Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2010, 22:31:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
de ce nu este bun ecumenismul pentru ortodocsi?
Parintele Amfilohie se pricepe mai bine decat mine sa raspunda la aceasta intrebare. Asculta inregistrarea postata anterior si altele pe aceasta tema. Totusi, ma voi stradui si eu. Intr-un an, de Sfintele Pasti, unele confesiuni, tot crestine, i-au dat pe ortodocsi la o parte, asteptand sa vina Sfanta Lumina la ei. Sfanta Lumina a venit insa acolo unde erau ortodocsii. Sta marturie pana in zilele noastre un stalp care s-a despicat in timp ce a venit Sfanta Lumina la grupul ortodocsilor.

Pai daca Dumnezeu Insusi a aratat clar ca Ortodoxia Ii este placuta, nu avem dreptul s-o ciuntim. Patriarhul dispune de proprietatile private pe care le detine. Ortodoxia este a ortodocsilor, sa fie clar! Niciun ierarh nu poate considera Ortodoxia ca fiind o proprietate privata. Vai de cei care in slujirea vremelnica a Ortodoxiei fac greseli grave cu buna stiinta. Daca un paznic neatent al unei intreprinderi este pedepsit cu asprime in caz de pagube de catre un sef pamantesc, cu atat mai mult cei care au misiunea de a pazi credinta ortodoxa vor fi pedepsiti cu asprime daca nu-si vor indeplini aceasta misiune.

Si suntem datori toti ortodocsii sa veghem si sa ne rugam pentru Ortodoxia noastra. E forta, e putere, e frumusete, e bucurie. Ortodoxia, daca este traita ca la carte, ne permite asemanarea cu Dumnezeu! Ce sa ne dorim mai mult? A, da, asa cum spunea parintele Amfilohie, pot sa vina si altii de la alte confesiuni la Ortodoxie. Multi dintre cei capabili de virtuti crestinesti inalte au trecut la Ortodoxie si unii au ajuns sfinti.

Acest duh secularizant mondialist vrea sa-i impuna omului o credinta mai subreda, mai permisiva ca sa i-L ia treptat si pe Dumnezeu! Incearca sa vezi cum totul este invaluit intr-o minciuna de proportii uriase. Cel care incepe sa faca pact cu satana nu se mai poate opri.

Criteriile politice si economice dau din coate sa se impuna in zilele noastre chiar si atunci cand e vorba despre cele spirituale. Si nu e corect. ,,Dati cezarului cele ale cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!" - ne spune Insusi Mantuitorul. Sufletul nostru este particica de dumnezeire peste care cezarul nu are stapanire nici daca se foloseste de un patriarh! Dumnezeu sa-i dea putere patriarhului nostru sa se dezica de erezia ecumenista si sa marturiseasca dreapta credinta. Amin

Last edited by antoniap; 03.05.2010 at 22:36:59.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 22:42:37
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Parintele Amfilohie se pricepe mai bine decat mine sa raspunda la aceasta intrebare. Asculta inregistrarea postata anterior si altele pe aceasta tema. Totusi, ma voi stradui si eu. Intr-un an, de Sfintele Pasti, unele confesiuni, tot crestine, i-au dat pe ortodocsi la o parte, asteptand sa vina Sfanta Lumina la ei. Sfanta Lumina a venit insa acolo unde erau ortodocsii. Sta marturie pana in zilele noastre un stalp care s-a despicat in timp ce a venit Sfanta Lumina la grupul ortodocsilor.

Pai daca Dumnezeu Insusi a aratat clar ca Ortodoxia Ii este placuta, nu avem dreptul s-o ciuntim. Patriarhul dispune de proprietatile private pe care le detine. Ortodoxia este a ortodocsilor, sa fie clar! Niciun ierarh nu poate considera Ortodoxia ca fiind o proprietate privata. Vai de cei care in slujirea vremelnica a Ortodoxiei fac greseli grave cu buna stiinta. Daca un paznic neatent al unei intreprinderi este pedepsit cu asprime in caz de pagube de catre un sef pamantesc, cu atat mai mult cei care au misiunea de a pazi credinta ortodoxa vor fi pedepsiti cu asprime daca nu-si vor indeplini aceasta misiune.

Si suntem datori toti ortodocsii sa veghem si sa ne rugam pentru Ortodoxia noastra. E forta, e putere, e frumusete, e bucurie. Ortodoxia, daca este traita ca la carte, ne permite asemanarea cu Dumnezeu! Ce sa ne dorim mai mult? A, da, asa cum spunea parintele Amfilohie, pot sa vina si altii de la alte confesiuni la Ortodoxie. Multi dintre cei capabili de virtuti crestinesti inalte au trecut la Ortodoxie si unii au ajuns sfinti.

Acest duh secularizant mondialist vrea sa-i impuna omului o credinta mai subreda, mai permisiva ca sa i-L ia treptat si pe Dumnezeu! Incearca sa vezi cum totul este invaluit intr-o mare minciuna de proportii uriase. Cel care incepe sa faca pact cu satana nu se mai poate opri.

Criteriile politice si economice dau din coate sa se impuna in zilele noastre chiar si atunci cand e vorba despre cele spirituale. Si nu e corect. ,,Dati cezarului cele ale cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu!" - ne spune Insusi Mantuitorul. Sufletul nostru este particica de dumnezeire peste care cezarul nu are stapanire nici daca se foloseste de un patriarh! Dumnezeu sa-i dea putere patriarhului nostru sa se dezica de erezia ecumenista si sa marturiseasca dreapta credinta. Amin
Scuza-ma, dar nu sunt de acord. Dumnezeu onoreaza oamenii drepti, indiferent de confesiune. Nu sunt adepta teoriilor conspirationale atat de promovate pe internet, dupa cate vad. Sunt adepta dragostei de Dumnezeu si de toti semenii. Asta inseamna pentru mine dreapta credinta in Dumnezeul cel Viu. In plus, mi se pare aberant ca in sanul aceleiasi biserici sa fie dispretuit cel pe care poate Dumnezeu l-a ales.

Eu n-am de zis decat atat: Fie ca Dumnezeu sa faca dreptate, si-acolo unde este minciuna, sa fie dezvaluit adevarul.

Last edited by maria-luisa; 03.05.2010 at 23:17:47.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 23:45:17
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Scuza-ma, dar nu sunt de acord. Dumnezeu onoreaza oamenii drepti, indiferent de confesiune. Nu sunt adepta teoriilor conspirationale atat de promovate pe internet, dupa cate vad. Sunt adepta dragostei de Dumnezeu si de toti semenii. Asta inseamna pentru mine dreapta credinta in Dumnezeul cel Viu. In plus, mi se pare aberant ca in sanul aceleiasi biserici sa fie dispretuit cel pe care poate Dumnezeu l-a ales.

Eu n-am de zis decat atat: Fie ca Dumnezeu sa faca dreptate, si-acolo unde este minciuna, sa fie dezvaluit adevarul.
Dumnezeu nu este obligat sa ne iubeasca indiferent de ce facem noi. Dar aceste probleme, am mai spus ca vreau sa le discut cu ortodocsi. Daca ai alta credinta apar-o pe siturile respective. N-ai vazut denumirea sitului si a topicului? Asta ar fi culmea! Sa tin seama de parerile unei persoane de alta confesiune pentru a-mi apara credinta mea. Pana aici, te rog.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 08:18:07
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Dumnezeu nu este obligat sa ne iubeasca indiferent de ce facem noi. Dar aceste probleme, am mai spus ca vreau sa le discut cu ortodocsi. Daca ai alta credinta apar-o pe siturile respective. N-ai vazut denumirea sitului si a topicului? Asta ar fi culmea! Sa tin seama de parerile unei persoane de alta confesiune pentru a-mi apara credinta mea. Pana aici, te rog.
credinta mea onoreaza viata traita in dragoste, adevar si dreptate. in cazul in care credeti altceva, inseamna ca nu vorbim aceiasi limba.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 16:08:50
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
credinta mea onoreaza viata traita in dragoste, adevar si dreptate. in cazul in care credeti altceva, inseamna ca nu vorbim aceiasi limba.
Nu inteleg, daca nu va prieste punctul de vedere ortodox ramaneti la convingerea dumneavoastra dar nu incercati sa dati lectii pe forum ortodox atat timp cat nu va prieste ortodoxia si scopul este altul...
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 18:22:22
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Dumnezeu nu este obligat sa ne iubeasca indiferent de ce facem noi.

2 Dar aceste probleme, am mai spus ca vreau sa le discut cu ortodocsi.

Recunosc ca este fascinant sa vezi cit de buna cunoascatoare a cailor lui Dumnezeu esti tu, o adevarata vazatoare in duh si evident o buna avocata a Lui.

Poate ne spui si noua cum de pe unii ii iubeste si le trimite binecuvintari iar altora le refuza categoric. Poate atasezi si ceva dovezi in sensul asta, ceva de genul: noi(cei fara de griji, binecredinciosi,) vs ei(care se tavalesc pe jos in dureri in lipsa binecuvintarilor Lui)

2. Care dintre ei, doar cei care vad lucrurile exact ca tine sau ca cei din carti?...de multe ori si ei gresesc si este demonstrat ca gresesc
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 19:52:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Recunosc ca este fascinant sa vezi cit de buna cunoascatoare a cailor lui Dumnezeu esti tu, o adevarata vazatoare in duh si evident o buna avocata a Lui.

Poate ne spui si noua cum de pe unii ii iubeste si le trimite binecuvintari iar altora le refuza categoric. Poate atasezi si ceva dovezi in sensul asta, ceva de genul: noi(cei fara de griji, binecredinciosi,) vs ei(care se tavalesc pe jos in dureri in lipsa binecuvintarilor Lui)

2. Care dintre ei, doar cei care vad lucrurile exact ca tine sau ca cei din carti?...de multe ori si ei gresesc si este demonstrat ca gresesc
Andrei, intervin si eu.. eu as zice sa nu ne limitam numai la aceste aspecte exterioare, perceptibile ochiului nostru, pentru ca si Bogatul era bogat, dar asta nu inseamna ca era binecuvantat de Dumnezeu, ba chiar stim ca a si ajuns sa se perpeleasca dupa ce a incheiat socotelile cu bogatia.

De asemenea, exista multe popoare care nu sunt asa in baza unei credinte nemaivazute, ci tine doar de educatia lor in acest sens...banuiesc eu.

Daca luam la puricat toate marile si bogatele tari, bat pariu ca elementul religios e secund bine...dar mai mult legile i-au invatat sa faca frumos, si sa munceasca cu spor.

Si eu vad in jurul meu multi oameni luminosi, frumosi, politicosi...insa ma indoiesc ca daca i-as urma pe fiecare in parte, as ajunge sa cunosc chiar in dreptul fiecaruia sentimentul religios, sau ceva de genul asta..deci aparentele pot insela, si nu sunt un indiciu clar asupra binecuvantarii lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 22:46:46
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Daca am scris ceva de folos, ii multumesc lui Dumnezeu. Daca am gresit cu ceva Il rog sa ma ierte si de asemenea pe crestinii ortodocsi ii rog sa ma corecteze.

Raspunsurile la aceste intrebari le gasesti in cartea ,,Mantuirea pacatosilor" de Agapie Criteanul. Chiar daca intentia ta a fost de a ma ironiza, iti voi raspunde.

Iisus Hrisos S-a jertfit pentru noi pentru a face posibila mantuirea noastra. Ne-a lasat o Lege Noua, si ne-a pretins s-o respectam. Din mandrie si din indemnul diavolului, neamul omenesc incearca sa iasa din ascultare, lipsindu-se putin cate putin de binecuvantarea lui Dumnezeu. Demonizarea multor oameni este un indiciu in acest sens. Iar cei carora Dumnezeu le trimite si binecuvantari sunt cei care fac voia Sa.

Nimeni nu primeste numai binecuvantari. Iar judecata lui Dumnezeu difera de a noastra. De multe ori ceea ce ni se pare a fi un necaz este o binecuvantare si invers. Caci uneori, printr-un necaz mai mic ne scapa de un necaz mai mare sau de pedeapsa vesnica.

Iisus Hristos de ce s-a nascut intr-o iesle saraca? Era Dumnezeu, totusi.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 01:11:02
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Multumim, andreicozia, pentru lectia de smerenie pe care ne-o dai noua, ortodocsilor. Ne este de mare folos, caci vin vremuri in care doar smerenia ne va salva... Dar nu numai smerenia, ci si cunoasterea pe care o primim din cartile scrise de Sfintii Parinti si de scriitorii bisericesti. Si mai ales din Noul Testament!
Sunt destul de multi, carora le-ar place sa fie adevarat, ca si sfintii gresesc. Ca au gresit pana s-au sfintit, e adevarat, dar odata uniti cu Hristos, nu mai au cum gresi, caci atunci greseste Insusi Hristos. Iar asta nu e cu putinta.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 01:22:07
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
...(cei fara de griji, binecredinciosi,) vs ei(care se tavalesc pe jos in dureri in lipsa binecuvintarilor Lui)
Aici ai cam incurcat borcanele:
Cei incercati de durere sunt cei binecredinciosi; iar cei fara de griji si traind in bunastare sunt cei, care si-au intors fatza... la dumnezeul acestei lumi, care ii si ajuta dealtfel.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42