Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 14:20:38
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ufffff ... asa e cand nu esti atenta.
Discutia incepuse de la rolul bisericii in mentinerea vietii culturale si a intelectualitatii in perioada evului mediu.
Doar ca cel care a dat acele exemple era catolic.

Exact. Si ce treaba are Gala Galaction cu Evul Mediu?? Pana la urma nici Scoala Ardeleana nu are treaba cu Evul Mediu.

Dar daca vorbim de Evul Mediu ...tot un lucru mai putin stiut de romani este ca prima institutie de studii superioare pe teritoriul de astazi al Romaniei a fost un colegiu iezuit in Cluj, din 1511. Sigur, nu in limba romana, in limba romana nu putem vorbi de studii superioare pana in 1860.
Vechi 21.04.2010, 14:53:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Exact. Si ce treaba are Gala Galaction cu Evul Mediu?? Pana la urma nici Scoala Ardeleana nu are treaba cu Evul Mediu.

Dar daca vorbim de Evul Mediu ...tot un lucru mai putin stiut de romani este ca prima institutie de studii superioare pe teritoriul de astazi al Romaniei a fost un colegiu iezuit in Cluj, din 1511. Sigur, nu in limba romana, in limba romana nu putem vorbi de studii superioare pana in 1860.
"nici Scoala Ardeleana nu are treaba cu Evul Mediu" - si atunci de ce ma certi?
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 14:57:43
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
"nici Scoala Ardeleana nu are treaba cu Evul Mediu" - si atunci de ce ma certi?

Of, dar nu te cert. :)
Vechi 21.04.2010, 15:04:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul

Dupa parerea voastra dovedesc ceva aceste fapte?
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 18:28:07
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit scoala ideala !

Scoala ideala ar fi una privata,cu camin pentru elevi ! Astfel elevii ar fi scosi de sub influenta desori paguboasa, a parintilor,de la care deprind tot felul de metehne si obiceiuri rele,si ar fi obligati sa se supuna regulamentului de ordine interioara al scolii,daca nu,...afara cu el, in doi timpi si trei miscari !
Cand am zis influenta paguboasa ,nu m-am referit la copii de profesori universitari sau de medici sau de mai stiu eu ce intelectuali...ci, la marea masa a oamenilor de jos,care in multiple cazuri nu isi stiu educa copii in mod sanatos pentru societate,sau nu au timp sau au alte probleme !!!

In scoala romaneasca de azi, se tine cu dintii de elevi (oricat de indisciplinat ar fi, directorul il tine in brate,si te da afara pe tine ca profesor de 10 ori mai tare !!!- ca doar la titularizare se ingesuie in fiecare an sute si mii de tineri,.si are de unde alege),ba mai risti sa o si iei in freza de la golani si tigani la care le-ai scazut nota la purtare sau i-ai lasat corigenti, cand apuci scoli naspa de margini de cartier !!!
Directorul in scola romaneasca este uneori un mare incompetent,numit acolo politic de partidul aflat la guvernare,si nu are ,deci, vocatia necesara de a impune ordinea intr-o scoala,si elevii recalcitranti stiu asta,si actioneaza in consecinta...dupa dictonul;"cand pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa " !
Cadrele didactice poarta o mare spaima fata de director, si nu ar ezita sa te injunghie pe la spate ca si coleg,numai sa n u se puna rau cu directorul ! Asa ca nu o sa te sustina deloc colegii,foarte lasi, probabil o problema romaneasca e si lasitatea asta !!!
Desigur, ca nu ma refeream aici la scolile asa zis "bune",desigur,ca acolo,e mai mare procentul de directori competenti,dar si de elevi din alta categorie sociala,deci alt material uman !
Ma refeream la scolile de arte si meserii, unde de fapt e grosul populatiei romanesti de maine, si e cam dezastru...
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 22:03:20
unumaka unumaka is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.07.2007
Implicit

Doamne ajuta!ma revolt citind toate prostiile scrise de dv.f.destepti profesori de religie.da,sunteti un produs al noii ordini sociale si se vede.va certai unii cu altii si dati dovada de cat de ,,mari ,,crestini sunteti.pai nu sunteti deloc cresti!sunteti o adunatura formata la comanda dupa revolutie si educata de noul sistem bisericesc.religia din scoala este un mare fiasco.in primul rand d-voastra nu stiti ce si cum sa explicati copiiilor cine este Dumnezeu .creati un haos in capul lor.va trebuie la unii scoala privata.credeti ca acolo nu iese la iveala incompetenta?iese!indoctrinati copiii cu o doctrina care nu are a face deloc cu Dumnezeu.vai ...noi suntem ortodoxi...sa nu va luati dupa nimeni,noi suntem cei mai tari ,cei mai buni,cei mai....nu mai sunt cuvine.asta a spus un profesor de religie clasei unde invata fiul meu.copilul a venit acasa si a spus ca ...nu exista Dumnezu...asta m-a durut,nu faptul ca este ortodox sau nu.datorita unui dascal,copilul meu a devenit ateu.si sa stiti ca eu am o facultate...si in familia mea toti sunt intelectuali.nu-mi pare rau ca in regimul trecut s-a omis religia.decat cu asa dascali mai bine fara religie.im liceu profesoara de lb.romana ne indemna sa citim biblia.,,este o carte frumoasa si il veti descoperi pe Dumnezeu si pe fiul sau,,spunea dansa.si uite asa o clasa a inceput sa citeasca din biblie(e drept...Noul tESTAMENT)SI?NU AVENIT ...CULMEA ..SECURITATEA SA NE LEGE PE TOTI.IN SCHIMB NOI AM AVUT UN DASCAL DEOSEBIT CARE NE-A INSUFLAT DRAGOSTEA PENTRU DUMNEZEU.NU PENTRU A ADERA LA O RELIGIE.RELIGIA SI CREDINTA SUNT DOUA LUCRURI DIFERITE.asta nu intelegeti d-voastra si de aceea pierdeti elevii.pe de altata parte nu stiti sa va faceti ora interesanta.sunteti intrati in niste sabloane si nu doriti sa va eliberati de acolo.Petre Tutea spunea:,,intre om si Dumnezeu sta bisrica,,cata dreptate a avut!
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 22:12:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Mult patos, multa revolta, prea putine idei limpezi.

Care va sa zica de ce aveti pana la urma impresia ca din cauza profesorului de religie va devenit copilul ateu?

Adica indiferent ce ar fi zis respectivul chiar nu vad care este procesul logic prin care odrasla sa fi ajuns la concluzia, in ciuda bunei educatii crestine si a exemplului personal care dvs ati fost pentru el fara doar si poate, ca nu exista Dumnezeu?

Si dati-mi voie sa ma indoiesc ca citatul respectiv este din Petre Tutea.

Acum, pana la urma dvs. sunteti ortodox sau nu, ca sa facem lumina in chestiunea asta.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 10:13:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de unumaka Vezi mesajul
o clasa a inceput sa citeasca din biblie(e drept...Noul tESTAMENT)
Norocul vostru ca era NT (si din acesta probabil fragmente bine alese)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 13:18:06
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
RELIGIA SI CREDINTA SUNT DOUA LUCRURI DIFERITE
Sunt doua lucruri total diferite dar ce te faci daca incepi sa crezi ca Dumnezeu este un extraterestru??? E bine doar sa crezi sau sa crezi in Adevar? Deci pana la urma alegi religia care iti expune Adevarul! Spre exemplu noi am fosti convinsi ca ortodoxia iti descopera cum sa crezi in Adevar.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2010, 15:22:33
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
Doamne ajuta!ma revolt citind toate prostiile scrise de dv.f.destepti profesori de religie.da,sunteti un produs al noii ordini sociale si se vede.va certai unii cu altii si dati dovada de cat de ,,mari ,,crestini sunteti.pai nu sunteti deloc cresti!sunteti o adunatura formata la comanda dupa revolutie si educata de noul sistem bisericesc.religia din scoala este un mare fiasco.in primul rand d-voastra nu stiti ce si cum sa explicati copiiilor cine este Dumnezeu .creati un haos in capul lor.va trebuie la unii scoala privata.credeti ca acolo nu iese la iveala incompetenta?iese!indoctrinati copiii cu o doctrina care nu are a face deloc cu Dumnezeu.vai ...noi suntem ortodoxi...sa nu va luati dupa nimeni,noi suntem cei mai tari ,cei mai buni,cei mai....nu mai sunt cuvine.asta a spus un profesor de religie clasei unde invata fiul meu.copilul a venit acasa si a spus ca ...nu exista Dumnezu...asta m-a durut,nu faptul ca este ortodox sau nu.datorita unui dascal,copilul meu a devenit ateu.si sa stiti ca eu am o facultate...si in familia mea toti sunt intelectuali.nu-mi pare rau ca in regimul trecut s-a omis religia.decat cu asa dascali mai bine fara religie.im liceu profesoara de lb.romana ne indemna sa citim biblia.,,este o carte frumoasa si il veti descoperi pe Dumnezeu si pe fiul sau,,spunea dansa.si uite asa o clasa a inceput sa citeasca din biblie(e drept...Noul tESTAMENT)SI?NU AVENIT ...CULMEA ..SECURITATEA SA NE LEGE PE TOTI.IN SCHIMB NOI AM AVUT UN DASCAL DEOSEBIT CARE NE-A INSUFLAT DRAGOSTEA PENTRU DUMNEZEU.NU PENTRU A ADERA LA O RELIGIE.RELIGIA SI CREDINTA SUNT DOUA LUCRURI DIFERITE.asta nu intelegeti d-voastra si de aceea pierdeti elevii.pe de altata parte nu stiti sa va faceti ora interesanta.sunteti intrati in niste sabloane si nu doriti sa va eliberati de acolo.Petre Tutea spunea:,,intre om si Dumnezeu sta bisrica,,cata dreptate a avut!
ADEVAR graesti.

Problema este ca mindria a crescut in biserica dar oamenii nu pot sa vada acest lucru.
Asta nu inseamna ca sint toti o apa si un pamint mai sint si unii care au cu adevarat har de la DUMNEZEU.
Profesorii de religie nu inteleg ei bine biblia si incearca sa predea elevilor doar ritualuri bisericesti ca sa compenseze.
Referitor la copii cind li se preda biblia trebuie predata ca pe o poveste nu ca pe ceva rational pentru ca copilul mai are mult pina ajunge la ratiune.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44