Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2010, 23:32:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Matei 12.39 "Iar El, răspunzând, le-a zis: Neam viclean și desfrânat cere semn, dar semn nu i se va da, decât semnul lui Iona proorocul."

Dar cu serpii si cu bautul a ceva datator de moarte cum ramane? Doar stiti ca nu va vor vatama, de ce nu incercati?...

1 Corinteni 13.8 "Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși"
Ce faci, imi raspunzi la un verset cu altul? Asta nu-l anuleaza pe primul, stii, nu?
Nimeni nu cere semne, crestinul este insotit de semne ale credintei. Altfel credinta mea e doar vorba goala.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 23.04.2010, 00:14:53
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ce faci, imi raspunzi la un verset cu altul? Asta nu-l anuleaza pe primul, stii, nu?
Nimeni nu cere semne, crestinul este insotit de semne ale credintei. Altfel credinta mea e doar vorba goala.

Crestinul trebuie sa fie insotit de daruri si nu de semne...
Vechi 23.04.2010, 11:36:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Crestinul trebuie sa fie insotit de daruri si nu de semne...
Biblia spune clar ca acelea sunt semnele celor ce cred. Credinta din interiorul crestinului se revarsa in afara lui ca niste rauri de apa vie si oamenii vad rezultatul credintei lui.

Fie si daruri, daca zici tu. Uita-te la lista de daruri si zi-mi cine are credinta:

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 23.04.2010, 12:16:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Fie si daruri, daca zici tu. Uita-te la lista de daruri si zi-mi cine are credinta:

"Că unuia i se dă prin Duhul Sfânt cuvânt de înțelepciune, iar altuia, după același Duh, cuvântul cunoștinței.
Și unuia i se dă întru același Duh credință, iar altuia, darurile vindecărilor, întru același Duh;
Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi și altuia tălmăcirea limbilor.
Și toate acestea le lucrează unul și același Duh, împărțind fiecăruia deosebi, după cum voiește."
1. Aha, zi-mi si mie explicatia conform caruia, dupa tine, doar la penticostali se manifesta povestea cu limbile.

2. Spune-mi cum ai putea sa-ti dai seama, daca ai vedea la alta confesiune povestea cu limbile, daca e o vorbire in limbi autentica sau o mica sceneta regizata, caz de posedare, etc.
Vechi 23.04.2010, 12:21:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Aha, zi-mi si mie explicatia conform caruia, dupa tine, doar la penticostali se manifesta povestea cu limbile.
nu sunt numai penticostalii. Nici macar in Romania. Pe langa carismatici si multe grupari independente mai sunt si membri baptisti, adventisti, etc.

Citat:
2. Spune-mi cum ai putea sa-ti dai seama, daca ai vedea la alta confesiune povestea cu limbile, daca e o vorbire in limbi autentica sau o mica sceneta regizata, caz de posedare, etc.
Cel mai sigur e prin darul deosebirii duhurilor. Si trebuie musai sa fii obiectiv cand analizezi.
Vechi 23.04.2010, 12:22:34
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
nu sunt numai penticostalii. Nici macar in Romania. Pe langa carismatici si multe grupari independente mai sunt si membri baptisti, adventisti, etc.

Cel mai sigur e prin darul deosebirii duhurilor. Si trebuie musai sa fii obiectiv cand analizezi.
Editat editat editat
Vechi 23.04.2010, 13:11:09
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În povestea cu limbile doar 20% din vorbitori sunt de confesiune penticostală.
Catolicii i-au depășit de mult ca și număr de vorbitori în limbi. În celelalte confesiuni: baptistă, luterană, ortodoxă, etc. sunt mult mai mulți vorbitori în limbi decât la penticostali.

Vorbirea în limbi a început la penticostali și e ca o etichetă lipită de ei, dar de fapt este un bun care astăzi aparține creștinismului nu penticostalilor.

Unul din patru creștini vorbește în alte limbi.

Citat:
La fel ca în cazul oricărui alt dar, predicarea bunăoară, a face clar diferențierile nu e întotdeauna ușor. Unul pare a predica cu har dar nu poți fi chiar sigur că e de la Dumnezeu

Dacă omul este cunoscut ca având o viață curată și vorbirea lui zidește biserica putem considera, până la proba contrară, că e de la Dumnezeu.
Vechi 23.04.2010, 15:20:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Catolicii i-au depășit de mult ca și număr de vorbitori în limbi. În celelalte confesiuni: baptistă, luterană, ortodoxă, etc. sunt mult mai mulți vorbitori în limbi decât la penticostali.

Vorbirea în limbi a început la penticostali și e ca o etichetă lipită de ei, dar de fapt este un bun care astăzi aparține creștinismului nu penticostalilor.

Unul din patru creștini vorbește în alte limbi.
.
La etc. - ul de sus intra si branhamistii fara cult de la mine din localitate. Si ei vorbesc in limbi, proorocesc, se roaga pentru vindecare, etc
Vechi 23.04.2010, 19:29:16
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Uita-te la lista de daruri si zi-mi cine are credinta:

Problema se pune in felul urmator. Dumnezeu nu da daruri inutile cum sunt cele gen lumina pogorata la Ierusalim ori o vorbire in limbi asa cum sustin unii, fara sunete inteligibile. Darurile au scopuri precise si niciunul dintre cele mentionate anterior nu corespunde acestei cerinte. Ultimul lucru pe care l-ar face Dumnezeu intr-o lume degradata ca a noastra ar fi sa faca show ca sa ne arate ca suntem in barca potrivita. Va legati prea mult de denominatiuni religioase cand ar trebui sa fiti liberi ca de aceea a platit Mantuitorul pretul sa nu va mai injugati la nimeni, sa fiti gata sa lasati orice invatatura omeneasca, ridicola de multe ori si sa mergeti inainte. Cred ca Penticostalulmantuit a zis ceva de genu' la un moment dat "Eu mor penticostal". Si daca Dumnezeu vrea sa fi mai intelept decat un penticostal, sa cunosti mai mult si mai profund, ce faci? In materie de teologie nu s-a spus ultimul cuvant, este un teren care trebuie supus cercetarii permanent, este de fapt un domeniu in care nu vom avea cunoaterea deplina niciodata, Dumnezeu fiind infinit.
Vechi 23.04.2010, 19:49:31
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Problema se pune in felul urmator. Dumnezeu nu da daruri inutile cum sunt cele gen lumina pogorata la Ierusalim ori o vorbire in limbi asa cum sustin unii, fara sunete inteligibile.
Nimeni nu susține că adevărata vorbire în limbi ar fi fara sunete inteligibile.
Nici ortodocșii nici adventiștii, nici penticostalii.
Citat:
Darurile au scopuri precise si niciunul dintre cele mentionate anterior nu corespunde acestei cerinte.
Cele menționate sunt daruri ale Duhului Sfânt. Nu trebuie să considerăm că am putea ști mai bine decât Duhul Sfânt ce fel de daruri ar fi necesare bisericii. Dacă Duhul a hotărât să dea aceste daruri, este bine. Fie că știm noi scopurile fie că nu.

Însă, da, fiecare dar de la Duhul Sfânt are scopul lui. Inclusiv cele menționate anterior.
Citat:
Cred ca Penticostalulmantuit a zis ceva de genu' la un moment dat "Eu mor penticostal".
Dragă Almaris păreai că ai simțul umorului :).

Un frate ortodox îmi cerea să trec în biserica lor iar eu mă amuzam un pic.
Îi răspundeam: „Eu penticostal m-am născut și penticostal vreau să mor!”.
Ai auzit tu vreun NP cu asemenea lozincă?

Citat:
Si daca Dumnezeu vrea sa fi mai intelept decat un penticostal, sa cunosti mai mult si mai profund, ce faci?
Măcar că nu e cu totul și cu totul imposibil este totuși foarte, foarte greu

P.S. Dai de înțeles că ai fi împotiva multor daruri nu numai a vorbirii în limbi. Vrei să-ți precizezi poziția? Nu mai e actual nici un dar al Duhului?

Last edited by penticostalulmantuit; 24.04.2010 at 12:17:25.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10