![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
In una din invataturile sale Efrem Sirul ne arata : " Nu ma aruncati in negrija , fratii mei , pentru pacatele cu gandul , ca ar fi usoare .. Daca pacatele cu gandul ar fi usoare , nu socotea insusi Hristos , Intelepciunea lui Dumnezeu , preacurvie intru pofta de muiere si uciderea intru ura de frati . Numai ai cugetat cu patima la muiere si te-ai facut preacurvar ! Numai ai cugetat cu ura asupra fratelui tau , si-l urasti , esti ucigas ! " Parintele Cleopa ne avertiza clar : << Vai de acela care uita de moarte , ca acela moare cu trupul la vremea lui , dar cu sufletul moare cand face pacatul . Daca am fi avut totdeauna moartea inaintea ochilor n-am face pacatul nu numai cu lucrul , nici cu cuvantul , nici cu GANDUL . Pentru ca Dumnezeu judeca pacatul si cu GANDUL ca pacat desavarsit . >>
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu lasam gandurile sa-si faca in capul nostru cuib.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cu gandul sau cu fapta? | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 06.04.2011 01:28:37 |
Gandul la moarte | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 0 | 21.02.2011 16:02:19 |
Gandul cel bun | MARIA777 | Intrebari utilizatori | 1 | 12.04.2010 16:50:30 |
Pacatul global si pacatul personal | patinina34 | Din Noul Testament | 3 | 28.12.2008 01:50:58 |
Dumnezeu ne stie gandul | silverstar | Generalitati | 3 | 02.11.2006 19:05:00 |
|