![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
La o nuntă nu poți lăsa doar 50 de lei din simplul motiv că nu prea acoperă banii ăștia facturile la electricitate (și) gaz și apă. Dar nici să ți se cerară sume aberante.
La Bis Sf Mina mi s-au cerut de către femeia de la lumânări 20 de lei. Eu vroiam să dau 10. |
|
|||
|
|||
![]()
Stiti la cine e problema? La noi, care dam , fratilor, nu la cei care cer! Noi ne tot revoltam ca ,,trebuieŽŽ sa platim taxe imense la biserica, ,,trebuieŽŽ sa platim spaga la medic, la profesori, la politie, la financiar, peste tot, dar tot noi incurajam aceasta spaga. Eu am incetat sa mai fiu ipocrita si sa ma plang fara sa iau nici o masura. Adica nu mai dau, sau daca dau, dau ceva simbolic care sa nu imi faca paguba in buzunar si sa ma plang dupa aia. De multe ori am fost intrebata: daŽce i-ai dat in cutare loc? Si am raspuns: nimic.( sau eventual un pachet de cafea ca pe vremuri). Astea in conditiile in care alte persoane au dat telefoane mobile, bijuterii sau cine stie ce alte minunatii.
Apropo de taxa la nunta: o prietena se pregatea de nunta si a intrebat pe la mai multe biserici cat i se cere. A refuzat sa dea sume imense si a tot cautat pana a gasit un preot care i-a zis: dati cat doriti dvs.Si acolo s-a dus. Asta e solutia: nu mai incurajati spaga! De cativa ani , eu ma strecor prin viata fara sa mai dau spaga( sau v-am zis, daca dau, dau ceva simbolic). Daca noi o sa tot dam,normal ca o sa ni se tot ceara. |
|
|||
|
|||
![]()
Intre "spaga" si Biserica este o diferenta. Spaga este o boala a coruptiei si trebuie inlaturata, nu e deloc sanatoasa. A propos de ce spuneati, am trecut pana acum prin viata fara sa dau spaga, nici macar pachetul de cafea. Doar cu nadejdea ca Domnul ma va sprijini!
Dar la Biserica este altceva. E drept ca sunt si taxe mari, insa nu cred ca un preot va refuza un serviciu crestinesc cramponandu-se de "suma". Si cu ei se poate negocia. E si acesta un mod de a face ascultare, de smerenie. Toate le putem cantari dupa placul nostru, dar sa ne ferim de a-i critica pe preoti. |
|
|||
|
|||
![]()
Si nu puteai sa renunti la altceva pentru a da bani la Sfanta Biserica????
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taxe Biserica | georgel23c | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 19.05.2016 11:11:01 |
Poruncile bisericesti | doifrati | Intrebari utilizatori | 2 | 08.01.2011 20:02:42 |
Carti Bisericesti | Danut7 | Reguli in Biserica | 3 | 01.09.2010 20:16:17 |
reguli bisericesti | oanamarieta | Generalitati | 1 | 24.02.2008 09:42:54 |
|