Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 18:34:48
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Sunt mulți (nu foarte mulți) plecați din ortodoxie la NP. În general aceștia sunt NP care critică cel mai violent ortodoxia. Dacă i-ai auzi...
Doriana este destul de rezervată și echilibrată.

Experiența baptistă nu i s-a potrivit Gabriellei. A plecat pentru că nu i-a plăcut. A fost alegerea ei și o respectăm. L-a găsit pe Hristos în biserica ortodoxă. Ne bucurăm.

Dar să vorbești atăt de urât despre locul de unde ai plecat, măcar că se obișnuiește de mulți, e urât.
HELLOOUU !!!
Inca n-am disparut ! Se pare ca deja ma consideri "moarta" din pdv.penti.. ,sau np.
CE MA BUCUR !!!
DA, SUNT MOARTA, DAR AM INVIAT !AM MURIT SI AM INVIAT CHIAR IN DIMINEATA SFINTEI INVIERI DIN APA SI DIN DUH SFANT LA SFANTA MANASTIRE SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL!

Mi s-a implinit dorinta cea mai puternica pe care am avut-o in viata.

Si pot sa-i multumesc pastorului Iosif Ton pentru ca predicile si studiile lui Biblice despre "Fericiri" m-au adus in Biserica Ortodoxa .
Multumesc Bunului Dumnezeu pentru toti oamenii si pentru toate intamplarile cu care m-am confruntat pentru ca toti m-au ajutat sa gasesc Calea.pentru ca "Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, adica a celor chemati dupa placul Sau".
Cum as putea eu sa judec pe cei asemenea mie, abia nou nascuti,ce sunt rapiti si hraniti cu surogate si lapte sintetic( identic natural)? Nu , scumpii mei! Oare nu aveti voi chipul lui Hristos? Si atunci cum sa nu-mi fie mila de voi? "NOI NU AVEM DE LUPTAT CU CARNEA SI SANGELE"
Eu atac IDEOLOGIA ASTA STRAINA DE CEA ADEVARATA A APOSTOLILOR.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 18:43:15
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu cred ca diferentele sunt extrem de mari in absolut fiecare cult crestin NP....duhul tremurator, sarbatoresc Pastele, in timp ce ceilalti...nu consuma carne de porc, tin Sabatul, si nu sarbatoresc Pastele, si nici Craciunul.
Ce ați enumerat:
1. Vorbirea în alte limbi la penticostali (cred că asta ați vrut să spuneți cu batjocura „duhul tremurator”
2. Neconsumarea cărnii de porc la adventiști
3. Ținerea sabatului la adventiști
4. Sărbătorirea Paștelui și a Crăciunului.

Păi, mai aveți încă pe atâtea și se termină lista.

Aceasta nu înseamnă diferente extrem de mari. Înseamnă extrem de puține. Și nu au nimic de a face cu mântuirea. Hai să mă hazardez să zic că reprezintă 1% din doctrine și manifestarea cultului. Celelalte 99% sunt la fel.

De altfel nici măcar între BO și NP diferențele doctrinare nu sunt extrem de mari sau de multe. Dacă tot am făcut prostia să dau procente continuu în ea. Probabil mai mult de 70% din doctrină este la fel.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 18:44:41
Senior Member

Implicit

DORIANA,

NU SUNT UN PERICOL PENTRU TINE SI NICI PENTRU CEI PE CARE TU II RESPECTI SI II IUBESTI.N-AM VENIT SA INDUC IN EROARE SI NICI SA MISTIFIC NIMIC SI PE NIMENI. SI NICI SA ARUNC CU NOROI,DIMPOTRIVA , EU AM VENIT 'ACASA'.
Daca tu te simti rau AICI inseamna ca pentru tine nu este 'acasa' acest loc.
FIECARE RASPUNDE "CHEMARII LUI"
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 18:47:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu este definiția lor, nu este nici un păcat, este în întregime creștină. Este cuvânt cu cuvânt, definiția Bibliei. Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel 11:1, traducerea Cornilescu.

Iar traducerea ortodocsă este similară în înțeles: Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.
AM EXPLICAT CE SI CUM
MAI COPIEZ ODATA:
Pe cand in Ep. dupa Evrei spune:
Cap. 11

1. Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.

Deci pentru ortodocsi credinta inseamna 'INCREDINTAREA', ADEVERIREA ,DOVEDIREA celor nevazute. ADICA "REVELAREA " promisiunilor din Sfanta Scriptura, atat VechiuL cat si Noul Testament.
CE SPUI ?!?
Pai asta cu 'adeverirea' au tot incercat ideologii lor sa o dreaga, dar au dat-o in bara rau si atunci prefera sa nu aminteasca de 'profetiile' (micinoase) ale unora si altora. De aici apare si furia impotriva Sfintilor Parinti ale caror scrieri sunt la fel de vii si actuale ca la inceput, ca sa nu amintim de vietile lor cu totul exceptionale.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 18:57:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce ați enumerat:
1. Vorbirea în alte limbi la penticostali (cred că asta ați vrut să spuneți cu batjocura „duhul tremurator”

Aceasta nu înseamnă diferente extrem de mari. Înseamnă extrem de puține. Și nu au nimic de a face cu mântuirea. Hai să mă hazardez să zic că reprezintă 1% din doctrine și manifestarea cultului. Celelalte 99% sunt la fel.

De altfel nici măcar între BO și NP diferențele doctrinare nu sunt extrem de mari sau de multe. Dacă tot am făcut prostia să dau procente continuu în ea. Probabil mai mult de 70% din doctrină este la fel.
Domnul meu, ma uimiti !
oare chiar nu cunoasteti doctrinele acestor culte sau sunteti un fel de 'ecumenist"?
Nu cred ca pentru un penticostal este indiferent daca exista Sf. Treime, sau nu. Sau el are darurile Duhului Sfat sau nu? Daca este conditionata mantuirea de tinerea sambetei sau nu.
Daca exista iad , rai sau nu ,daca judecata se face dupa moarte sau nu.etc..etc..
Si asta doar intre 'cultele conservatoare'.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 18:57:55
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
SFANTA MANASTIRE SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL!
Cred ca sunt un pic carcotas pentru ce voi spune. Nu trebuie sa ma bagati in seama.

Dar, nu stiu de unde expresia asta "sfintii arhangheli Mihail si Gavril". Arhanghel este unul singur: Mihail (care inseamna "cine este ca Dumnezeu"). Despre Gavril, Sfanta Scriptura nu ne spune niciodata ca ar fi arhanghel.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:02:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ce ați enumerat:

A scuze, din cauza nenumaratelor virgule...nu s-a inteles prea bine la cine ma refer, pai exact la diferente intre penticostali, si adventisti...si mai cu seama la diferentele care se observa in cadrul cultului penticostal din Ro, si care banuiesc ca difera de cel penticostal din alte tari, (chiar ca nu am de unde sti), dar am o banuiala ca asa e.

Si din nou ma intreb, exista conceptul de erezie in cultele NP, se feresc de anumite lucruri, se muncesc sa nu cada in alte erezii, pot observa sa fratele in credinta incepe sa inteleaga gresit anumite puncte doctrinare...si cum sunt privite aceste diferente, drept erezii, erori, greseli de interpretare...ca facand parte din voia lui Dumnezeu, sau cum?

Ce gandesc mai exact penticostalii despre baptisti, sau despre mormoni...si ce ii impiedica sa creada in aceste diferente, daca ele sunt vazute ca fiind mici de fapt?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:05:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Cred ca sunt un pic carcotas pentru ce voi spune. Nu trebuie sa ma bagati in seama.

Dar, nu stiu de unde expresia asta "sfintii arhangheli Mihail si Gavril". Arhanghel este unul singur: Mihail (care inseamna "cine este ca Dumnezeu"). Despre Gavril, Sfanta Scriptura nu ne spune niciodata ca ar fi arhanghel.
Domule,cand dumneata imi spui cu mana pe inima(adica cu toata credinta) "Crezul Crestin" atunci o sa stau la discutii cu dumneata. Pana atunci nu putem avea nimic in comun.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:10:18
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Domnul meu, ma uimiti !
oare chiar nu cunoasteti doctrinele acestor culte sau sunteti un fel de 'ecumenist"?
Nu cred ca pentru un penticostal este indiferent daca exista Sf. Treime, sau nu. Sau el are darurile Duhului Sfat sau nu? Daca este conditionata mantuirea de tinerea sambetei sau nu.
Daca exista iad , rai sau nu ,daca judecata se face dupa moarte sau nu.etc..etc..
Si asta doar intre 'cultele conservatoare'.
Unul dintre motivele confuziei în comunicare este definiția cuvântului „sectă”.

Când eu spuneam NP mă refeream în principal la Creștini după Evanghelie, Baptiști, Adventiști și Penticostali.
Și continuu să susțin că diferențele doctrinare dintre ei sunt foarte puține.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:11:22
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
AM EXPLICAT CE SI CUM
MAI COPIEZ ODATA:
Pe cand in Ep. dupa Evrei spune:
Cap. 11

1. Iar credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.

Deci pentru ortodocsi credinta inseamna 'INCREDINTAREA', ADEVERIREA ,DOVEDIREA celor nevazute. ADICA "REVELAREA " promisiunilor din Sfanta Scriptura, atat VechiuL cat si Noul Testament.
CE SPUI ?!?
Pai asta cu 'adeverirea' au tot incercat ideologii lor sa o dreaga, dar au dat-o in bara rau si atunci prefera sa nu aminteasca de 'profetiile' (micinoase) ale unora si altora. De aici apare si furia impotriva Sfintilor Parinti ale caror scrieri sunt la fel de vii si actuale ca la inceput, ca sa nu amintim de vietile lor cu totul exceptionale.
ma bucur sincer pentru tine ca ti-ai venit in fire ca fiul risipitor si te-ai intors la adevar .inceea cei priveste pe unii np[sectARI] DE PE AICI NU FAC DECAT RACOLEZA JALNICA INCEARCA SA ARATE SAU PROSPECTEAZA TERENUL VRAND SA IMBRACE CUMVA GRESITA LOR INVATATURA IN HAINA NOUA ASEMENEA CELEI ORTODOXE SA POATA INSELA MAI USOR.dupa 90au pierdut din resurse fara rezultate si acum incearca o noua abordare si fac studiu de piata sa vada unde au gresit.mizeria pe care au trimis-o atunci ca ajutoare nu mai atrage pe nimeni.au crezut atunci ca gasesc o tara salbatica si sau lovit la cap de cat de putini sau lasat inselati si au schimbat tactica,iar cei ce posteaza nu vor sa invete ci sa fure din tezaurul ortodoxiei si mai ales sa o copieze fara sa plateasca drept de autor
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Definitie topcat Generalitati 9 28.09.2008 10:41:01
O definitie a singuratatii Ioan_Ciobota Generalitati 14 28.11.2007 09:03:32