![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Vorbeam cu cineva acum cativa ani si spunea, referitor la atitudinea Patriarhului Justin Marina ca inainte de a face concesii comunistilor s-au intalnit intr-o camera, fara lumina, toti clericii de rang inalt si in anonimitate mjoritatea a cazut ca BOR sa nu se opuna comunismului precum s-a intamplat in Rusia.
Acum oalele se sparg in capul Mitropolitului cand adevarul, ca de obicei, e undeva la mijloc. Stiu ca tema e una spumoasa cu multe dezbateri dar e bine sa vorbim mai putin pentru a nu fi inselati si mai mult sa ne vedem de mantuire. Ca nu noi judecam ci Dumnezeu. Cum era pilda din Pateric cand un avva a judecat pe altul si la chilie il astepta ingerul spunandu-i 'te-a rugat Dumnezeu sa-i spui ce pedeapsa sa-i dea'?!
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
|
|
|||
|
|||
|
@Pelerinul:
Asa s-a intamplat in Biserica Primara a lui Hristos, in Imperiul Roman si nu numai? Biserica sa faca una dupa alta concesii statului satanizat, bolsevic? Cati mucenici si martiri a dat Biserica Primara a lui Hristos opunandu-se doleantelor paganilor imparati romani si ce compromisuri a negociat apostata BOR cu statul iudeo-bolsevic roman? Asta e credinta? O negociezi? Daca da, esti unealta lui Iuda Iscarioteanul cel ce L-a vandut pe Mantuitorul pentru 30 de arginti. Si zici ca pentru pace cu statul bolsevic a negociat BOR credinta cu acesta? E muuult mai important un razboi intru Adevar decat o pace mincinoasa si apostata, @Pelerinule! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa cerem cu smerenie ajutorul lui Dumnezeu pentru a nu cadea si noi in greseli asemanatoare, caci incercarile credintei noastre vor fi din ce in ce mai mari. Doamne ajuta. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E plina lumea, in special presa, de personaje care isi dau cu parerea si isi permit sa judece clerul - iar asta provoaca numai sminteala. Dar va rog, sa ridice piatra/pietrele cei care se simt curati si convinsi 100% ca ei fac fata oricarei presiuni din partea vrajmasului. Eu personal nu cred ca pot, insa cu ajutorul lui Dumnezeu da, pentru ca nadejdea imi e in El si pentru ca nadajduiesc in El ma abtin sa ii judec pe ceilalti mai ales cand e vorba de un Patriarh. Sa nu uitam ce spunea un Sfant Parinte 'sa te miri de cel ce a ramas in picioare nu de cel ce a cazut', iar Sf. Antonie cel Mare sustinea 'calea imparateasca - buna cumpatare'. Si nu ma refer aici la compromisuri in privinta ortodoxiei, Doamne fereste!, ci de ispita de a judeca clerul si pe ceilalti.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
|
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Comunicat de presa din partea Patriarhiei Romane | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 442 | 09.07.2022 09:57:31 |
| Paralela intre Cruciada si Jihad | ioanna | Religia Islamica | 6 | 23.01.2012 11:44:37 |
| Sa nu uitam - 6 august 1945,Hiroshima sau roadele iudaismului | mihailt | Generalitati | 31 | 08.08.2011 02:00:30 |
| Preotul în anii de criză mondială | CalinAndrei | Preotul | 18 | 09.11.2009 23:40:44 |
| Biroul de Presă și Comunicații al Patriarhiei Române | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 13.03.2009 00:40:05 |
|
|