![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca n-am disparut ! Se pare ca deja ma consideri "moarta" din pdv.penti.. ,sau np. CE MA BUCUR !!! DA, SUNT MOARTA, DAR AM INVIAT !AM MURIT SI AM INVIAT CHIAR IN DIMINEATA SFINTEI INVIERI DIN APA SI DIN DUH SFANT LA SFANTA MANASTIRE SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL! Mi s-a implinit dorinta cea mai puternica pe care am avut-o in viata. Si pot sa-i multumesc pastorului Iosif Ton pentru ca predicile si studiile lui Biblice despre "Fericiri" m-au adus in Biserica Ortodoxa . Multumesc Bunului Dumnezeu pentru toti oamenii si pentru toate intamplarile cu care m-am confruntat pentru ca toti m-au ajutat sa gasesc Calea.pentru ca "Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, adica a celor chemati dupa placul Sau". Cum as putea eu sa judec pe cei asemenea mie, abia nou nascuti,ce sunt rapiti si hraniti cu surogate si lapte sintetic( identic natural)? Nu , scumpii mei! Oare nu aveti voi chipul lui Hristos? Si atunci cum sa nu-mi fie mila de voi? "NOI NU AVEM DE LUPTAT CU CARNEA SI SANGELE" Eu atac IDEOLOGIA ASTA STRAINA DE CEA ADEVARATA A APOSTOLILOR. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Vorbirea în alte limbi la penticostali (cred că asta ați vrut să spuneți cu batjocura „duhul tremurator” 2. Neconsumarea cărnii de porc la adventiști 3. Ținerea sabatului la adventiști 4. Sărbătorirea Paștelui și a Crăciunului. Păi, mai aveți încă pe atâtea și se termină lista. Aceasta nu înseamnă diferente extrem de mari. Înseamnă extrem de puține. Și nu au nimic de a face cu mântuirea. Hai să mă hazardez să zic că reprezintă 1% din doctrine și manifestarea cultului. Celelalte 99% sunt la fel. De altfel nici măcar între BO și NP diferențele doctrinare nu sunt extrem de mari sau de multe. Dacă tot am făcut prostia să dau procente continuu în ea. Probabil mai mult de 70% din doctrină este la fel. |
|
|||
|
|||
![]()
DORIANA,
NU SUNT UN PERICOL PENTRU TINE SI NICI PENTRU CEI PE CARE TU II RESPECTI SI II IUBESTI.N-AM VENIT SA INDUC IN EROARE SI NICI SA MISTIFIC NIMIC SI PE NIMENI. SI NICI SA ARUNC CU NOROI,DIMPOTRIVA , EU AM VENIT 'ACASA'. Daca tu te simti rau AICI inseamna ca pentru tine nu este 'acasa' acest loc. FIECARE RASPUNDE "CHEMARII LUI" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
MAI COPIEZ ODATA: Pe cand in Ep. dupa Evrei spune: Cap. 11 1. Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute. Deci pentru ortodocsi credinta inseamna 'INCREDINTAREA', ADEVERIREA ,DOVEDIREA celor nevazute. ADICA "REVELAREA " promisiunilor din Sfanta Scriptura, atat VechiuL cat si Noul Testament. CE SPUI ?!? Pai asta cu 'adeverirea' au tot incercat ideologii lor sa o dreaga, dar au dat-o in bara rau si atunci prefera sa nu aminteasca de 'profetiile' (micinoase) ale unora si altora. De aici apare si furia impotriva Sfintilor Parinti ale caror scrieri sunt la fel de vii si actuale ca la inceput, ca sa nu amintim de vietile lor cu totul exceptionale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
oare chiar nu cunoasteti doctrinele acestor culte sau sunteti un fel de 'ecumenist"? Nu cred ca pentru un penticostal este indiferent daca exista Sf. Treime, sau nu. Sau el are darurile Duhului Sfat sau nu? Daca este conditionata mantuirea de tinerea sambetei sau nu. Daca exista iad , rai sau nu ,daca judecata se face dupa moarte sau nu.etc..etc.. Si asta doar intre 'cultele conservatoare'. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca sunt un pic carcotas pentru ce voi spune. Nu trebuie sa ma bagati in seama.
Dar, nu stiu de unde expresia asta "sfintii arhangheli Mihail si Gavril". Arhanghel este unul singur: Mihail (care inseamna "cine este ca Dumnezeu"). Despre Gavril, Sfanta Scriptura nu ne spune niciodata ca ar fi arhanghel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si din nou ma intreb, exista conceptul de erezie in cultele NP, se feresc de anumite lucruri, se muncesc sa nu cada in alte erezii, pot observa sa fratele in credinta incepe sa inteleaga gresit anumite puncte doctrinare...si cum sunt privite aceste diferente, drept erezii, erori, greseli de interpretare...ca facand parte din voia lui Dumnezeu, sau cum? Ce gandesc mai exact penticostalii despre baptisti, sau despre mormoni...si ce ii impiedica sa creada in aceste diferente, daca ele sunt vazute ca fiind mici de fapt?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când eu spuneam NP mă refeream în principal la Creștini după Evanghelie, Baptiști, Adventiști și Penticostali. Și continuu să susțin că diferențele doctrinare dintre ei sunt foarte puține. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|