Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 15:11:09
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
NU

(Tratamentul homeopatic este una din cele mai mari aiureli despre care am citit. Cica ceea ce te imbolnaveste, in doze mici, te vindeca (un principiu de baza al homeopatiei). Deci se ia substanta toxica, se dilueaza, se agita, iar se dilueaza etc.. mai pocnesti sticla de masa ca sa eliberezi "energia".. iar si iar si iar.. pana cand din substanta activa, prin diluari repetate, uneori nu mai ramane nici macar o molecula in flaconul care se da pacientului! Dar homeopatii au venit cu ideea de "memorie a apei".. adica substanta nu mai este, dar apa a tinut minte proprietatile substantei. Asa ca homeopatia este vindecare cu apa chioara si cu increderea pacientului in tratament.
Nu sunt o experta, asta este ce am inteles din diverse emisiuni/srticole despre homeopatie).
Anna, eu nu aveam incredere in homeopatie, am incercat mai mult de gura altora, dar m-am vindecat cu ea. Si de vreo cativa ani problema respectiva nu a mai aparut. De atunci am invatat si eu sa folosesc remedii homeopate.
Homeopatia da rezultate bune si la animale. Sa nu-mi spui ca bietul caine stie ce e aia homeopatie si are atata incredere in ea incat sa apara efectul placebo.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 15:36:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Anna, eu nu aveam incredere in homeopatie, am incercat mai mult de gura altora, dar m-am vindecat cu ea. Si de vreo cativa ani problema respectiva nu a mai aparut. De atunci am invatat si eu sa folosesc remedii homeopate.
Homeopatia da rezultate bune si la animale. Sa nu-mi spui ca bietul caine stie ce e aia homeopatie si are atata incredere in ea incat sa apara efectul placebo.
Nu, Cristina, cainele nu a stiut si nu a crezut.. dar tu ai crezut cand s-a vindecat cainele.
Nu vreau neaparat discutii in contradictoriu..
Ader la opiniile dr. Alexandru Anastasiu.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 15:50:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Si eu cunosc persoane care s-au vindecat de diverse boli si suferinte prin homeopatie.
Si nu genul de persoane credule si inclinate spre diafan, mistic si energii. Persoane foarte terre à terre.

Annei ii amintesc ce am scris mai sus, ca au fost pana si sfinti care sustineau homeopatia - sfantul Teofan Zavoratul daca nu ma insel.
Vechi 19.04.2010, 16:08:05
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Câteva mici observații:
-homeopatia nu operează neapărat cu substanțe care, dacă nu ar fi diluate, ar fi toxice.
-încrederea pacientului în tratament sau în medicul terapeut, deși ajută ca întotdeauna, nu este esențială tratamentului.
-remediile homeopatice nu au efect imunostimulator și nu prea au legătură cu sistemul imunității.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 16:10:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Câteva mici observații:
-homeopatia nu operează neapărat cu substanțe care, dacă nu ar fi diluate, ar fi toxice.
-încrederea pacientului în tratament sau în medicul terapeut, deși ajută ca întotdeauna, nu este esențială tratamentului.
-remediile homeopatice nu au efect imunostimulator și nu prea au legătură cu sistemul imunității.
Dar in ce fel opereaza, avind in vedere ca nimeni nu a putut pune in evidenta efectul sau?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 16:18:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Efectul său a fost pus în evidență de numeroase ori. Așa cum s-a văzut și aici, pe forum există mărturii.
Mecanismul de acțiune este necunoscut.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 17:41:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Efectul său a fost pus în evidență de numeroase ori. Așa cum s-a văzut și aici, pe forum există mărturii.
Mecanismul de acțiune este necunoscut.
Ma refeream la efecte dovedite stiintific, bineinteles.
Mecanism nu exista.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 19:58:09
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Mecanism nu exista.
Prin urmare, dv nu credeți în eficiența homeopatiei. Asta înseamnă că nici dovezile științifice nu vă folosesc, deoarece veți găsi un motiv sau altul de a le contesta. Mutatis mutandis: pentru cei care Îl neagă pe Isus, nu există nici o dovadă care să îi convingă, găsesc mereu un motiv sau altul ca să conteste orice evidență contrară (non)credinței lor.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 20:13:02
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Asa ca homeopatia este vindecare cu apa chioara si cu [i]increderea pacientului in tratament.
As mai adauga: si in medicina clasica se pare ca jumatate din efectul medicamentelor se pazeaza pe placebo.
Medicina recunoaste acum oficial acest efect.
Vechi 19.04.2010, 20:34:32
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Prin urmare, dv nu credeți în eficiența homeopatiei. Asta înseamnă că nici dovezile științifice nu vă folosesc, deoarece veți găsi un motiv sau altul de a le contesta. Mutatis mutandis: pentru cei care Îl neagă pe Isus, nu există nici o dovadă care să îi convingă, găsesc mereu un motiv sau altul ca să conteste orice evidență contrară (non)credinței lor.
Nu contest nici o dovada stiintifica, din nici un domeniu. Eventual le combat.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23