Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2010, 18:35:48
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Undeva pe alt topic erai ridicata in slavi de felul curat si crestinesc in care iti cresti copiii.

Frumos, foarte frumos!..felicitari!
Multumesc, o iau ca pe un compliment, venind din partea ta :)
Nu am copii deocamdata dar voi incerca sa ii cresc cum am spus.
Insa nu vad ce legatura e intre cele doua, ti se pare ceva crestinesc in a ti se recolta ouale, fertiliza zece dintre ele, dupa care sa transferi doi embrioni in uterul sotiei, dupa care sa ii congelezi pe restul de 8?

Parca-l si vad pe Lucifer in costum, cu cravata, amabil si civilizat, explicand, avem vesti excelente pentru Dvs: in urma recoltarilor si fertilizarilor am obtinut 7 embrioni viabili.. vom transfera doi iar cu restul vom decide impreuna, cu acordul Dvs, evident, ce vom face. Clinica noastra ofera conditii excelente de congelare a embrionilor unde pot fi pastrati chiar si cativa ani in conditii de siguranta maxima. Daca insa altruismul Dvs va indeamna sa ii donati laboratorului pentru experimente ce vor salva, poate, mii de vieti, clinica noastra va poate sprijini in nobilul Dvs demers, ocupandu-se de toate formalitatile necesare, cu stress minim pentru Dvs. Pentru orice intrebari sau probleme legate de acest eveniment important din viata oricarei femei - pentru ca toate femeile au dreptul sa se implineasca in calitate de mama, e un drept natural si inalienabil al femeii de a avea copii - va sta la dispozitie psihologul clinicii noastre. Poftim? Da, noi intelegem ca unele femei au unele probleme de ordin moral in legatura cu soarta embrionilor viabili dar stim ca uneori trebuie sa facem sacrificii in viata pentru a avea o familie completa, implinita pe toate planurile si binecuvantata de Dumnezeu! Sa nu uitam ca sunt doar embrioni in varsta de cateva zile si ca atunci cand va veti tine in brate copilul binemeritat, mica jertfa a acestor cateva celule - pentru ca in definitiv doar asta sunt, sa fim rationali - nu va parea altceva decat un mic sacrificiu, ca extragerea unui nerv dintr-un dinte, ba chiar mai putin. In fond, mai multe celule pierdeti zilnic prin descuamarea tegumentelor. Si sa nu uitam targetul nostru: un bebe sanatos si fericit si o mamica implinita!

Last edited by Jane Says; 27.04.2010 at 18:42:06.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 22:36:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Sofia ai cuvantul
Vechi 27.04.2010, 23:04:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Jane - imi propusesem sa evit discutiile de pe acest forum si am reusit pana acum.
1.Articolul lui John Beck nu mi-a placut.
Si nu se refera numai la IVF, din cate am inteles eu din acel ghiveci. Lui nu-i plac mai multe lucruri.

2. Nu stiu ce legatura are cresterea copilului, hranirea lui si etc., cu IVF. Eu si multe alte femei ar iubi si ingriji enorm copilul daca l-ar avea.

3. Nu ai fost in situatia si nu stii nimic despre IVF, in afara de ceea ce copiezi de pe internet.
Nu stiu de ce ti se pare ne-crestinesc ajutorul medicului in a obtine un copil.
Practic celule sunt ale oamenilor si ele se fecundeaza singure. Medicul doar ajuta acolo unde sunt probleme: asigura conditii mai bune pentru fecundare (la unele femei de ex. celule nu ajung in contact, sa se fecundeze, pentru ca au trompele infundate si atunci medicul ia embrionii de unde se formeaza si ii scapa de blocatul in trompe, punandu-i in contact cu spermiile).
La unele femei se produc in mod natural mai multi embrioni, dar multi din ei nici nu sunt viabili.
La alte femei abia se produc, cu tot efortul medical 2-3 embrioni si nici cu aia nu se reuseste sarcina (calitate embrioni scazuta, sau probleme de nidare).
Medicul, indiferent de cum ajuta oamenii, nu produce el viata. Acel ultim suflu il da tot...Dumnezeu. Daca El vrea se produce viata, daca nu nu.
Asa ca ce ti se pare ne-crestin in asta?
Este un tratament ca oricare altul. La orice operatie sau tratament intervine medicul in organe si celule vii. Si nu esti de acord, sau ii spui ca se joaca de-a Dumnezeu? Pai chiar sunt unii Dumnezei atunci cand salveaza vieti si vindeca, sigur, cu ajutorul Lui.

3. Si afla ca orice femeie pierde pa cale naturala, la orice ciclu, embrioni. Deci si tu, da?!
Repet, sunt f.putin embrioni viabili, producatori de viata.
Viata incepe numai dupa ce embrionii s-au fixat in uter si de multe ori nici acolo nu incepe, pentru ca embrionii sunt anormali si sunt eliminati de organism.

4. De fapt ce vroiai sa spui cu acel citat de pe forum? Mai bine citeai cata suferinta este in sufletul oamenilor acelora si cata speranta in a avea un copil. Orice ar da sa aiba copil, sa fie mame/tati si si-ar diviniza copiii.
Nu ca multe mame care toarna sarcini pe cale naturala si pe urma ii arunca, sau uita de ei, sau le face viata grea.

@Fani - eu nu auzisem de el si articolul chiar nu mi-a placut. Nu rezulta de acolo ca nu este impotriva IVF. Cam ciudat.

As vrea sa pot sa nu mai intru in aceasta discutie. Este dureros cum unii oameni nu pricep ce le da Dumnezeu (copii) si nu ii pricep astfel pe cei care nu pot avea si doresc si ei.

Si cu adoptia nu este asa simplu precum ganditi. Ia vedeti cazul de zilele trecute din ziar cu femeia care a adoptat o fetita si a fost mintita ca este sanatos copilul, ca apoi sa ajunga sa aiba un pericol vital in casa (distruge prin casa, bate pe toata lumea, sa-i fie distrusa familia si viata ei si a copilului ei natural (nascut mai incolo). Acum a internat fata am inteles.
Sunt destule riscuri si la adoptie, costa imens si legile sunt aiurea, nu oricine are voie sa adopte. Adoptiile in/din Romania sunt f.restrictionate!!!!
Vechi 28.04.2010, 15:58:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Parca-l si vad pe Lucifer in costum, cu cravata, amabil si civilizat, explicand, avem vesti excelente pentru Dvs: in urma recoltarilor si fertilizarilor am obtinut 7 embrioni viabili.. vom transfera doi iar cu restul vom decide impreuna, cu acordul Dvs, evident, ce vom face.
Mda, sunt si eu curios ce acord iti vei da daca acelasi "Lucifer"(stiinta) cu cravata ar dori sa-ti faca un test genetic pentru a vedea daca faci un copil din acela cu ochii bulbucati (Basedow sau pe americaneste Down), autist, sau alte nenorociri. Oare vei refuza avortul in cazul unui diagnostic pozitiv pentru "a-ti cara crucea pe care tocmai ti-o pregateste Dumnezeu " sau accepti avortul sugerat de stiinta pentru a incerca cu alti viitori fetusi sanatosi ?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 16:03:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu stiu cine este John Breck si ce legatura are cu ortodoxia.
Nu stiu nici de unde are anumite informatii pe baza carora vorbeste si daca sunt reale. Cred ca nu cunoaste unele lucruri...si face un ghiveci.
Nu pot decat sa spun :"Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce spun".
Ceea ce scrie acolo este oribil si loveste in parinti si in oameni care nu pot avea copii pe cale naturala.
Unii oameni ar trebui mai intai sa afle ce inseamna sa fii parinte, si mai ales ce inseamna sa nu poti fi parinte desi iti doresti, si mai apoi sa vorbeasca.
Parintele John Breck este un teolog ortodox cunoscut, care a scris mai multe carti de bioetica si exegeza biblica, unele traduse si pe romaneste.
Este un om cu pareri echilibrate, nu un fundamentalist.
In scrierile lui bioetice apara viata. Nu este in principiu impotriva unor metode de conceptie asistata, daca ele nu implica distrugerea vietii.
Il cunosc opentru ca mi-a fost profesor la Institutul St Serge (unde vine de cateva ori pe an sa predea) si am asistat si la conferinte ale lui.
Vechi 28.04.2010, 20:12:36
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Angry

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu stiu cine este John Breck si ce legatura are cu ortodoxia.
Nu stiu nici de unde are anumite informatii pe baza carora vorbeste si daca sunt reale. Cred ca nu cunoaste unele lucruri...si face un ghiveci.
Nu pot decat sa spun :"Iarta-i Doamne, ca nu stiu ce spun".
Ceea ce scrie acolo este oribil si loveste in parinti si in oameni care nu pot avea copii pe cale naturala.
Unii oameni ar trebui mai intai sa afle ce inseamna sa fii parinte, si mai ales ce inseamna sa nu poti fi parinte desi iti doresti, si mai apoi sa vorbeasca.
Doamne ,mai Sofia tu sigur esti ortodoxa? Daca cineva nu poate fi parinte asta inseamna ca ar trebui sa faca crime pentru a putea deveni? Cum poate fi cineva un parinte model daca pentru a avea unul trebuie sa ucida trei ? Sf Scriptura ne da pilde (Vezi Zaharia si Elisabeta-parintii sf.Ioan Botezatorul),s-au rugat lui Dumnezeu nu au cautat metode omenesti.Daca Dumnezeu nu-ti da ceva inseamna ca nu e de la El ca sa fii parinte.Adu-ti aminte ca Mantuitorul a spus: "nu este al vostru ca sa stiti vremile si soroacele pe care Tatal le-a pus sub a sa stapanire."De aici vedem clar ca daca e de la Dumnezeu sa avem ceva primim,uneori cu rugaciune,sau mai greu;sau alteori nici prin rugaciune nu primim.Dar acest lucru nu trebuie sa ne determine sa recurgem la acte criminale doar pentru ca Domnul ne-a dat libertatea de a fi asemenea Lui.Decat sa ma duc in iad pe veci as prefera sa nu fiu niciodata parinte natural.Si se stie bine ca daca totusi cineva isi doreste sa fie parinte poate fi parinte adoptiv.Dar daca gandim cu inima vom recunoaste ca din orgoliu personal apelam la mijloace necrestinesti,pentru ca vrem sa fie din noi neaparat desi stim ca unii nu sunt binecuvantati sa aiba.Oricum e o alta inselaciune draceasca,pentru ca embrionul implantat in uterul altei femei va lua din sangele aceleia,sange care nu va fi al tau,deci in consecinta copilul nu e doar al tau din punct de vedere moral.Iar relatia dintre el si mama purtatoare e un lucru dovedit.Sangele ei si afectiunea data copilului pe durata sarcinii urmata de ruperea de mama purtatoare nu va atrage decat osanda vesnica celui ce apeleaza din orgoliu la asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:31:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
1. Doamne ,mai Sofia tu sigur esti ortodoxa?

2. Oricum e o alta inselaciune draceasca,pentru ca embrionul implantat in uterul altei femei va lua din sangele aceleia,sange care nu va fi al tau,deci in consecinta copilul nu e doar al tau din punct de vedere moral.
Dar oare TU te-ai observat vreodata sa vezi daca intradevar esti ortodox?( impreuna cu predica ta)...

Unde este dragostea ta( Prima porunca! ! !) cind vorbesti in felul asta de singele ALTEI femei( care de altfel este supratestata si superexaminata medical inainte de orice procedura)

Hristos nu a fost extremist si nationalist NOI vs VOI cu singele vostru. El a lucrat in/prin/din comunitati de oameni.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 20:54:15
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@costin - eu sunt f.ortodoxa.
Dar nu va inteleg: de ce tot vorbiti de crima? Cine omoara oameni?
Si nu inteleg la ce te referi cu embrionul si sangele strain.
Tu vorbesti de mama surogat?
Ca eu vorbeam de adoptat un embrion, sa-l port eu in pantece si sa-l nasca, sa fie al meu. Ca si cum ai adopta un copil numai ca il ei din stadiul de embrion.
Si ai dreptate ca daca Dumnezeu nu vrea nu da. Asta este.
Dar mai este si ca iti daceva, dar nu-ti pune in traista, trebuie sa faci si tu ceva.
Ma rog, nu mai dsicut, ca voi o tineti pe a voastra si cred ca nu pricepeti chiar nimic, asa cum nici eu nu va pricep pe voi.
Si ti-am mai spus, sunt multi care nu pot nici sa adopte. Mai sus am scris, si iar puneti placa asta. Ce Dumnezeu? Nu scriu in limba romana?
Si nue ste vorba de nici un orgoliu.
Orice om care isi doreste un copil (cu exceptia unora din diverse alte culturi), o face din dragoste. Isi doreste sa ofere dragostea lui unui copil.
Vechi 28.04.2010, 21:25:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Sophia, imi pare rau pt suferinta ta. Si asa este, nu avem de unde sa stim cum este sa fii in locul tau.
Dar totusi fiecare avem de purtat cate o cruce, mai mica sau mai mare, dupa puteri. Si mai cred ca este vai si amar de cei care nu poarta crucea, caci prin cruce te mantuiesti.
Suferi, da, dar ceva nu este in regula. Dumnezeu nu vrea sa suferim, ci sa ne smerim.
Poate ca solutia nu este sa plangi si sa te dai peste cap sa faci voia ta. Poate ar trebui sa intelegi ca ceea ce ti se intampla este tot din purtarea de grija a lui Dumnezeu. Cum? Eu nu stiu asta, dar tu poti afla daca te smeresti.

Aici nu este vorba de copil, ci este vorba de tine (cel putin asa inteleg eu din exterior). Iti doresti copilul cu atata ardoare de parca el ar implini sensul existentei tale. (Ai mai vorbit pe alte topicuri de lucruri pe care ai fi vrut sa le faci si nu ai putut etc.. ).
Sophia, eu vad ca sensul existentei noastre (a fiecaruia dintre noi) este Iisus Hristos (nu copiii, nu lucruri pe care le facem sau nu in aceasta viata). Nu are rost sa suferi si sa te zbati ca nu ai fost apreciata la adevarata valoare, ca ai fost umilita, pusa la colt, ca ai pierdut ani sau oameni dragi..
Nimic din aceste lucruri nu conteaza.
"Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? "

Sophia, lipsa copiilor este un fapt pe care nu stiu daca-l poti schimba.
Dar suferinta care decurge din acest fapt depinde de tine. Aceasta o poti schimba. Nu ma pricep foarte bine sa ma fac inteleasa, dar sunt convinsa ca pe masura ce te smeresti si accepti tot ceea ce vine de la Dumnezeu (fii convinsa ca nimic nu este intamplator), durerea ta se va schimba.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 21:39:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

[quote=anna21;240716]Sophia, imi pare rau pt suferinta ta. Si asa este, nu avem de unde sa stim cum este sa fii in locul tau.
Dar totusi fiecare avem de purtat cate o cruce, mai mica sau mai mare, dupa puteri. Si mai cred ca este vai si amar de cei care nu poarta crucea, caci prin cruce te mantuiesti.
Suferi, da, dar ceva nu este in regula. Dumnezeu nu vrea sa suferim, ci sa ne smerim.
Poate ca solutia nu este sa plangi si sa te dai peste cap sa faci voia ta. Poate ar trebui sa intelegi ca ceea ce ti se intampla este tot din purtarea de grija a lui Dumnezeu. Cum? Eu nu stiu asta, dar tu poti afla daca te smeresti.

Aici nu este vorba de copil, ci este vorba de tine (cel putin asa inteleg eu din exterior). Iti doresti copilul cu atata ardoare de parca el ar implini sensul existentei tale. (Ai mai vorbit pe alte topicuri de lucruri pe care ai fi vrut sa le faci si nu ai putut etc.. ).
Sophia, eu vad ca sensul existentei noastre (a fiecaruia dintre noi) este Iisus Hristos (nu copiii, nu lucruri pe care le facem sau nu in aceasta viata). Nu are rost sa suferi si sa te zbati ca nu ai fost apreciata la adevarata valoare, ca ai fost umilita, pusa la colt, ca ai pierdut ani sau oameni dragi..
Nimic din aceste lucruri nu conteaza.
"Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? " La Sofia e rana prea adanca sau cicatrizata partial , netratata la timp , si odata cu inaintarea in varsta aceste rani se vor vindeca foarte greu . Este o realitate draga Ana , caci , noi putem vorbi usor "cand ne-am vazut sacii-n caruta "! Acesta este (crudul ) adevar . Doamne ajuta !
Răspunde