Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.04.2010, 14:49:48
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sunt cateva documentare cu acest giulgiu unde se poate argumenta rational ca a fost al lui Hristos.
Esti glumet.
Cine a facut aceste documentare?
Tot ce am vazut si am citit pana acum afirma contrariul. Sau in cel mai fericit caz nu se poate spune cu certitudine ce varsta are.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 14:54:48
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Esti glumet.
Cine a facut aceste documentare?
Tot ce am vazut si am citit pana acum afirma contrariul. Sau in cel mai fericit caz nu se poate spune cu certitudine ce varsta are.
Imi pare rau, inseamna ca nu vorbim despre acelasi documentar. Sa fii mai insistent in cautare. ca si in cazul evolutionismului avem documentare pro si contra, cele care sunt constra nu sunt stiintifice- asa spun mai nou iubitorii evolutionismului.
Sigur, daca vei cauta vei gasi si acest documentar pro giulgiul din Torino ca fiind al lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 14:58:56
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau, inseamna ca nu vorbim despre acelasi documentar. Sa fii mai insistent in cautare. ca si in cazul evolutionismului avem documentare pro si contra, cele care sunt constra nu sunt stiintifice- asa spun mai nou iubitorii evolutionismului.
Sigur, daca vei cauta vei gasi si acest documentar pro giulgiul din Torino ca fiind al lui Hristos.
Ai zis "cateva documentare" nu unul.
Spunemi clar care sunt cercetatorii ce au aufirmat cele ce spui tu, de unde sunt si cand au facut aceasta cercetare.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 15:27:20
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ai zis "cateva documentare" nu unul.
Spunemi clar care sunt cercetatorii ce au aufirmat cele ce spui tu, de unde sunt si cand au facut aceasta cercetare.
Cu rabdare.

http://video.google.com/videoplay?do...5962729155667#
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 15:47:39
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Vezi si astea:
http://www.descopera.ro/dnews/496353...o-este-un-fals
http://www.descopera.org/giulgiul-din-torino/
http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...e-un-fals.html
http://ro.wikipedia.org/wiki/Giulgiul_din_Torino
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 16:24:44
georgeval's Avatar
Senior Member

Implicit

Le cunosc. Eram sigur ca vei decurge la o asemenea modalitate. Daca esti deja convins intr-o anumita privinta nu inteleg de ce mai intrebi sau mai ceri dovezi? Constat ca toate sunt neconvingatoare pentru tine.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 16:27:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Le cunosc. Eram sigur ca vei decurge la o asemenea modalitate. Daca esti deja convins intr-o anumita privinta nu inteleg de ce mai intrebi sau mai ceri dovezi? Constat ca toate sunt neconvingatoare pentru tine.
Eu am cerut argumentele tale si ti le-am oferit si eu pe ale mele.
Ce vezi aiurea in asta?
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 16:28:26
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce intelegi prin "asemenea modalitate"?
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 21:07:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Bune postari insa cred ca a venit timpul sa punem capat acestor discutii si sa ne intoarcem la sursa NE-alterata, la Evanghelia dupa Ioan si sa vedem ce ne spune ea! ! !
Atentie!

Una la mina:
"
40. Deci ei au luat trupul lui Iisus si l-au infasurat in giulgiu cu miresme, asa cum este obiceiul de ingropare la Iudei.
Mt 27:59-60, Mc 14:8, Mc 15:46-47, Lc 23:53-55, In 12:7 "

In loc sa-i vorbim pe evrei de rau si sa-i sabotam cum putem mai bine am invata de la ei pentru a intelege adevarul mai bine si anume faptul ca asa zisul Giulgiu UNIC nu este deloc unul singur ci conform Traditiei iudaice este compus din mai multe parti, o fisie pentru cap una pentru corp si se pare( dar nu stim cu siguranta) una pentru picioare
Insa doua sunt cu siguranta confirmate de evrei

Deci confirmarea acestui FAPT vine in urmatoarele rinduri :
....

"5. Si, aplecandu-se, a vazut giulgiuRILE odihnindu-se, dar n'a intrat.
Lc 24:12

6. A venit si Simon Petru, urmandu-i, si a intrat in mormant si a vazut giulgiuRILE odihnindu-se;
Lc 24:12, In 11:44

7. si MARAMA care fusese pe CAPUL Sau nu se odihnea laolalta cu giulgiuRILE, ci, invaluita, 2 intr'un loc deoparte.
In 11:44

8. Atunci a intrat si celalalt ucenic, care venise intai la mormant, si a vazut si a crezut."
din capitolul:
Invierea lui Iisus. Iisus i Se arata Mariei Magdalena, apoi ucenicilor. Iisus si Toma.

Cred ca discutia ar trebui incheiata aici

Concluzia CLARA:

Este un fals al Vaticanului...ca multe altele, pe care le-au bagat la inaintare cu NERUSINARE..dar la ce poti sa te astepti de la cei care au inventat inchizitia in momentul cind "dovezile lor convingatoare" incetasera sa mai "sperie " poporul!
Practic nu a mai ramas nimic din acea perioada!( lemn din cruce, si alte suveniruri)

Last edited by andreicozia; 30.06.2010 at 21:30:42.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 23:01:30
Scotianul
Guest

Arrow Pt Mihnea Dragomir

O sa continui(cu referire la cele spuse de dvs) citatul din studiul respectiv(pag11-16)

Intre 1976-1977,2 fiziceni,ofiteri ai US Air Force,detasati la NASA-JP JAckson si E.Jumper-lucrau la Jet Propulsory Laborators,Passadena,la analiza fotografiilor solului martian,luate cu sonda spatiala Viking,cu fascicole de raze X.Prin acest procedeu punctele clare si luminoase sunt determinate nu de umbra si lumina ci de distanta dintre puncte si camera de inregistrare,ceea ce permite restituirea pe computer a imaginii tridimensionale a reliefului.Analizand cu acest program special fotografiile Giulgiului,ei au obtinut un relief tridimensional al imaginii.Ulterior s-a vazut ca acesta are o analogie surprinzatoare cu imaginile obtinute prin rezonanta magnetica produse printr-un proces de iradiere electromagnetica.Studiul planimetric al imaginii a evidentiat ca variatiile de intensitate ale imaginii-care nu depind de piele,par,etc-nu deriva dintr-o lumina exterioara sau umbre proiectate,ci din distanta dintre panza si partile corpului si ca ea restituie proiectia octogonala perfecta a imaginii frontale a corpului:imagini laterale nu exista iar imaginea dorsala n-are informatie tridimensionala.
In anii 1980-1990,dr.Allan Whanger,de la Centrul Medical al Universitatii Duke(Durham,North Carolina)analizand cu metode digitalizate imaginea extremitatilor corpului a aratat ca se pot vedea in profunzime articulatiile oaselor degetelor si mainilor,precum si osul nazal si radacinile dintilor maxilarului superior,fapt posibil numai in cazul in care giulgiul a traversat superficial corpul,ca si cum panza s-ar fi lasat lent aplatizandu-se ca un balon care se dezumfla,corpul disparind brusc fara a distorsiona simetria verticala a imaginii si fara a altera panza.
Plecand de aici,JP Jackson,descoperitorul tridimensionalitatii imaginii in anii 70,a elaborat in 1997 un model teoretic al formarii imaginii de pe Giulgiu prin anastaza sau Inviere(,,Does the Shroud of Turin show us The Resurection?"-Centro Espanol de Sindonologia-1997).Faptul ca pot fi vazute oase sugereaza ca panza a trecut prin corpul devenit transparent,iar in cursul trecerii prin corp,o radiatie electomagnetica necunoscuta a imprimat pe panza imaginea corpului asemenea unui scaner printr-o neobisnuit proces de ,,autoradiografie".Radiatia s-a comportat asemena unor raze ultraviolete(raze X)cu putere slaba de penetrare in panza de in si imediat abosrbite in aer,dar suficient de intensa pt a produce modificarea fotochimica a celulozei din in prin fotoliza,fara degajare de caldura(piroliza)si fara a lovi panza din exterior,ceea ce explica absenta urmelor pe spatele panzei.La originea imaginea a fost alba,rezultand de fapt dintr-o decolorare,devenind bruna prin invechire naturala la temperatura mediului.
Procesul de formare a imaginii a avut deci doua etape:intr-o prima etapa pe panza s-au intiparit petele de singe,sub care nu este nici o imagine.Intr-un al doilea moment corpul a devenit transparent,trecand intr-o faza intermediara ionizata ca aparenta umana,dar transparenta peste mediu,iar gravitatia a obligat panza sa colapseze si sa se intinda,din corp emanand volumetric o lumina ultravioleta,usor abosrbita de aer, care a inregistrat topologia suprafetei corpului,imprimand-o fotochimic pe celuloza prin fotoliza.Panza Giulgiului a cazut printr-un corp care se dematerializa.
Intrebarea capitala care se pune este:cum au putut emana fotoni din corpul unui om clinic mort reusind sa imprime pe o panza neutra chimic o imagine de inalta rezolutie a acestui corp?Singurul raspuns posibil este Invierea:corpul a suferit o modificare radicala a compozitiei sale moleculare,o ,,anastaza"(nu o simpla reanimare sau sculare dintr-o stare cataleptica),o reconstituire a sa intr-un alt mod de existenta paradoxal,cel al unui ,,corp spiritual"capabil de dematerializare si rematerializare,dupa vointa Celui care-L anima.

Concluzia ar fi ca:dupa 35 de ore,trupul mort dar incorupt,se transforma in trup transparet slavit si luminos.Lumina divina invizibila se transforma in vizibil si emana din fiecare atom al corpului o lumina,radiatie electromagnetica,la intensitatea potrivita,autoscanandu-l,autoradiografiindu-l,proiectand instantaneu si complet imaginea sa pe panza si imprimand-o prin fotoliza.Odata cu disparitia instantanee a corpului s-a stins si lumina,impedicand astfel estomparea imaginii in cursul trecerii panzei prin interiorul corpului.Giulgiul s-a intins si a colapsat,trcand usor prin suprafata corpului devenit transparent,asezandu-se lin intr-o pozitie de odihna,care sugera limpede ca trupul l-a parasit intr-un mod inexplicabil.

Daca ne uitam cu atentie la Ioan 20:1-8 vom remarca ca textul nu mentioneaza deloc mormantul ,,gol"(subliniat acest cuvant)ci se opreste mai degraba la prezenta si dispunerea elementelor textile ale echipamentului funerar.Ele ,,functioneaza" pt ucenicul prezent ca un ,,intrerupator"in stare sa aprinda in el lumina intelegerii Scripturii.Prezenta panzelor funerare,caracteristicile si plasarea lor,l-au facut in masura sa lege disparitia cadavrului Mantuitorului cu Scriptura,facindu-l sa intuiasca ceea ce se intimplase cu putin timp si sa creada in Invierea lui Isus.

Nota mea>Este cruciala expresia ,,Căci încă nu știau Scriptura, că Iisus trebuia să învieze din morți"cu ,,Atunci a intrat și celălalt ucenic care sosise întâi la mormânt, și a văzut și a crezut".Ucenicul intra(la acest moment inca nu stia Scriptura),vede ceva si crede(ca si cum ar fi inteles instantaneu Scriptura).

Este evident din text ca este o foarte stransa legatura intre vedere si Credinta.Nu vederea Celui Inviat ci a mormantului:gol de cadavru dar plin de indicii cu privire la ce evenimente s-au petrecut inauntrul sau.Intaiul ucenic care crede ca Isus a inviat o face in urma unei vederi fizice.Nota mea>aveam de a face cu o experienta directa,fizica,a acestui ucenic.

Vedeti domnilor si doamnelor/domnisoarelor ce se intampla cand se baga doctorii si fizicienii in Sfanta Scriptura? :)

Last edited by Scotianul; 30.06.2010 at 23:07:37.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
giurgiul, torino

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi date stiintifice despre Giulgiul din Torino Mihnea Dragomir Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 164 09.01.2017 01:51:30