![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sufletul poate pentru tine nu reprezinta mare lucru acum dar cind ai sa mori(de fapt nu o sa mori ci o sa treci in alta dimensiune ce poate fi vazuta doar de oameniii initiati) atunci ai sa vezi cu acei ochi pe care acum nu poti sa il accepti.Daca ai fi un om care cauta adevarul cu adevarat ai fi gasit si aceasta lume de care fugi cu disperare dar mai devreme sau mai tirziu ai sa o vezi.Acei oameni care au vazuto si pe care o propavaduiesc cu atit patos au fost oameni care duceau o viata spirituala curata nu cum o ducem noi in desfriu pofte pe care nu putem sa le stapinim iar daca tu ii consideri bolnavi psihici pe acesti oameni inseamna ca tu esti cu mult mai superior fata de ei si atunci ce putem sa iti spunem noi tie care le pricepi pe toate de acolo de sus unde crezi ca esti tu. Divinitatile nu se contrazic ci oamenii ii confunda pentru ca scopul uman e ste egoist si de asta sint aratate atitea divinitati. Nu exista intimplare daca ar fi intimplare nu ar fi DUMNEZEU.Daca mam nascut ortodox nu este intimplator asa a hotarit DUMNEZEU la fel si cu un musulman ,hindus ,budist..... toate au un scop bine definit in evolutia spirituala.Dar nu are rost sa iti spun pentru ca tu esti prea inteligent in domeniul naturalului si pentru tine intlarea e lege. Pentru propria ta cunostinta acest Alah pe care musulmanii IL venereaza e o taducere a numelui Elohim din ebraica in limba folosita de Mahomed la timpul sau. |
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa incerci sa extragi de aici o definitie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Life Eu m-as multumi cu partea asta: "Living organisms undergo metabolism, maintain homeostasis, possess a capacity to grow, respond to stimuli, reproduce" Vezi si cu inteligenta: http://en.wikipedia.org/wiki/Inteligence Desigur daca vrei sa depicam firul in patru putem ramane la definitii ani intregi, dar eu cred ca ai inteles ce am vrut sa zic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, propunerea este nerealista si nu poate avea suport nici din partea religiei nici din partea "filosofilor" care in mare parte si-au gasit probabil deja o religie in "filosofie". |
|
||||
|
||||
![]()
Refuz să cred că s-a scos filozofia din programa de liceu. Nu poate fi adevărat. Probabil că se referă la școlile de meserii, nu la liceele teoretice. Accept argumentele celor care se pronunță pentru scoaterea religiei (și, uneori, înclin chiar să le dau dreptate). În schimb, scoaterea filozofiei e o pură aberație, nejustificată de nimic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea exista nimic in invatamant care sa contracareze forta anti-educationala a mass-mediei sau influenta nefasta a majoritatii grupurilor sociale. Cei mai importanti ani de scoala sunt pana la inceputul gimnaziului. Pana atunci (cel mult!) se formeaza caracterul, deschiderea spre cunoastere, carti, in rest se dezvolta dupa tiparul deja stabilit. Reducerea orelor se face mai degraba din considerente economice - se taie din bugetul alocat salariilor profesorilor (si din nr. de profesori) ca sa ramana bani de aruncat pe alte prostii. Asa zisele "investitii" in echipamente cumparate la preturi exorbitante si care uneori nu folosesc mai la nimic. Interesant este ca desi se reduc orele se tot lungesc anii de scoala, asta in conditiile in care este un fenomen de imbatranire accentuata a fortei de munca. Si nici asta n-ar fi asa mare problema totusi, ca sunt atatia someri.. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Orele acestea sunt cele în care copiii din clasă sunt cel mai puțin interesați. Deși toți au nota 10, sau poate tocmai de aceea. Majoritatea nici nu stau în clasă, ci ies sub diverse pretexte (ca să meargă la toaletă, de exemplu, după care nu mai revin). Fiind în București, se predă numai religie ortodoxă (se pare că există numai 2 profesori de religie care sunt catolici în tot Inspectoratul București). Uneori ai mei vin cu diverse puncte de vedere care, din perspectivă catolică, sunt greșite și a trebuit, nu o dată, să aleg între ceea ce este adevărul așa cum îl învață biserica noastră și istoriografia noastră și a închide ochii, ca să nu sap la baza încrederii în profesori. Teoretic, legea îmi dă dreptul de a anunța școala că cei doi, care sunt creștini catolici practicanți, urmează cursurile catehezei de la catedrală și le pot aduce calificativ de acolo. Practic, nu pot să fac asta, fiindcă orele de religie sunt "puse la mijloc" și copilul trebuie supravegheat. Singurele două școli catolice din București, unde se predă religie catolică, sunt la mare distanță de domiciliul meu. Prin urmare, în cazul copiilor mei orele de religie sunt inutile, având solidă pregătire în familie și la biserică. În cazul celorlalți copii, tot inutile îmi par a fi, din moment ce tratează religia cu nonșalanță, ca să nu zic cu bășcălie la ore. La această stare de fapt, replica cea mai constructivă pe care am auzit-o mai des este că orele de religie nu ar trebui să aibă coloratură confesională, ci să se predea mai degrabă lucruri din domeniul moralei sau al istoriei religiilor. Numai că toată morala creștină se bazează pe dogmatica creștină, așa cum bine știm. Nu prea ai cum să faci morală fără să vorbești de credință. Pe de altă parte, ore de istorie a religiilor nu înseamnă religie, după cum istoria matematicii nu înseamnă că faci matematică. Nu mai vorbim că un obiect ca "istoria religiilor" ar arăta foarte diferit după cum manualul și profesorul este ortodox sau catolic. Prin urmare, nu sunt de părere că orele de religie în școală sunt, ÎN SINE, un lucru rău. Ci că așa cum se fac în prezent, nu sunt de nici un folos. Recunosc însă, probabil că ar fi și mai rău fără ele: mulți ar ajunge la concluzia că religia, nemaipredându-se în școală, ar fi ceva de pe altă planetă. Dileme din care nu prea văd ieșiri.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
1. Desi elevii de alta confesiune decat ortodoxa au dreptul la un profesor care apartine confesiunii lor, acest drept este doar teoretic, pentru ca de multe ori, el nu poate fi asigurat. 2. Scoala nu poate asigura activitati alternative pentru copii care nu vor sa participe la ora de religie, desi se foloseste foarte mult ca argument ideea ca religia e "optionala". O fi, dar atata timp cat alternativa nu exista, devine obligatorie.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema e in felul urmator: parintii sunt cei care trebuie sa decida ce sa invete copii lor pentru ca tot ei raspund pentru acestia. Mai demult parintii nu isi puneau problema ca sa nu studieze si religii odraslele lor. Si cred ca nici acum(ma refer la majoritate). Asa ca tot ei ar trebui sa decida, nu altcineva.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|