Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 20:31:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Cu alte cuvinte Sf Ap Pavel ne roaga sa ne civilizam, si sa nu ne mai injuram/blestemam ci sa folosim metode progresiste, sa discutam, sa comunicam.
...si chiar sa le aratam bunavointa, sa rasplatim raul prin bine.

Raul se raspandeste in lume astfel : unul ii face rau altuia, acela se razbuna pe el sau pe altul mai slab, urmatorul transmite raul mai departe.
Atunci cand cineva ne blestema iar noi binecuvantam raul nu mai este perpetuat ci se opreste la noi si in locul lui e semanat binele si binecuvantarea. De aceea crestinul este un mesager al binelui si pe unde trece el sporeste binecuvantarea lui Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:42:05
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
1. Foarte adevarat insa in acelasi timp sunt si multe arhaisme barbare izvorite din lipsa de cultura a omului tribal care dadea iama peste alte triburi cu bita-n mina si injuratura/blestemul in gura. La aceste preocupari se limitau, in mare, oamenii primitivi.

2. De Hristos, Yeshua? unde, ai vre-un citat?..eu cred ca vorbesti de Mesia pe care-l asteapta evreii si toata lumea.
Timpul lui Mesia inca n-a venit pentru simpul fapt ca inca nu este pace in lume, dar nimic n-a fost fara rost, pentru ca fiecare lucru isi are timpul lui si timpul este cand suntem pregatiti. Asta ar trebui sa credem cu totii, indiferent de religie: ca imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi pentru toti, pentru rasplatirea celor drepti care-l iubesc pe Dumnezeu si pentru asta trebuie sa lucram, nu pentru a ne bate cap in cap. Pentru unii se intoarce, pentru altii vine, atunci cand suntem pregatiti.

Last edited by maria-luisa; 21.04.2010 at 20:46:10.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:44:53
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Si care-i concluzia?Exista macar un preot sau teolog care sa isi dea cu parerea pe acest forum, sau doar pipaim ca orbii pe intuneric?
http://www.crestinortodox.ro/editori...ul-118667.html
http://www.crestinortodox.ro/credint...eme-69875.html
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:50:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Da, deci avem porunca sa binecuvantam pe cei ce ne bleastema, nu? Asta inseamna ca ei ne vor blestema, dar noi nu trebuie sa le raspundem cu blestem ci sa-i binecuvantam caci, binecuvantandu-i , gramadim carbuni aprinsi asupra capului lor [asta spune Sf Ap Pavel]
Decat sa blestemam, ar fi mult mai bine sa spunem: " Fie ca Cel Prea Milostiv sa-l controleze pe Satan".
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:53:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Timpul lui Mesia inca n-a venit pentru simpul fapt ca inca nu este pace in lume, dar nimic n-a fost fara rost, pentru ca fiecare lucru isi are timpul lui si timpul este cand suntem pregatiti. Asta ar trebui sa credem cu totii, indiferent de religie: ca imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi pentru toti, pentru rasplatirea celor drepti care-l iubesc pe Dumnezeu si pentru asta trebuie sa lucram, nu pentru a ne bate cap in cap.
Este foarte frumos si crestinesc ce ai scris Maria!

Si Doriana a raspuns insa in citatul ei bun din VT nu apare nicaieri numele lui Yeshua sau Hristos.
Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare...in fine, sa nu polemizam pe teren minat..
Evreii cu Torra lor spun ca este vorba de Mesia care VA veni pentru intreaga lume si in plus spun ca traducerile nu sunt facute cu acuratete.

Oricum ar fi, scoala crestina lasata de Hristos este buna.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:59:04
Senior Member

Implicit

Citat:

Si Doriana a raspuns insa in citatul ei bun din VT nu apare nicaieri numele lui Yeshua sau Hristos.
Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare...in fine, sa nu polemizam pe teren minat..
Evreii cu Torra lor spun ca este vorba de Mesia care VA veni pentru intreaga lume si in plus spun ca traducerile nu sunt facute cu acuratete.

Daca n-ar fi fost Cineva care sa ne astearna o cale catre Dumnezeu, nu stiu cat de pregatita ar fi fost lumea sa inteleaga mai mult... Si asa, de multe ori vad cu durere cat de putin s-a inteles, dar toate la timpul lor. Sincer, pe mine crucea asta ma doare si as vrea sa fie mai repede vindecat totul... (Ca femeie si mama, ma doare...)
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:59:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:

Mesia din ebraica = Hristos in greaca = Cel Uns
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:10:52
Senior Member

Implicit

Citat:

Hristos in limba greaca inseamna "cel uns", acelasi inteles cu "Messiah", unsul lui Dumnezeu, dupa cate am inteles. Important este ca timpul lui Messiah este timpul pacii, al imparatiei lui Dumnezeu pe pamant, care inca nu s-a realizat, dar cum altii mai intelepti ca mine au spus, toate la vremea lor...
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:13:57
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ma gindesc ca daca exista zeci de referiri precise in privinta lui Hristos ar fi trebuit sa fie prezis si numele Lui, in schimb nu apare....
Numele Lui a fost un nume obisnuit. Yeshua era un nume destul de intalnit. Ca si cum ai spune Ion. Insa daca ar fi fodt prezis numele s-ar fi spus ca e vorba de alt Yeshua.
Insa s-au prezis despre el multe alte lucruri care se intampla mai rar ca numele Yeshua. Din cate am inteles Iisus a implinit peste 300 profetii mesianice din Vechiul Testament, iar probabilitatea ca un om sa implineasca numai 8 din toate aceste profetii este de :1 in 1017 sau 1 in 100, 000, 000, 000, 000, 000., deci nu prea putem gresi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 21:20:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Numele Lui a fost un nume obisnuit. Yeshua era un nume destul de intalnit. Ca si cum ai spune Ion. Insa daca ar fi fodt prezis numele s-ar fi spus ca e vorba de alt Yeshua.
Insa s-au prezis despre el multe alte lucruri care se intampla mai rar ca numele Yeshua. Din cate am inteles Iisus a implinit peste 300 profetii mesianice din Vechiul Testament, iar probabilitatea ca un om sa implineasca numai 8 din toate aceste profetii este de :1 in 1017 sau 1 in 100, 000, 000, 000, 000, 000., deci nu prea putem gresi.
Totul se va implini atunci cand imparatia lui Dumnezeu pe pamant va fi... doar atunci, cand pacea lui Dumnezeu va fi pe intreg pamantul. Inca nu e, dar poate ca nu mai e mult pana cand Messiah va veni / se va intoarce...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 17:47:06
ce sa cred? camiluncan Stiri, actualitati, anunturi 37 18.07.2009 23:17:59
Blesteme la biserica cod_gabriel Generalitati 19 08.03.2008 12:16:02
dezlegari blesteme in post evutza Generalitati 0 06.12.2007 21:55:08
Asa cred io! consuela Generalitati 22 05.06.2007 16:01:03