Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2010, 20:05:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Eu cred ca este mult mai intelept sa respingem. Omul poate avea multe impresii false despre sine, pe care nici macar nu le constientizeaza. Si eu daca ma gandesc la visele mele, simt o oarecare mandrie... nu ma ajuta cu nimic o vedenie sau un vis daca nu ma schimb.
Vorba Anei, e doar un vis, ce-ti poate face? Il analizezi, ceri si alte pareri...Daca te indeamna la pocainta si-ti aduce zidire il primesti, daca te inalta spre mandrie sau te sperie il respingi...Nu ti se poate intampla nimic rau.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 20:27:22
antoniap
Guest

Implicit

Chiar daca visele de la Dumnezeu reprezinta o raritate, ele exista. Nu ca un merit al nevoitorului, ci ca un semn al milostivirii lui Dumnezeu. Din moment ce mesajul e pozitiv, adica te invita sa-ti faci ordine in gandire si sa-ti revizuiesti prioritatile, dupa ce vorbesti cu duhovnicul, ca sa nu dai in mandrie, cumulezi sfaturile primite indirect in vis cu cele date de duhovnic.

Sfantului Siluan Athonitul, cand era tanar, i s-a aratat in vis Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu care l-a dojenit, spunandu-i ,,Nu-mi place ce faci.'' Incet-incet a cautat sa se indeparteze de pacat si asa a luat hotararea de a merge in Athos pentru a-si mantui sufletul.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:09:58
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Chiar daca visele de la Dumnezeu reprezinta o raritate, ele exista. Nu ca un merit al nevoitorului, ci ca un semn al milostivirii lui Dumnezeu. Din moment ce mesajul e pozitiv, adica te invita sa-ti faci ordine in gandire si sa-ti revizuiesti prioritatile, dupa ce vorbesti cu duhovnicul, ca sa nu dai in mandrie, cumulezi sfaturile primite indirect in vis cu cele date de duhovnic.

Sfantului Siluan Athonitul, cand era tanar, i s-a aratat in vis Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu care l-a dojenit, spunandu-i ,,Nu-mi place ce faci.'' Incet-incet a cautat sa se indeparteze de pacat si asa a luat hotararea de a merge in Athos pentru a-si mantui sufletul.
este adevarat, dar de se intampla astfel, atunci cand te trezesti stii ca trebuie sa schimbi ceva in viata ta, pentru ca lumina mai dinainte in care vedeai lucrurile ti se pare stearsa; cauti si nu capeti liniste pana nu afli linistea sufletului tau; insa, stii, Sfintii Parinti ne invata sa nu luam in considerare visele; mi se par a fi mult mai potrivite invataturile recomandate de anna21.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 22:33:25
violeta70 violeta70 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

oameni buni eu visez in fiecare noapte ,acum vreti sa spuneti ca visele sunt de la satana,daca asta a visat omul ce vreti si totii vad ca uitati ca si fecioara maria a visat patimile lui isus hristos,lasati omul ca l-ati zapacit saracu cu atatea dezbateri ale voastre peste 10-20ani va intelege acest vis probabil ,asta depinde de el
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 21:01:41
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Vorba Anei, e doar un vis, ce-ti poate face? Il analizezi, ceri si alte pareri...Daca te indeamna la pocainta si-ti aduce zidire il primesti, daca te inalta spre mandrie sau te sperie il respingi...Nu ti se poate intampla nimic rau.

Doriana, voi folositi mult acest termen "zidire". Ce insemnatate are de fapt pentru voi?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35