Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 19:52:07
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

eu stiu ca ingerul pazitor iti este dat la botez ... deci eu cred ca il au numai crestinii deoarece cei care nu primesc botezul sunt pagani ... asta este doar parerea mea poate este sau nu adevaat eu asa stiu ..
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:01:22
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinnasser2010 Vezi mesajul
eu stiu ca ingerul pazitor iti este dat la botez ... deci eu cred ca il au numai crestinii deoarece cei care nu primesc botezul sunt pagani ... asta este doar parerea mea poate este sau nu adevaat eu asa stiu ..
Si eu stiu la fel ca Alin si Anna. Si ca paganii au ingeri pazitori asupra satelor si oraselor si hotarelor tarii, nu ingeri "personali".
Vechi 17.04.2010, 20:19:58
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=FX0GY...layer_embedded
Nu prea le am cu arta si observ ca picturile nu prea sunt in spirit ortodox, dar trebuie sa recunoastem ca picturile sunt extraordinare

PS. aceasta imi place cel mai tare
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:40:27
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit nu ti cred!

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Si eu stiu la fel ca Alin si Anna. Si ca paganii au ingeri pazitori asupra satelor si oraselor si hotarelor tarii, nu ingeri "personali".
Cine o zis asta?
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 20:47:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Potrivit învățăturii catolice, îngeri păzitori (=gardieni) au toți oamenii, botezați ori nebotezați, creștini ori păgâni, încă din momentul zămislirii (concepției) lor.

De observat, pe de altă parte, că această învățătură nu este de nivel dogmatic și nici de nivel infailibil, ci din categoria a ceea ce numim doctrine "de fide definita", adică rod al reflecției teologice a oamenilor care au misiunea de a învăța în Biserică și care, în principiu, nu se mai poate îmbunătăți. De același nivel este învățătura despre limbul copiilor.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 21:13:18
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Cateva cuvinte despre ingerul pazitor - pr.Gh. Calciu

Când Dumnezeu a creat oștile cerești – serafimi, heruvimi, tronuri, domnii, puteri, stăpâni, începători, arhangheli și îngeri, nouă ranguri cerești, împărțite în trei grupe de câte trei triade – în marea lui milă, El a hotărît ca îngerii să fie cei mai aproape de oameni, să aibă o neîntreruptă legătură cu ei spre călăuzire, ajutorare și sfințire.

Printre acești îngeri, îngerii păzitori sunt cei mai blânzi, mai apropiați și mai iubitori, pentru că misiunea lor este să aibă grijă de copii câtă vreme aceștia trăiesc pe pământ, până la bătrânețe și moarte. Acești îngeri sunt plini de iubire și dulci ca niște copii, blânzi ca niște copii, vulnerabili ca niște copii și cresc în misiunea lor ca niște copii, timizi ca niște copii și devin în atitudinea lor, tot mai maturi, mai mustrători și cer mai multe de la copil cu cât acesta crește și sporește în lucruri bune sau rele. Îngerul îl ceartă pe copilul devenit adult, dar mereu este cu el și niciodată nu se îndepărtează de el, oricâte lucruri rele ar face.

sursa:http://www.rostonline.org/rost/nov-d.../ingerul.shtml

ps: eu una, as prefera sa cred ca fiecare om are ingerul lui.

Last edited by carmina; 17.04.2010 at 21:20:47.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 22:00:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Cateva cuvinte despre ingerul pazitor - pr.Gh. Calciu

Când Dumnezeu a creat oștile cerești – serafimi, heruvimi, tronuri, domnii, puteri, stăpâni, începători, arhangheli și îngeri, nouă ranguri cerești, împărțite în trei grupe de câte trei triade – în marea lui milă, El a hotărît ca îngerii să fie cei mai aproape de oameni, să aibă o neîntreruptă legătură cu ei spre călăuzire, ajutorare și sfințire.

Printre acești îngeri, îngerii păzitori sunt cei mai blânzi, mai apropiați și mai iubitori, pentru că misiunea lor este să aibă grijă de copii câtă vreme aceștia trăiesc pe pământ, până la bătrânețe și moarte. Acești îngeri sunt plini de iubire și dulci ca niște copii, blânzi ca niște copii, vulnerabili ca niște copii și cresc în misiunea lor ca niște copii, timizi ca niște copii și devin în atitudinea lor, tot mai maturi, mai mustrători și cer mai multe de la copil cu cât acesta crește și sporește în lucruri bune sau rele. Îngerul îl ceartă pe copilul devenit adult, dar mereu este cu el și niciodată nu se îndepărtează de el, oricâte lucruri rele ar face.

sursa:http://www.rostonline.org/rost/nov-d.../ingerul.shtml

ps: eu una, as prefera sa cred ca fiecare om are ingerul lui.
Continuarea articolului (dupa povestea firului de ceapa):

V-am spus această povestioară ca să înțelegeți că, într-adevăr, îngerul păzitor nu ne părăsește niciodată, că el rămâne mereu credincios misiunii pe care Dumnezeu i-a încredințat-o pentru a mântui sufletul, pentru că el iubește sufletul încredințat grijii sale, se roagă pentru el și-i șoptește la ureche numai sfaturi bune; el este conștiința noastră bună, care ne duce pe drumul mântuirii, dacă îl ascultăm. El se bucură cu bucurie mare când îl ascultăm și plânge când ne prefacem surzi la sfaturile sale.
Fiecare ființă umană, bună sau rea, își are îngerul său păzitor. În clipa în care copilul se naște, îngerul vine la patul lui, trimis de Dumnezeu, ca să-l învețe, să-l apere de primejdii, de ispitiri, de influențele rele ale diavolului și ale oamnilor răi. Ați observat că, în clipa în care ești gata să săvârșești un păcat, o voce lăuntrică îți șoptește: ”Nu face asta.” Când un pericol necunoscut te pândește, același înger îți suflă la ureche: ”Nu te duce acolo”, sau ”Ferește-te de omul acesta” etc.
Dacă păstrezi în viața ta măcar o mică parte din puritatea copilăriei, o mică parte din inocența ta, atunci vei auzi glasul îngerului păzitor conducându-te neatins de vicisitudinile vieții către un mai bun loc în societatea creștină, către o mai bună congregație ortodoxă, vei fi apărat de Dumnezeu și sufletul tău va fi liber de orice frică, incertitudine și îndoială și vei avea curajul să înfrunți nedreptatea, să iubești pe aproapele tău și chiar pe vrăjmașul tău. Vei păși în lumina lui Dumnezeu.
Uneori poți să-ți vezi îngerul păzitor, nu ca o persoană, ci ca lumină, mai mult spirituală în partea dreaptă a capului tău, ceva deosebit față de lumina soarelui sau a unei lămpi. Este o lumină dulce care vine de sus și-ți pune în suflet o bucurie neînțeleasă. Atunci să înțelegi că îngerul tău păzitor este acolo, că încearcă să-ți comunice ceva bun. Spune o rugăciune, curățește-ți inima și mintea, aminește-ți că ai un prieten, cel mai credincios și care nu te va părăsi niciodată, nici măcar în momentele tale de păcătuire. Adu-ți aminte și că un mesager al cerului te vizitează și cântă-i: ”Vestesc cu glas mare, grija ta neîncetă pentru mine păcătosul, îngerul meu păzitor; căci, prin necazurile și ispitirile care tulbură pacea sufletului meu în această lume frământată, tu te arăți a fi grabnic ajutător și mângâietor al meu.” (Condacul 6 din Acatistul Îngerului Păzitor)
Ingerul păzitor este de față în ultimele clipe ale vieții noastre, el ne va lua sufletul și ni-l va apăra de atacurile demonilor care vor spune că le aparține lor din cauza multelor păcate săvârșite sau nespovedite. Îngerul le va răspunde însă că atâta vreme cât sufletul nu ne-a fost judecat și condamnat, el aparține lui Dumnezeu. El ne va lua sufletul și-l va duce în toate locurile pe unde am trăit și ne va aminti tot ce am făcut bun sau rău în acele locuri. ”Iată, va spune el, aici te-ai rugat, dincolo ai ajutat un bolnav, aici ai dat ceva unui cerșetor, aici ai facut rău, aici te-ai mâniat, sau ai băut, sau te-ai lăcomit”,astfel că vom vedea toate faptele pe care le-am săvârșit în viața noastră. Conduși de înger, vom vedea locurile de fericire ale sfinților și apoi locurile de durere ale celor păcătoși, pentru ca să înțelegem că Dumnezeu este drept, dar este și bun, și milostiv. Vom descoperi în această călătorie a sufletului sub conducerea îngerului nostru păzitor că și noi am dat poate, unui sărac, «un fir de ceapă verde» și îngerul va pleda pentru noi în fața Judecătorului Suprem.
Și dacă hotărîrea lui Dumneseu, din cauza multelor noastre păcate, va fi împotriva noastră, să nu uităm că îngerul nostru păzitor nu ne va părăsi, chiar dacă am ajuns în «iazul de smoală» și că va căuta să mențină în noi nădejdea mântuirii din rău până la Judecata din Urmă când Dumnezeu, luând în seama căința noastră, va revărsa mila Lui peste noi și vom fi mutați în Împărăția Cerurilor, prin rugăciunea îngerului nostru păzitor. Amin.
Vechi 18.04.2010, 17:19:27
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Ingerii pazitori au toti oamenii.Sa nu uitam ca Dumnezeu nu este crestin,budist sau musulman.Suntem toti egali in fata lui Dumnezeu,daca nu am avea toti ingeri pazitori ar insemna ca nu am fi toti egali,unii ar avea si altii nu,altii ar fi dezavantajati etc.
Ingeri pazitori au toti,viata de la Dumnezeu au toti.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 17:49:20
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

tigeravalo9 - sunt curios.

Dumnezeu Hristos pt ce a mai murit? Daca nu este crestin , nici budhist, nici musulman?
De ce s-a mai rastignit? Ca oricum Dumnezeu ii iubea pe oameni, pe toti la fel, ii mantuieste pe toti, pt ce s-a rastignit?

Asa din cartile pe care le-ai citit tu despre Hristos imi raspunzi si mie?
Ca ii iubesti pe oameni (pe forum) am inteles, dar cat de mult il iubesti tu pe Hristos ca sa imi zici mie ca a murit degeaba?
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 18:04:29
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de podolski_2 Vezi mesajul
tigeravalo9 - sunt curios.

Dumnezeu Hristos pt ce a mai murit? Daca nu este crestin , nici budhist, nici musulman?
De ce s-a mai rastignit? Ca oricum Dumnezeu ii iubea pe oameni, pe toti la fel, ii mantuieste pe toti, pt ce s-a rastignit?

Asa din cartile pe care le-ai citit tu despre Hristos imi raspunzi si mie?
Ca ii iubesti pe oameni (pe forum) am inteles, dar cat de mult il iubesti tu pe Hristos ca sa imi zici mie ca a murit degeaba?

Hristos judeca pe oamenii crestini dupa legile pe care toti le cunoastem iar pe cei de alte credinte dupa anumite legi,alte legi.Tu iti imaginezi un musulman care sa zicem a fost un om bun ,se ruga la Dumnezeu(la Allah),iubea,era un om corect etc ca nu se mantuieste pentru ca e musulman?Exista alte legi pentru judecarea acestor oameni.
Eu ma refeream ca e ilogic sa spui ca numai crestinii au inger pazitor asta ar insemna ca Dumnezeu iubeste pe cineva mai mult decat pe altul ceea ce nu e corect si adevarat.Noi suntem egali in fata lui Dumnezeu.Normal,crestinismul este adevarat,adica religia lui Hristos,Hristos este Dumnezeu dar Dumnezeu nu face diferente intre oameni care nu au nicio vina ca s-au nascut budisti sau musulmani.
Vezi ca Biserica Catolica spune ca toti avem ingeri pazitori?De ce nu ar fi asa?
Care ar fi motivul si de ce unii nu au si altii au?Gandeste-te putin

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor georgeval Generalitati 54 10.08.2010 15:29:27
Ingerul pazitor CalinAndrei Intamplari adevarate 1 31.05.2010 12:29:21
Ingerul pazitor Dodi Intamplari adevarate 26 19.10.2009 03:28:03