![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
ok, nu am cuvinte :|
de fapt, nici nu stiu ce ar trebui sa vorbesc :| stiam de site-ul cu revelatia. da, clar trebuie sa ma apuc sa citesc Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Draga vasalie draga, lasa-ne pe noi in gresitele noastre invataturi ortodoxe si meri mataluta de te hodine nitelus ca tare mai meriti o tar' de hodina, ca sper, n'ai uitat, azi e zi de sambata, destul ai muncit pe branci acilisica !
Sau teoria ca teoria, da' practica ne omoara? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu ca pe unii deranjeaza, dar este spre folosul celor cu inima sincera care vor cerceta. Fii mai explicita. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca zi de odihna pt. mine este sambata, zi in care Domnul meu S-a odihnit, eu de ce sa fiu mai cu mot si sa fac altfel ? Ca doara nu lucram la norma? Sau, poate da?
Daca cumva atunci, vei fi intrebat de ce ai nesocotit ziua de odihna, te-ai gandit ce vei raspunde? Nu cumva nesocotind hotararile Lui pe El il nesocotesti? Sau, oare, nu mai sta "dragostea de Dumnezeu in pazirea poruncilor Lui"? Sunt total confuza.... Last edited by carmina; 01.05.2010 at 20:36:40. |
|
|||
|
|||
![]()
din cate am citit, Constantin cel Mare a introdus serbarea duminicii in crestinism; nicidecum ca era trecuta in Biblia.
apoi, din cate mai stiu eu, cel ce se atinge de Cuvantul Domnului va fi pedepsit. corect? dupa cum am zis, o sa ma apuc de citit. nu stiu cat imi va lua, pentru ca am si alktele de facut, dar o sa ma documentez si ce nu inteleg din Biblie am sa cer ajutor. multumesc celor care mi-au raspuns ^^ |
|
|||
|
|||
![]()
vasalie Specific protestantilor! Scoti fiecare propozitie pentru exegeza
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Constantin cel Mare , pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, impune pazirea "prea onoratei zi a soarelui" ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." Denumirea de "dies domini" (duminica) se da acestei zile abia in anul 386 - sinodul de la Aquilea. Citat:
"Toti împreunã erau nelipsiti de la Templu în fiecare zi, frîngeau pîinea acasã, si luau hrana, cu bucurie si curãtie de inimã."(Faptele Apostolilor 2:46) Eu propun sa nu va mai chinuiti degeaba. In Sfanta Scriptura nu veti gasi nici un argument pentru pazirea zilei intaia a saptamanii, ca zi de odihna inchinata Domnului. In schimb, veti vedea (daca cercetati Scriptura) ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit o singura zi a saptamanii: ziua a saptea. |
|
|||
|
|||
![]()
Sambata a fost ziua de odihna a Vechiului Testament.Duminica este ziua de odihna a Noului Testament.Amandoua sunt Sabate.Si Duminica este Sabat(Evrei 4:7-9).Asezamintele si poruncile Vechiului Testament, cat si Legea au fost o umbra a Noului Testament si a asezamantului Imparatiei Cerurilor adus de Hristos pe pamant, Biserica, care este Trupul Sau(Col 2:15-17).Sambata a fost o umbra a Duminicii care este ziua Imparatiei Cerurilor, ziua in care a Inviat Domnul nostru din morti.Ziua care ne-a impacat cu Dumnezeu si una cu Sabatul lui Dumnezeu prin Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul.Orisicine tine sambata si legea veche marturiseste ca nu a primit harul si Hristos nu-i va folosii la nimic(Gal 5:1-4).
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma asteptam sa vii cu acest stereotip ca reactie.
Last edited by almaris; 02.05.2010 at 15:47:22. |
|