Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2010, 15:04:03
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Eu nu cred ca Dumnezeu se supara daca o sotie hotaraste sa divorteze pe motiv ca sotul e un alcoolic agresiv care face viata de familie un cosmar.

Domnule stie-tot si inteleptul veacului, daca citesti mai atent Biblia si lasi mandria de intelept la o parte, vei vedea ca femeia isi poate lasa barbatul numai in caz de adulter.
Si personal, cred ca femeia care sta cu un sot alcoolic si agresiv, va avea parte de o mare rasplata dincolo...
Vechi 24.04.2010, 19:47:21
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Domnule stie-tot si inteleptul veacului
Aici ai zis bine
Citat:
Daca citesti mai atent Biblia si lasi mandria de intelept la o parte, vei vedea ca femeia isi poate lasa barbatul numai in caz de adulter.
Daca citesc Biblia voi gasi multe altele, nu numai asta. Foarte ciudat este cum unii considera ca anumite principii biblice sunt valabile in toate timpurile, iar altele nu. Realitatea este ca fiecare caz este unic in felul lui, iar daca un sot sau o sotie cedeaza in urma unor probleme de casnicie reale nu inseamna ca fac un pacat de neiertat. Nu e nimeni obligat sa stea cu unul sau cu una care sa-i manance zilele. Vezi tu, Dumnezeu ne-a lasat si Biblie si minte ca sa le folosim pe amandoua.
Citat:
Si personal, cred ca femeia care sta cu un sot alcoolic si agresiv, va avea parte de o mare rasplata dincolo...
Pana la rasplata de dincolo mai e. Ideea e sa avem o viata de familie echilibrata daca se poate. Daca nu, nu.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 19:57:09
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Pana la rasplata de dincolo mai e. Ideea e sa avem o viata de familie echilibrata daca se poate. Daca nu, nu.
Nu mai e asa mult pana la rasplata de dincolo. Daca Dumnezeu vrea sa-ti cladeasca un caracter frumos folosindu-se chiar de un sot greu de iubit, El o va face. Si daca iti lasi sotul ca sa ai o viata echilibrata vei fi incercata prin sefi, vecini, parinti, etc, dar tot va trebui sa treci prin ce trebuie sa treci. Eventual va fi mai greu, pentru ca ai calcat legamantul facut cu el, cand ai zis cu gurita ta ca il vei iubi pana la moarte , in bine si in rau.

Fuga nu-i niciodata o solutie [poate doar de urgenta]. Crestinul adevarat lupta in rugaciune pentru a schimba lucrurile. Si astfel iti poti mantui si sotul cel imposibil.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie, religii

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Casatoria intre rude danielll Generalitati 9 03.03.2013 16:34:53
pacatul stramosesc+religii diferite la casatorie simona_fidela Nunta 10 12.03.2012 14:23:28
casatoria intre rude vlady Generalitati 5 11.02.2007 14:05:10
casatorie intre persoane de relegii diferite mikidutza Nunta 6 20.09.2006 19:54:36