Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2010, 16:24:07
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Madalin18 Vezi mesajul
Salut. Am si eu o mica intrebare. La terminarea scolii vreau sa urmez o cariera militara.
As vrea sa stiu daca este un pacat sa devii soldat, tinand cond ca Iisus a fost ucis tot de soldati!
Multumesc!
In biblie este scris ca sa iti iubesti dusmanul asta arata ca armata e ceva rau indiferent de scuza.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 16:29:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu mai stiu cum se numea dar era un preot care il al doilea razboi mondial a refuzat sa se inroleze si a fost condamnat la moarte.
N-a ajuns sa fie executat dar in orice caz gestul lui mi se pare unul care tine de o moralitate superioara.

Din pacate nu mai suntem o natiune care lupta doar pentru aparere, am ajuns din ratiuni politice obscure sa purtam si razboiale altora care in nici un caz drepte nu sunt.

E drept ca acum soldatii care pleaca acolo in general aleg sa plece, dar daca va fi obligatoriu?

Mai degraba in politie dar si acolo ma tem ca vei ajunge sa faci compromisuri..
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 16:41:16
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Depinde ce faci cat esti in armata.

In Romania democratica din ziua de astazi nu m-as fi inrolat niciodata in armata, deoarece este sub dominatia masonica a NATO-ului si a Uniunii Europene si cine stie ce te-or pune sa faci. Probabil te vor trimite intr-o tara din Orientul Mijlociu, intr-un razboi care nu e al tau, sa omori oameni inocenti, doar pentru a cuceri o natiune cu resurse sub pretextul terorismului sau alta bazaconii, exact asa cum fac americanii.

Militaria nu-i pacat atata timp cat are ca scop apararea tarii, a neamului din care faci parte, sau a credintei in care te-ai nascut.

Acum cateva sute de ani, a muri in lupta aparand Ortodoxia sfanta de hoarda mahomedana ce impanzea vazduhul ar fi constituit o foarte mare onoare.

In schimb, daca te duci la 2000 km departare intr-un tinut strain ca sa ataci un neam de oameni inocenti (indiferent ca-i musulman), atunci as fi de parere ca este un pacat mare.

Daca tii neaparat, ai putea sa incerci politia, dar precum zice AlinB, e destul de greu in coruptia din ziua de astazi sa ramai corect.

Last edited by colaps; 29.04.2010 at 16:46:06.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 17:14:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Chiar am avut ocazia sa cunosc un politist, un baiat tanar si de treaba dar care din cauza presiunii procurorului si sefilor trebuia sa faca niste "invarteli" la un caz, se vedea ca nu-i in firea lui sa faca lucrul asta, dar si ca nu avea de ales..

Asa ca a facut ceea ce i se cerea sa faca, chit ca o constiinta solida i-ar fi spus sa procedeze altfel.

Compromisul n-a fost unul major, dar cam asa procedeaza diavolul, omoara constiinta incetul cu incetul, astfel incat sa nu-si dea seama ce se intampla si sa se revolte.

Si fiecare compromis mai mare il va avea ca reper pe acela mai mic care l-a precedat si va spune: "ai facut aia, poti sa faci si asta e o diferenta atat de mica..".

Dar daca tu crezi ca poti fi un om onest si poti sacrifica orice pentru principiile tale, si iti vei pastra taria morala indiferent ce si cum, poti sa o iei pe drumul asta..
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 17:27:28
Madalin18's Avatar
Madalin18 Madalin18 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2010
Implicit

mda .. o sa trag si eu pe langa, sau o sa trag la picioare, il leg, il iau si gata :))
.. glumeam ..
O sa vad eu ce o sa fac!
Reply With Quote
Vechi 30.04.2010, 20:27:21
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit o fractziune de secunda ti-ar putea fi fatala, in razboi sau in operatiuni/misiuni

Citat:
În prealabil postat de Madalin18 Vezi mesajul
mda .. o sa trag si eu pe langa, sau o sa trag la picioare, il leg, il iau si gata :))
.. glumeam ..
O sa vad eu ce o sa fac!
Da, chiar ca trebuie ca glumeai, amice!... pt. ca. D-ne fereste, odata ajuns intr-o atare situatie, nu ai de ales: viata ta sau a inamicului. Fiindca daca tragi tu 'la picioare', inamicul nu gandeste la fel ca tine, ci profita de oportunitate si trage direct in parti vitale ale corpului tau. Chiar si o fractiune de secunda ti-ar putea fi fatala!... In plus, in armata iti vor cere sa folosesti munitzia si resursele in mod cat mai economic si 'intzelept' cu putintza, si daca se poate sa tzintesti in asa fel incat sa ucizi 2 dintr-o data folosind numai un singur glonte, cu atat mai bine. Te vor si supraveghea, eventual, si te pot acuza de insubordination etc - ceea ce nu ar fi de dorit pt. tine... Crede-ma, ca stiu ce zic, am avut si eu o mica tentativa din asta de inrolare (dar la rezervisti, insa training-ul e acelasi ca si la regulars), insa nu in armata tarii noastre (oricum, in zilele noastre, lucreaza impreuna cu cele ale tarilor occidentale etc), dar eu fiind o fire mai sensibila sufleteste (si avand si alte pb in perioada respectiva), n-am mai suportat presiunea psihologica (cel mai mult creata de abuzurile verbale si rasism din partea unor 'superiori' dar si unor colegi mai 'mishtocari' si invidiosi etc - unele pers. dintre colegi ma suspectau/acuzau ca lucram ori ca spion/ag. secret rusesc sub acoperire, sau ca jurnalist in cautare de subiecte senzationale de dezvaluit s.a.m.d.... ori, nici una, nici alta nu mi se potrivea - ridicol de hilar, ce sa zic!...); in plus, mie personal mi se pare F. greu sa execut ordine venite din partea unora mai prosti ca mine (cu un nivel de inteligentza net inferior mie - mai ales cand stiu si observ clar chestia asta - ori cel putin asa mi se pare mie, nu stiu...), si cred ca mi-as fi putut crea pb serioase cu insubordonarea etc, depinde... in sfarsit, ma pot intoarce oricand (atata timp cat ma incadrez in limita de varsta si pot face fatza cu exercitziile fizice etc), dar nu prea mai 'imi arde' mie, m-am cam lecuit (sau cel putin pt. o vreme... nedelimitata - lol - in plus, salariul oferit nu prea merita (ei nici nu se asteapta sa mentionezi asta, ci vor sa auda in primul rand ca principala motivatzie este ca vrei sa fii de folos tarii etc), asa ca tot mai bine un job in 'viatza civila', fara prea multe batai de cap etc). Aia antreneaza ucigasi platiti, 'masini de ucis', nu alta!... Iar cand semnezi documentele, la inrolare si depunera juramantului etc, ai si optiunea de a declara ce religie esti, daca esti practicant etc, fiindca daca o sa declari ca esti crestin-ortodox, si practicant etc, atunci nu le va pica prea bine, depinde... Si iarasi, in plus, in zilele astea ei recruteaza pt. ca eventual sa si mobilizeze, sa trimita in misiuni (atat regulars ct si rezervisti, depinde), nu ca sa cheltuie/risipeasca aiurea si 'pe ochi frumosi' fondurile (si-asa putine si insuficiente etc) alocate pt. trainingul soldatilor etc. Trimit ei copii de 15-16 ani (cu acordul parintilor), pe aia ii 'baga la inaintare', pe cand ceilalti, mai batrani si mai cu 'pile si relatii' (ca asa e cam peste tot, din pacate, se fac destule manarii, invarteli si abuzuri etc, nu numai pe la noi) se pun la adapost, ca sa nu plece in misiuni care nu le prea convin, sau isi aleg ei pe unde sa plece (idem, unde li s-ar parea mai convenabil etc), depinde... iar apoi saracii unii tineri mor pe campul de lupta, in timp ce altii sunt promovati 'acasa', 'pt. onoruri deosebite' etc. In plus, razboiul asta din Irak e complet ilegal, sunt atatea dovezi facute publice si deconspirate etc (pe care le acopera si/sau ignora guvernantzii americani etc). Din afara, armata si statutul de soldat ar putea parea cool, dar in realitate, nu prea este, depinde... Oricum, decizia ramane la latitudinea ta.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2010, 17:37:32
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Putina atentie, frate draga

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
In biblie este scris ca sa iti iubesti dusmanul asta arata ca armata e ceva rau indiferent de scuza.
Doamne-ajuta!

Armata nu e ceva rau, atat timp cat menirea ei este apararea tarii. Daca era "ceva rau indiferent de scuza", fratia ta azi vorbeai alta limba si asteptai glasul muezinului ca sa inceapi rugaciunile.

Ca sa nu mai ai dubii in aceasta privinta gandeste-te la Sf. Stefan cel Mare si la Sf. Constantin Brancoveanu, doua exemple extraordinare de marturisire ortodoxa, dar doua persoane care s-au raportat diferit la rolul armatei.

Sfanta Scriptura nu se citeste numai ad litteram.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01