Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2010, 00:04:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asa cum cred ca iti este si tie limpede din propozitia de inchiere, problema nu este daca Dumnezeu exista sau nu ci atitudinea fata de propria ta problema.
Ok, atitudinea conteaza! Dar daca atitudinea fata de probleme nu-ti este influentata de credinta in divinitate, esti ateu!
Oricum, mi-as dori totusi un raspuns la intrebarea: si daca D-zeu nu exista? Evident, toti sunteti liberi sa raspundeti dar, cel mai mult mi-as dori sa-mi raspunda initiatoarea topicului.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 00:19:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ok, atitudinea conteaza! Dar daca atitudinea fata de probleme nu-ti este influentata de credinta in divinitate, esti ateu!
Rationament eronat.
Exista raportari corecte si raportari gresite la divinitate.

De ex. raportarea gresita ar fi ca Dumnezeu sa-ti preia responsabilitatile personale si sa te transforme intr-un robot teleghidat.

Citat:
Oricum, mi-as dori totusi un raspuns la intrebarea: si daca D-zeu nu exista? Evident, toti sunteti liberi sa raspundeti dar, cel mai mult mi-as dori sa-mi raspunda initiatoarea topicului.
Cred ca ti s-a raspuns deja si este un raspuns destul de bun, problema este ca tu vrei un anume raspuns.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 14:10:57
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

E foarte greu sa gasesti un om care sa intruneasca un anume nr de calitati si cat mai putine defecte. In ziua de azi totul se raporteaza la bani si la felul in care arati. Din pacate sunt prea putini cei care cauta la cel de langa el credinta, dorinta de afi placut lui Dumnezeu……
Eu NU am vrut langa mine un om violent si mai ales un alcolist, asa ca putini prieteni pe care i-am avut, i-am chinuit..... le puneam rabdarea la incercare, singurul care a trecut testul e actualul meu sot, dupa o vreme i-am explicat , nu s-a suparat….suntem impreuna de 16ani si inca ne este foarte bine….

Last edited by Samy02; 11.04.2010 at 14:21:22.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2010, 09:08:05
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca ti s-a raspuns deja si este un raspuns destul de bun, problema este ca tu vrei un anume raspuns.
Nu reusesc sa-mi dau seama care e raspunsul. Au fost doar niste replici care nicidecum nu luau in calcul varianta inexistentei lui D-zeu. Imi poti da te rog un citat. Ceva de genu "daca D-zeu nu exista......"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Alesul Anna Nunta 213 07.11.2017 18:40:17
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? skicolour Intrebari utilizatori 13 18.01.2011 14:12:28