Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2010, 17:04:44
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Da, Dumnezeu și sfinții.

Da, este terrapia pe care mi-o aplic spre a scăpa de minciunile și păcălelile lor, ale savanților, mă tratez cu Adevărul pe Calea ce duce la Viață, Viață veșnică fericită în Rai, și dacă m-aș și smeri aș birui gLumea cât ai clipi, firește cu ajutor de sus. Dar e greu să nu mai crești mereu în mândrie și lăcomie și să nu te mai blochezi cu ochii în pâclă atrași de putoareoarea poftelor stradale, alea din gLume. Și de ce să te blocheze adminul? Problema e să nu te blocheze demonul în păcat că adminul chiar dacă te blochează nu pățești nimic decât că te simți puțin lezat lucru ce vine tot din mândrie, că de ce să te simți lezat dacă n-ai păcat ci cămășuță curată și ie nepătată... cu păcură gata să ia foc de la cea mai mică scânteie?
Imi spuneai altadata ca esti doar un admirator al puciosilor.
Dar daca ma uit la cunostintele tale in ce priveste invataturile lor, la verva si dedicatia de care dai dovada, ma gandesc ca ai putea fi un pucios autentic sau chiar unul dintre lideri, imbracat in haina smerita a unui admirator.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 17:23:45
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Imi spuneai altadata ca esti doar un admirator al puciosilor.
Dar daca ma uit la cunostintele tale in ce priveste invataturile lor, la verva si dedicatia de care dai dovada, ma gandesc ca ai putea fi un pucios autentic sau chiar unul dintre lideri, imbracat in haina smerita a unui admirator.
Nu dragul meu; nu ți-am mai spus că sunt un biet mirean din poBOR dar care cred fărăndoială în Cuvântul lui Dumnezeu dat prin proorocii de la Pucioasa, prin toate cele 7 sfinte trâmbițe Apocaliptice? Ți-am mai zis dar nu mă crezi. Iar de întâlnit, n-am întâlnit și n-am discutat cu nici un trăitor al Lui Dumnezeu din sfânta Cetate a Noului Ierusalim. Deci nu m-am deghizat, stai liniștit. Doar am citit de pe net, ca oricine și încet încet am reușit ca dar de sus ca să caut mai mult să plinesc ce scrie acolo, să aplic la viața mea crezând, căci aia e învățătura Tatălui Ceresc.

Și ce cunoștințe vezi? Că abea dacă mai știu cum mă cheamă. Și nici nu sunt în haină smerită că mă mândresc mereu, iar lider n-am cum fi eu că n-am decât niște calculatoare în subordine, care de multe ori mai degrabă mă conduc ele pe mine decât să le păstoresc eu pe ele... deci sunt lider la câteva pixuri și creioane și la goglinda în care mă hlizesc dimineața sau seara speriindu-mă de cum m-am schimonosit de la minciună și mândrie că doar și eu sunt fățarnic și debitez vrute și nevrute... că chiar dacă nu caut eu întietatea, mă caută ea pe mine... întietatea savantă a lăcomiei... deci și eu trebuie să-mi aplic terrapia, pănă mai e vreme.

Nu fac joc dublu nici triplu nici cvadruplu ci purșisimplu mi-am exprimat credința... căci e minuat să afli Adevărul sau să te afle El pe tine. Dar pentru asta trebuie să citești sau măcar să te rogi sau să cauți cu sinceritate și curățenie pe Dumnezeu. Dar dacă dragoste curată nu ai la nimic nu-ți folosește... chiar de ai putea să muți și munții sau dacă te-ai răstignii de 1000 de ori pe zi, sau dacă te-ai aduce ardere de tot... ori ai da semne și minuni și ai aduce jertfe multe și mari și fără metehne... fără dragoste nimic nu sunt și la nimic nu-mi folosește, ci mai mult mă îngâmf ca mai înainte, pentru slavă de la oameni... și-apoi adorm, și dorm în somnul dulce al păcatelor și răutăților... ca orice tâlhar făcător de rele ce a lepădat pe Dumnezeu devenind un foarte frumos ateu smintit întru Sine (întru Dumnezeu), un fariseu bun de tot.

Last edited by vsovivi; 26.04.2010 at 17:33:33.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 17:30:40
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu dragul meu; nu ți-am mai spus că sunt un biet mirean din poBOR dar care cred fărăndoială în Cuvântul lui Dumnezeu dat prin proorocii de la Pucioasa, prin toate cele 7 sfinte trâmbițe Apocaliptice? Ți-am mai zis dar nu mă crezi. Iar de întâlnit, n-am întâlnit și n-am discutat cu nici un trăitor al Lui Dumnezeu din sfânta Cetate a Noului Ierusalim. Deci nu m-am deghizat, stai liniștit. Doar am citit de pe net, ca oricine și încet încet am reușit ca dar de sus ca să caut mai mult să plinesc ce scrie acolo, să aplic la viața mea crezând, căci aia e învățătura Tatălui Ceresc.

Și ce cunoștințe vezi? Că abea dacă mai știu cum mă cheamă. Și nici nu sunt în haină smerită că mă mândresc mereu, iar lider n-am cum fi eu că n-am decât niște calculatoare în subordine, care de multe ori mai degrabă mă conduc ele pe mine decât să le păstoresc eu pe ele... deci sunt lider la câteva pixuri și creioane și la goglinda în care mă hlizesc dimineața sau seara speriindu-mă de cum m-am schimonosit de la minciună și mândrie că doar și eu sunt fățarnic și debitez vrute și nevrute... că chiar dacă nu caut eu întietatea, mă caută ea pe mine... întietatea savantă a lăcomiei... deci și eu trebuie să-mi aplic terrapia, pănă mai e vreme.

Nu fac joc dublu nici triplu nici cvadruplu ci purșisimplu mi-am exprimat credința... căci e minuat să afli Adevărul sau să te afle El pe tine. Dar pentru asta trebuie să citești sau măcar să te rogi. Dar dacă dragoste curată nu ai la nimic nu-ți folosește... chiar de ai putea să muți și munții sau dacă te-ai răstignii de 1000 de ori pe zi, sau dacă te-ai aduce ardere de tot... ori ai da semne și minuni și ai aduce jertfe multe și mari și fără metehne... fără dragoste nimic nu sunt și la nimic nu-mi folosește, ci mai mult mă îngâmf ca mai înainte pentru slavă de la oameni... și-apoi dorm, în somnul păcatelor și răutăților... ca orice tâlhar făcător de rele ce a lepădat pe Dumnezeu devenind un foarte frumos ateu smintit întru Sine (Dumnezeu), un fariseu bun de tot.
Dar daca tot esti asa ravnitor, de ce nu ai cercetat si implinit scrierile Sfintilor Parinti?
Sa nu-mi spui ca nu ai gasit ce sa urmezi.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 17:43:28
Banned

Implicit

Citat:
Dar daca tot esti asa ravnitor, de ce nu ai cercetat si implinit scrierile Sfintilor Parinti?
Sa nu-mi spui ca nu ai gasit ce sa urmezi.
Cum să fiu eu râvnitor? Domnul e râvnitor nu omul. Eu sunt un leneș inconștient și incorijibil din păcate. Dar am cercetat și câte puțin din sfinții părinți.

Dar ei sunt sfinții părinți! Iar scrierile sfinților părinți sunt UNA cu tot Cuvântul lui Dumnezeu...

Deci să urmezi pe Dumnezeu este defapt să iubești și să cauți să nu judeci pe nimeni... dar așa să iubești căutând să te smerești ca să nu mai păcătuiești niciodată... și la un moment dat să rabzi fără hulă și fără cârtire și cu mulțumire ocara și crucea... și golgota.

Deci toți sfinții părinți au așteptat cu dor vremea Domnului, izvorul de Har al Cuvântului lui Dumnezeu și venirea întru slavă. Și iată că a venit la oameni iar oamenii au preferat și preferă mereu întunericul gLumii. Dar ce știu ei, până nu te doare mănânci, bei, curvești, dormi și te distrezi, că pentru ce să te legi la cap dacă nu te doare. Și se trezesc bâtrâni și plini de fapte rele. Deci preferă mai mult moartea și fericirea amară pe care ei o numesc viață... preferă vremelnicia.

Tot așa cum preferă oamenii de știință, savanții aristocrați, mai mult născocirile și explicațiuniunile cafelelor lor, ale savanților papanților decât scripturile. Teoria că pământul e glob, evoluționismul, bigbangul, probabilismul, prostiile inerțiale și toate teoriile copilărești despre gravitație și electromagnetism și despre relativism dar mai ales preferă ei teoriile mamonice ale minteresului furăcios și baban. Sau datările cu C12 sau teoriile milioanelor de ani, sau cosmogonismul distanțelor uriașe cu galaxii și planete și sori.

Totul e maculatură. Căci Universul e mititel, Creația e mititică și smerită, o inimioară de forma unui ochi drept, ochiul Lui Dumnezeu. Păcat că au umfalt-o ei tromboniștii ca să le iasă pasiențele, nu cu pompa ci cu trompa, să facă mare pompă în trombă, că altfel nu erau acum așa de mirați și nemulțumiți aflând Adevărul.

Last edited by vsovivi; 26.04.2010 at 18:01:18.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 19:41:35
Banned

Implicit

Mai sus era vorba de falsa datare cu C14 radioactiv și uite aici și aici câteva din contrademonstrații și uite și o explicație logică despre ilogic. Mai găsești și pe net că oamenii au început să se mire de cum s-au putut lăsa păcăliți atâta amar de vreme de către vrăjitorii științifici savanți aristocrați ghicitori în bOZ-oni sau FERMi-oni adică în zaț de cafia... sau în cartia de tarot a lui nenia ca să-i facă pe plac la tanti grijania, că tare le-a mai plăcut cafeluța. Cafeluța de după cafeluță.

Last edited by vsovivi; 26.04.2010 at 20:43:09.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 19:43:26
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai sus era vorba de falsa datare cu C14 radioactiv și uite aici câteva din contrademonstrații. Mai găsești și pe net că oamenii au început să se mire de cum s-au putut lăsa păcăliți atâta amar de vreme de către vrăjitorii științifici ghicitori în bOZ-on.
Credeam ca imi arati ceva concret, nu demostratiile tale.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 21:04:29
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Mai sus era vorba de falsa datare cu C14 radioactiv și uite aici și aici câteva din contrademonstrații și uite și o explicație logică despre ilogic. Mai găsești și pe net că oamenii au început să se mire de cum s-au putut lăsa păcăliți atâta amar de vreme de către vrăjitorii științifici savanți aristocrați ghicitori în bOZ-oni sau FERMi-oni adică în zaț de cafia... sau în cartia de tarot a lui nenia ca să-i facă pe plac la tanti grijania, că tare le-a mai plăcut cafeluța. Cafeluța de după cafeluță.
Citat:
Credeam ca imi arati ceva concret, nu demostratiile tale.
Păi eu credeam că dumneata pricepi matematica, fizica, logica, deducția, inducția, argumentul, că altfel cum ai vrea să pricepi ceva atât de concret ca o explicație? Sau pentru ce crezi că am făcut științe exacte ca să nu mai știu să le folosesc? Deci citește că poate ai să pricepi cândva că eu nu mai pricep nimic. Dar oricum explicațiile și demonstrațiile sunt sub insuflarea Domnului prin Duhul, că altfel n-aș fi fost în stare să am cea mai elementară coerență, cea mai simplă rațiune a științei Creației căci numai Dumnezeu este deținătorul științei. Deci e de sus cam tot ceea ce ajunge și până la mine păcătosul aicea jos unde mă aflu eu care în genere prin dorința întietății cam stric rânduiala și pierd șirul scăpând din vedere esența prolemei: Dragostea Sfântă, dragostea tainică și dreaptă și curată, că dacă n-ai dragoste n-ai absolut nimic decât niște C14 ce o să radieze sărmanul în pustiu, în deșerți mai repede decât te aștepți.

Last edited by vsovivi; 26.04.2010 at 21:28:49.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 10:36:03
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi eu credeam că dumneata pricepi matematica, fizica, logica, deducția, inducția, argumentul, că altfel cum ai vrea să pricepi ceva atât de concret ca o explicație? Sau pentru ce crezi că am făcut științe exacte ca să nu mai știu să le folosesc? Deci citește că poate ai să pricepi cândva că eu nu mai pricep nimic. Dar oricum explicațiile și demonstrațiile sunt sub insuflarea Domnului prin Duhul, că altfel n-aș fi fost în stare să am cea mai elementară coerență, cea mai simplă rațiune a științei Creației căci numai Dumnezeu este deținătorul științei. Deci e de sus cam tot ceea ce ajunge și până la mine păcătosul aicea jos unde mă aflu eu care în genere prin dorința întietății cam stric rânduiala și pierd șirul scăpând din vedere esența prolemei: Dragostea Sfântă, dragostea tainică și dreaptă și curată, că dacă n-ai dragoste n-ai absolut nimic decât niște C14 ce o să radieze sărmanul în pustiu, în deșerți mai repede decât te aștepți.
Vrei sa spui ca tot ce ai spus, toate demonstratiile tale, sunt venite de sus prin "insuflarea Domnului prin Duhul"?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 11:05:07
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Vrei sa spui ca tot ce ai spus, toate demonstratiile tale, sunt venite de sus prin "insuflarea Domnului prin Duhul"?
Păi nu că vreau să spun ci chiar am și spus deja ceea ce am spus, adică scris, deci sigur că da, sunt toate toate sub insuflarea Duhului Sfânt, de la Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, adică de la Cuvântul și de la Domnul nostru Carele de la Tatăl purcede... dar asta nu înseamnă că eu aș fi ceva prooroc sau ceva de luat în seamă din pricina asta sau cineva de luat în serios, nu, ci ce am spus trebuie cercetat și văzut dacă ceea ce am scris e drept, cinstit, valabil, și înțeles că oricine și oriunde se adună doi sau trei în Numele Domnului, acolo Sunt și Eu cu ei, deci Dumnezeu este nu cu mine în mod special ci acolo unde este un dialog iubitor al Mântuirii ce nu uită să mai și plinească din porunci, să ție Legea cea nouă.

Deci tu vrei să te miri că mă cred eu ceva sau cineva, că susțin că e de la Duhul ceea ce scriu și toate demonstrațiile, păi cum să nu fie de la Duhul? Căci dacă nu te-am păcălit și sunt în Adevăr nu pot fi decât de la Duhul, adică Duhul mi-a dat mie ca oricărui mirean creștin și eu am dat mai departe fără plată și mărire... Dar nu e un privilegiu sau o aristocrație asta ci e Mila Domnului care dă celor vrednici dar și celor mari păcătoși mireni din poBor... așa cum sunt eu aici și acum.

Deci nu pe mine trebuie să mă iei în seamă sau în serios ci să cauți dacă demonstrațiile și Adevărurile sunt... iar dacă s-au mai strecurat și minciuni sau eresuri, din duhul minciunii măririi de sine spre contrazicerea Domnului pentru pofta întietăților și ispismuirilor, mă iartă.

Dar tot ce am scris pe aici este sub insuflarea Duhului, deși uneori e clar că vorbeam și de la mine însumi. Că nu sunt sfânt ci un biet păcătos plin de patimi...

Dar să lăsam discuția despre mine care nu duce nicăieri și să ne uităm spre argumente și spre Adevăr pe Cale... dacă vrem să pricepem de unde venim și încotro mergem și cine este cu Adevărat Tatăl nostru.

Last edited by vsovivi; 27.04.2010 at 11:09:26.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:16:30
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi nu că vreau să spun ci chiar am și spus deja ceea ce am spus, adică scris, deci sigur că da, sunt toate toate sub insuflarea Duhului Sfânt, de la Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu, adică de la Cuvântul și de la Domnul nostru Carele de la Tatăl purcede...
...
Deci tu vrei să te miri că mă cred eu ceva sau cineva, că susțin că e de la Duhul ceea ce scriu și toate demonstrațiile, păi cum să nu fie de la Duhul?
...
Dar tot ce am scris pe aici este sub insuflarea Duhului, deși uneori e clar că vorbeam și de la mine însumi. Că nu sunt sfânt ci un biet păcătos plin de patimi...
...
Si cum se manifesta aceasta insuflare?
Si de unde stii ca informatiile pe care le primesti sunt de la Dumnezeu?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42