Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 11:20:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
N-ai avut răbdare să înțelegi ce a spus Avva Isaia.
El nu a spus de fel să nu mergem la doctori ci a adus bucuria în boală. Stresul, deci tulburarea, deci deznădejdea, deci supărarea pe boală și frica de ea strică sănătatea și chiar poate duce la cancere și sinucideri. Nu este un caz din cei ca aceștia ci mii după cum spun statisticienii. Avva Isaia combătând stresul bolnavului îi dă o injecție de sănătate căci bucuriile sunt cel mai bun medicament.
Deci iată lipsă de logică - tu crezi că Avva Isaia oprește a se merge la spitale.
Ca să ști ce cred toți bolnavii credincioși când merg la spital ar trebui să faci un studiu statistic și să ne spui și nouă realitatea dovedită ca să fii științific. Bolnavii cu adevărat credincioși s-au învățat din experierea dulcelui Iisus în viața lor, mai vie și mai convingătoare decât orice studiu științific, că este bun și când le dă boli. Tu dacă nu ai astfel de experiențe ești sărac și în fața bolii te vei umple de stres deci te vei îmbolnăvi mai rău iar în fața morții vei urla deznădăjduit ca iubitul tău Voltaire.
Ca sa te cred cum ca Isaia prescria rasul ca panaceu universal trebuie sa aduci mai mult decit micul fragment interpretabil. Oricum, in acest caz, nu vad legatura cu religia, si cu bunatatea lui Dzeu ce ne da boli din dragoste.
Studii exista, si rezulta din ele ca bolnavii cauta consolare in religie.
Iar in legatura cu Voltaire, eu stiu o alta versiune: pe patul de moarte a fost rugat de preot sa renunte la satana; el a replicat: "e prea tirziu acum sa-mi fac noi dusmani"
Reply With Quote

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23