![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
si injuratul este pacat impotriva Duhului Sfant
|
|
|
|||
|
|||
|
Gandesti mult , mult prea simplist !
|
|
|
||||
|
||||
|
Am gasit si eu ceva intr-o carte de rugaciuni mai veche (din pacate, am doar citatul...):
1. Eresurile: cand crede cineva in Dumnezeu nu dupa adevar, ci potrivnic dogmelor; 2. A socoti cineva ca se poate mantui fara fapte bune; 3. A se desnadajdui cineva de mila si ajutorul lui Dumnezeu si apoi a se sinucide; 4. A hotari cineva sa moara in pacate, fara a se pocai; 5. A sta cineva impotriva adevarului lui Dumnezeu, cand il cunoaste.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mantuirea duce la fapte bune, nu invers Citat:
Se poate intampla, cineva care a trait toata viata in pacat, preferand sa moara la fel. Unul dintre cele mai grave lucruri |
|
|
|||
|
|||
|
Multi injura de cele sfinte,si atunci poate fi socotit ca pacat impotriva Duhului Sfant.E chiar direct,in sensul literal al cuvantului,hula impotriva Duhului Sfant.Atat ca acei oameni nu prea sunt constienti de ce fac,nu o zic din ura la adresa dumnezeirii ci din ignoranta
|
|
|
||||
|
||||
|
Păcatele împotriva Duhului Sfânt sunt, după părerea mea, ceea ce mai des găsim sub numele de "păcate teologice", sau care duc la excomunicare automată. Dintre păcatele teologice, cel mai grav este sacrilegiul.
O formă foarte "parșivă" de păcat împotriva Sfântului Spirit este a păcătui în ideea că păcatul va fi oricum iertat prin spovadă. Este interesant că o singură varietate de omor este atât de grav încât este "păcat teologic": avortul. Celelalte omoruri, cele "obișnuite", nu duc la excomunicare. Păcatele teologice, ca orice păcate, pot fi iertate și ele: totuși, având în vedere gravitatea lor, este necesară de multe ori dezlegarea arhierească. Culmea sacrilegiului care s-a făcut vreodată a fost împungerea Sfântului Trup al Domnului nostru de către un soldat roman cu sulița, fapt care I-a pricinuit al cincilea stigmat și a făcut să țâșnească sânge și apă. Individul respectiv, pe nume Longinus, s-a convertit când a văzut semnele cerești ale dumnezeirii lui Cristos, ajungând un creștin plin de fervoare. Biserica îl numără cu sfinții, am văzut statuia lui la Sf Patru, chiar la intrare.
|
|||
|
|||
|
Eu intelesesem ca pacat impotriva Duhului Sfant e atunci cand zici de un sfant ca lucreaza cu puterea diavolului
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
In nici un caz
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre purcederea Duhului Sfant | Savonarola | Dogmatica | 57 | 28.02.2015 18:37:24 |
| hula impotriva Duhului Sfant | mihaisepo | Din Noul Testament | 27 | 21.08.2011 02:02:17 |
| pacat impotriva Duhului Sfant | lore86 | Generalitati | 12 | 20.04.2011 12:42:12 |
| Hula impotriva Duhului Sfant | Eliana | Generalitati | 22 | 19.02.2011 02:52:40 |
| hula impotriva Duhului Sfant | anaana71 | Generalitati | 14 | 30.01.2010 15:30:27 |
|
|