Maica Domnului cu cele mai alese cuvinte. Ea a redat demnitatea femeii... sunt multe de spus, iar mintea omeneasca nu ar putea sa le cuprinda. Fara ea, fara alegerea ei, ce am fi fost astazi?Lasati-ma cu istoria ... abureli pe care le folositi pentru ca va deranjeaza foarte mult dragostea pe care i-o purtam pururea Fecioarei Maria.
Vechi 04.05.2010, 19:13:15
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Biserica ortodoxa nu face prozelitism .
Are metode mai eficiente. Prostirea oamenilor si racolarea pruncilor.

Citat:
Lasati-i pe oameni sa aleaga, pentru ca si Dumnezeu ne lasa sa alegem.
Ce bine ar fi daca v-ati auzi ce spuneti?

Citat:
Iar cat despre propaganda in randul musulmanilor, m-as mira ca ati indrazni...
Si, de ce nu am indrazni? Ba mai mult, urmeaza sa se infiinteze biserici crestine in unele tari arabe. Vezi aici, unexemplu: http://adventist.ro/index/stiri/info...-golfului.html

Citat:
Este dreptul meu sa o cinstesc pe Maica Domnului cu cele mai alese cuvinte. Ea a redat demnitatea femeii...
Demnitatea femeii a dat-o Dumnezeu. Iar Sfintii Apostoli (in special Pavel) ne-au lasat multe invataturi despre pretuirea femeii.
Vechi 04.05.2010, 19:24:10
cuvant cuvant is offline
Member

Implicit Doamne ajuta

Stimate domn Vasalie, cu o mai mare nadejde trebuie sa-si marturiseasca un om credinta..sunteti cam sovaietor..imi cer iertare, nu vreau sa va supar, dar raspundeti atat tarziu, greoi si sovaietor incat nu stiu de sunteti chiar sigur in cele spuse de dumneavoastra.
Stimata Doriana..de aceea exista aceasta prapastie..din acest motiv exista acest cuvant eretic..e cei care un drept crestin i cinsteste..domnul Vasalie spune ca au luat-o pe aratura.
Dumneavoastra spuneti sa mergem cu un buchet de flori..dar ogorul este arat de domnul Vasalie si o fi tare greu sa ajungem.
Domnule..Vasalie intelegeti acest termen "a huli"..am un mare semn de intrebare.
Dumnezeu sa ne ierte pe toti.
Vechi 04.05.2010, 19:38:28
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Stimate domn Vasalie, cu o mai mare nadejde trebuie sa-si marturiseasca un om credinta..sunteti cam sovaietor..imi cer iertare, nu vreau sa va supar, dar raspundeti atat tarziu, greoi si sovaietor incat nu stiu de sunteti chiar sigur in cele spuse de dumneavoastra.
De ce ziceti ca raspund tarziu? Abia acum am avut posibilitatea sa ma loghez.

Vi se pare ca raspund greoi si sovaitor? Ati vrea sa fiu mai convingator? Cred ca nu este bine. Propun sa ne concentram pe subiectele in discutie (fiecare cu stilul sau, mai mult sau mai putin sovaietor).

Citat:
Domnule..Vasalie intelegeti acest termen "a huli"..am un mare semn de intrebare.
Dumnezeu sa ne ierte pe toti.
De ce ma intrebati daca inteleg ce inseamna "a huli". Pentru ca nu cred in fantasmagoriile scrise de unele persoane (pe care dvs. le divinizati)?
Vechi 04.05.2010, 19:41:27
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu rastalmaciti cu rautate. Cand ati aparut... cine v-a intemeiat si din ce motiv. Va invit sa va vedeti de treaba. Fie ca Dumnezeu sa va lumineze.Repet, vorbesc in cunostinta de cauza, am avut ocazia sa lucrez cu persoane ratacite, intamplator, uneori drumurile ni se intersecteaza cu tot felul de oameni...e timp sa studiati si sa vedeti ce ati parasit!Chiar dovediti foarte multa rautate disecand ...E o diferenta foarte mare ...as vorbi de o deformare a caracterului. Imi pare rau, dar uneori raul trebuie starpit din radacini.Nu vorbesc de semenii mei, pe care ii iubesc, de ratacirea in care se adancesc. Cautati adevarul, e unul singur: se numeste Hristos!
Vechi 04.05.2010, 21:57:21
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Are metode mai eficiente. Prostirea oamenilor si racolarea pruncilor.
De prostit sunt prostiti cei care se lasa atat in BOR cat si in alte biserici. Te-or racola ei de mic dar te faci mare si Dumnezeu ti-a dat minte, nu ca sa pleci de acolo, ci ca sa ti-o folosesti. Altii sunt "racolati" maturi prin mediul neo in special si isi insusesc in mod absolut mecanic niste invataturi care nu produc crestini, ci papagali.

Crestinismul adevarat e altceva, e acel raspuns pe care il dai lui Dumnezeu potrivit cu lumina, priceperea, deschiderea pe care o are cineva, indiferent unde ar trai pe pamant.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 21:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 22:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 22:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 14:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 15:24:13