Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 20:31:40
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Solutiile trebuie sa fie gasite de cineva, nu?
de gene
Citat:
"Spontana" e folosit gresit, deoarece sunt facute si supravegheate de cineva, in anumite conditii. si da materie nevie, tot ea a gasit solutii de a devenii vie?
Sigur ca da, dar aceste conditii puteau lesne sa se intimple. Sint supravegheate si conduse de cineva pentru ca nu exista aceste conditii in atmosfera actuala.
Distanta dintre materia nevie si cea vie e mai mica decit iti inchipui.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:35:02
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Mersi pt grija, dar eu nu stiu de evolutie de pe net, stiu de mult lucrurile astea dinainte sa am calculator,si poate ca nu-mi mai aduc aminte detalii si am cautat de unde sa dau copy-paste. si doar pt ca e site crestin nu inseamna ca mint, ca doar erau citate din carti ale cercetatorilor.
Cu placere

In general, pe site-urile crestine pe care m-am uitat eu incluzand answersin genesis, care e unul din cele mai cunoscute, se prezinta argumente care ori au fost refutate de stiinta de nenumarate ori, ori am vazut ca se recurge la niste tactici lipsite de onestitate (ca sa fiu politicos), cum ar fi scoaterea anumitor citate din context (citatul lui Darwin despre ochiul uman e deja un exemplu celebru).

Faptul ca se recurge la:

a)intrebari retorice carora li s-a raspuns de nenumarate ori,

b)tehnici lipsite de onestitate, cum ar fi scoaterea din context a anumitor citate, sau trucuri semantice (cum ar fi redefinirea dupa plac a sensului cuvantului "tranzitional" din sintagma "fosile tranzitionale" sau redefinirea, din nou, dupa plac a termenului "specie") ma face sa cred ca nu exista dovezi pentru sustinerea punctului de vedere creationist, si atunci se recurge la orice e la indemana, si in cele din urma, la

c)argumentatie definita ca ilogica (cum ar fi argumentul bazat pe incredulitate, ca sa dau doar un exemplu)

ma fac sa trag concluzia ca cei care ocupa de cele mentionate mai sus nu au dovezi la indemana si da, se folosesc la ignoranta publicului caruia i se adreseaza, pentru ca argumentatia ilogica, de pilda, e usor vizibila unui om care stie ce e aia logica. Un citat scos din context e si el usor identificabil pentru cineva care a citit cartea respectiva (sau pentru cineva care are curiozitatea sa caute citatul in contextul original).

Personal, consider ca exemplele date mai sus se incadreaza ca minciuni. Daca ai argumente, ele sunt suficiente, artificiile de orice fel nu sunt necesare.

Citat:
"Faptul ca sunt aduse in discutie la infinit nu inseamna ca sunt valide, ci inseamna ca se bazeaza pe ignoranta celor care le citesc, care prefera sa se documenteze despre evolutie pe site-uri unde citesc lucruri care le confirma credintele " asta poate fi valabil si pt argumentele evolutiei.
Nu, pentru ca teoria evolutiei nu are de a face cu credinta in lipsa dovezilor si apararea ei cu orice pret, ci cu dovezile.

Intamplator, ele se regasesc in mai mult de o stiinta (cu toate ca evolutia e citata cel mai des cand e vorba de biologie), cum ar fi arheologia, paleontologia, medicina, genetica si matematica. Ca o paranteza, pe vremea lui Darwin genetica nici nu exista, dar odata cu descoperirile aduse de genetica, evolutia a fost confirmata, nu infirmata. Asta ca sa nu mai mentionez faptul ca evolutia este, in viziunea biologilor, singura explicatie posibila pentru modul in care arata formele de viata pe Pamant in acest moment.

Spun singura pentru ca a spune ca "Dumnezeu a creat totul" lasa multe lucruri neexplicate. Mai mult decat atat, faptul ca viata a fost creata, si nu un rezultat al evolutiei, mai trebuie si dovedit, nu doar postulat.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:35:36
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
de gene

Sigur ca da, dar aceste conditii puteau lesne sa se intimple. Sint supravegheate si conduse de cineva pentru ca nu exista aceste conditii in atmosfera actuala.
Poti sa-mi spui si mie care-i treaba cu genele? Pot fi mostenite genetic calitati ca dragostea, dreptatea, adevarul, intelepciunea, mila sau sunt mai degraba insusiri dobandite prin invatare? Ce anume se mosteneste genetic?

Last edited by maria-luisa; 28.04.2010 at 20:39:09.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:44:44
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
de gene
Destepte genele astea, dar pana au aparut ele, cum era?
Exista multe multe teorii,care se si contrazic, ale oamenilor de stiinta, dar nu au fost dovedite. Si apoi cum alegi care e cea adevarata? care suna mai bine?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:07:15
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Cu placere
Nu, pentru ca teoria evolutiei nu are de a face cu credinta in lipsa dovezilor si apararea ei cu orice pret, ci cu dovezile.
Te rog, ortodoxia nu e lipsita de dovezi.
Citat:
Asta ca sa nu mai mentionez faptul ca evolutia este, in viziunea biologilor, singura explicatie posibila pentru modul in care arata formele de viata pe Pamant in acest moment.
Asta nu e dovada,
Citat:
mai trebuie si dovedit, nu doar postulat.
Toti vorbiti de dovezi si experimente si gene si specia nu e definita cum trebuie,(desi am gasit spunandu-se clar ca specia nu mai are o definitie fixa ca inainte, de ce? ca sa o schimbe si sa o foloseasca cum vor?), dar voi chiar stiti care sunt "dovezile"? Voi nu luati de bun argumentarile si teoriile altora? Si daca tot vorbesti de logica, e logic ca din nimic sa rasara ceva si nu orice, dar ceva atat de complex incat sa se si inmulteasca si apoi sa prinda viata? Si apoi poate ii creste si un creier, ca asa erau conditiile meteo?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:07:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Poti sa-mi spui si mie care-i treaba cu genele? Pot fi mostenite genetic calitati ca dragostea, dreptatea, adevarul, intelepciunea, mila sau sunt mai degraba insusiri dobandite prin invatare? Ce anume se mosteneste genetic?
Sint mostenite in mare masura.
De exemplu, schizofrenia http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia#Genetic
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:10:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ce sursa "tare" ai ! ! !
Vechi 28.04.2010, 21:14:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Destepte genele astea, dar pana au aparut ele, cum era?
Ce sa fie? Probabil un tip de gene mai simple, probabil ARN.
Citat:
Exista multe multe teorii,care se si contrazic, ale oamenilor de stiinta, dar nu au fost dovedite. Si apoi cum alegi care e cea adevarata? care suna mai bine?
Nici nu se va dovedi niciodata, fiind un eveniment unic in istoria Pamintului.
Pina la urma vor ramine citeva mai probabile.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:16:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ce sursa "tare" ai ! ! !
Uite si una mai moale http://ajp.psychiatryonline.org/cgi/...ull/160/9/1549
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:16:21
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
Multumesc pentru raspuns.
Unde as putea sa aflu mai multe informatii ( si mai sigure) despre ceea ce se mosteneste genetic? ( ma refer la calitatile enumerate de mine, nu la boli)

Last edited by maria-luisa; 28.04.2010 at 21:22:17.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07