![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu-mi fie spre lauda,dar am reusit sa scap de TV. Am renuntat atat la televiziunea prin cablu cat si la aparatul propriu-zis. Doar ca se compenseaza cu internetul. Am mai spus eu mai demult: ce iei pe mere dai pe pere! E viclean diavolul asta...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu renunțarea la televizor te mântuiește, nici privitul la televizor nu te osândește; precum nici privitul la anumite programe (gen Trinitas) nu te mântuiește, ci cum ai sufletul tău față de ceea ce privești. Bineînțeles că renunțarea la televizor sau selectarea unor anumite programe este tocmai rezultatul stării și evoluției noastre spirituale. Valabil este și pentru internet.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Internetul e mai puțin nociv dacă ai ajuns să-l și să te stăpânești. Nu ești atât de pasiv; ai posibilitatea să alegi tu, să cauți ceea ce vrei să știi sau să vezi. Îți pui niște filtre și ai scăpat de reclame sau de saituri nedorite. E adevărat că dă și el dependență, însă. Edit: Apropo de mentalitățile promovate: Dacă ai copii, cum ai să le poți vorbi de feciorie la vârsta adolescenței, când tot ce-i înconjoară le arată că e bine să-ți începi viața sexuală devreme și că schimbarea partenerilor e ceva normal? Last edited by N.Priceputu; 14.03.2012 at 18:39:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci vezi dupa cum am spus si tu sustii nevointele numai-decat-ce-trebui-sa-fie-facut si "omorarea trupului", adica porunci omenesti dar de porunca lui Dumnzeu uitzi ? Dragostea ! Asta e scopul postului, sa te infometezi ? Ti se pare pacat sa manaci salam de post pt ca e bun ?! Atunci poate Dumnezeu ar fi trebuit sa faca lucrurile urate nu asa frumoase ...:) Postul de lactate si carne are alte semnificatii, iar folosirea oricari mancarii de post chiar daca este buna la gust nu este un pacat ! Ai uitat de ce spune Mantuitorul celor care ii criticau pe apostolii ca mananca spice in zi de sambata [cu mainile nespalate] ...? De ce incurci ne-mai-savarsirea pacatelor cu taierea-voii ?! care taierea-voii este un vot monahal potrivit doar calugarilor ? ... parintele Arsenie Papacioc are si un cuvant catre niste mirenii care il intrebasere cum sa isi taie voia in lume : la care parintele lea raspuns [lor] ca ba sa faca bine sa si-o tina [este o convorbire audio, o gasiti pe www.sfaturiortodoxe.ro] Care este motivul pt care Dumnezeu vrea ca noi sa postim de carne si lapte ? Ti se pare ca este "ca sa slabesc si sa mi se vada oasele" ? Oare nu dragostea de creatie si mai ales de semeni ... ? PS: pana la urma urmei ... poate va mai aduce-ti aminte si de bietele animale, care chiar daca nu au ratiune da sufera si el din cauza omului ... si nu cred ca Dumnezeu iubeste sa vada oamenii chinuind animalele pt placerile lor ... dar in fine Pace si Hristos a inviat ! ------------------- Citat:
Despre vise si vedenii mincinoase ? Vezi ? Citestele ! Si nu te mai lasa influentat de carti "apocrife" . Parintele Dumitru Staniloae ... un parinte iubit si apreciat de toata lumea ... vorbea si el despre aceasta "psihoza" a sfarsitului vremii [o convorbire pe care o gasiti pe www.sfaturiortodoxe.ro] ... si marturiseste ca nu se poate sa fie acum sfarsitul ... si multe alte pe care nu vreau sa le stric cu cuvintele mele ? Apropo ? Asa te-a sfatuit duhovnicul tau ca "televizorul" este "balaurul" din apocalipsa ? Deci alta data cand spui altuia sa se duca la duhovnic te sfatuiesc cu caldura si bucurie sa te duci la duhovnicul din parohia ta ... Pace si Adevarat a inviat ! Last edited by mbarboi; 18.04.2012 at 00:22:42. |
|
||||
|
||||
![]()
O definitie interesanta despre televizor scrisa de Fred Allen: Televizorul este un dispozitiv ce permite oamenilor care nu au nimic de facut sa priveasca oameni care nu pot face nimic.
Chiar daca a trecut postul, televizorul trebuie sa mai ramana inchis(de preferat cat mai mult timp). Spun asta deoarece cunosc pe propria mea piele efectele dependentei de televizor, o patima care se cuibareste subtil si cu multa viclenie in sufletul omului si de care scapi tare greu. Un filmulet trist si dur despre efectele televizorului http://www.youtube.com/watch?v=zl6hN...ayer_embedded#! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Inca o data, iarta-ma, te rog.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pentru cei dependent de TV cred ca cea mai buna solutie este renuntarea la el caci altfel ajungem la ceea ce ne-a spus flying Televizorul creeaza dependenta, ca orice patima si din acest lucru putem sa intelegem cat de nociv este. Cred ca omul renunta sa se mai uite la televizor, sau cel putin limiteaza numarul de ore, cand intelege cat de pretios este timpul si cand simte golul interior ca o consecinta a privitului la TV. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Comunirea este direct proportionala cu increderea si cu dragostea. Parintii sunt principalii vinovati pentru caderile si dependentele copiilor. Citat:
Daca parintii se iubesc, nu fumeaza, nu se rastesc, nu stau la TV ore intregi zilnic, copiii au sanse mai mici sa dezvolte dependete. Cum sa nu se uite copilul numai la TV, daca eu insumi inchid greu televizorul ?! Cum sa nu ceara copilul telefon mobil, daca eu vorbesc la el toata ziua sau chiar am mai multe ?!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de cate ori nu auzim: eu l-am invatat doar de bine, sau eu nu l-am invatat asa ceva. dar uitam ca educatia nu inseamna "fa asa" sau "nu fa asta" . |
|
||||
|
||||
![]()
din pacate "boala" asta e foarte contagioasa ("fa asa" sau "nu fa asta"). As putea spune ca este epidemie. O aud aproape zilnic la locul meu de munca. Doamne ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum postim? | Marius22 | Generalitati | 26 | 21.08.2012 18:56:31 |
Ce rost are sa postim ? | gheorghe roger | Intrebari utilizatori | 8 | 18.08.2012 18:56:14 |
Televizorul,aparent inofensiv.Oare asa sa fie? | Seraphim7 | Generalitati | 40 | 16.03.2010 21:24:59 |
Televizorul, dusman sau prieten? | amatyyy | Generalitati | 35 | 31.12.2009 02:11:57 |
|