![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga Dumitru , pana la urma nici tu si nici George nu aveti proprile argumente , caci , sunt preluate de prin alte parti si nimic mai mult . Corect ?
|
||||
|
||||
![]()
Asa cum anuntam ceva mai sus , ieri , 28 aprilie , s-a organizat un pelerinaj la care au participat si romanii ortodocsi ce s-au inchinat la Giulgiul din Torino . Peste doua mii de ortodocsi din mai multe eparhii ale B.O.R. din diaspora au participat la acest pelerinaj . Am cautat o pozitie cat de cat oficiala referitoare la acest Giulgiu si am gasit cateva precizari ale Preasfintitului Parinte Siluan , Episcopul romanilor ortodocsi din Italia , care printre altele a declarat :". . .Dincolo de controversele care exista asupra autenticitatii acestui Giulgiu , conform traditiei noastre Ortodoxe , noi ne inchinam si cinstim acest Sfant Giulgiu ca pe o icoana a Mantuitorului Hristos atat in icoana cat si in aceasta reprezentare a Giulgiului , asa cum il cinstim in orice icoana , fie ea din secolul V , din secolul XII , din secolul XIX sau din secolul XXI . . . " ( declaratia a fost oferita prin intermediul postului TV. TRINITAS )
|
||||
|
||||
![]()
"proprile argumente"? La ce te astepti? Sa ma duc sa iau probe si sa le cercetez?
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu ! Glumesc bineanteles dar pentru noi ortodocsii e prea putin important acest aspect , si asta reiese si din declaratia Parintelui Siluan ce mi se pare de bun simt !~
|
||||
|
||||
![]()
Deși, din câte cunosc, nu există o declarație oficială a Bisericii care să certifice autenticitatea Giulgiului, nici o declarație oficială a organismului de resort din Curie (Congregația pentru Cauza Sfinților), totuși un argument greu în favoarea autenticității acestei piese este pietatea populară. Mai recent, ea pare confirmată de numeroasele cercetări care s-au făcut asupra piesei.
http://www.jamesabarrett.com/page7/shroud.html @Dumitru73: văd că ateii (sau numai dv ?) dau din nou dovadă de lipsă de obiectivitate științifică, prin contestarea apriori a rezultatelor studiilor care s-au făcut. La urma urmei, nu văd cu ce i-ar deranja autenticitatea Giulgiului pe ateiști în credința lor: Giulgiul ar demonstra că Isus a murit. Atât. Din câte am înțeles, existența istorică a omului Isus nu este contestată de credința atee, ci numai divinitatea Lui și ceea ce ține de ea (Învierea, celelalte miracole etc).
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 29.04.2010 at 19:56:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru voi, daca unul din 10 spune ca e autentic voi il luati de bun pe acela, ceilalti fiind mincinosi. |
|
||||
|
||||
![]()
Dragă Dumitru, am mai spus și-n altă parte , nu-mi sună deloc bine chestia asta cu voi și noi, apoi , te rog mult nu generaliza ! Cu prietenie !
|
||||
|
||||
![]()
si care ar fi cea mai fericita formulare?
Last edited by Dumitru73; 29.04.2010 at 20:47:33. |
![]() |
Tags |
giurgiul, torino |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi date stiintifice despre Giulgiul din Torino | Mihnea Dragomir | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 164 | 09.01.2017 01:51:30 |
|