Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2010, 14:53:06
albert.smith
Guest

Implicit

"Putinul" acesta de care faci tu caz in a absolvi de vina pe aceia "care se incurca acolo doar putin cu ecumenismul", erezia ereziilor, cuprinzand intr-insa toate ratacirile combatute de Sinoadele Ecumenice si de Sinoadele Pan-Ortodoxe (considerate de ortodocsi pe buna dreptate tot Sinoade Ecumenice) din 1923 si pana azi sa tot insemne 87 de ani. Cum in aceasta perioada ecumenismul a fost osandit si supra-osandit de Sinoadele Bisericilor Locale ale lui Hristos (si nici macar nu-i nevoie pentru aceasta de decizia vreunui Sinod Ecumenic asa dupa cum bat toba pe la gardurile ulitelor chiprianitii (citeste "ecumenistii de stil vechi") impreuna cu restul ecumenistilor (totalitatea "ortodocsilor" de stil nou, care schimband Traditia numai "ortodocsi" nu se mai pot numi!). Daca tie ti se pare putin, afla atunci ca prin Canonul 15 al Sinodului de la Constantinopol din anul 861 simplului credincios i se spune ca pentru pastrarea unitatii Bisericii si evitarea schismei trebuie sa se separe cat de re pede de pseudoierarhii care propovaduiesc in public erezia, fara ca aceasta actiune a lor sa fie considerata schisma si chiar inainte de citez "cercetarea sinodiceasca" (incluzand aici orice Sinod Local sau Ecumenic):

"...cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, firește adică, de comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că nu se vor supune certării canonicești, desfăcându-se pe sineși de comuniunea cu cel ce se numește episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici și de cinstea cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudoepiscopi și pe pseudoînvățători și nu au rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și de dezbinări".
(Sursa: http://www.canoaneortodoxe.net/pdf/3..._Const_861.pdf)

Si tu crezi ca ceea ce ai citat e un exemplu demn de urmat pentru tine astazi? Din nefericire pentru tine, cred doar ca vrei sa-ti autojustifici ramanerea in ratacire alaturi de pseudoierarhii BOR. N-ai decat, daca dupa toate semnalele de alarma trase si de mine si de fratii ortodoxia.i.thanatos si Antoni0, cum ca te afli sub anatemele de la 1583, 1593, 1756, 1848 ale Sinoadelor Locale de la Constantinopol si 1903 a Sinodului BOR. Cred ca esti vreun visator incurabil caruia nu-i pasa de mantuirea proprie. Si pentru asta nici nu mai merita sa continui polemica inutila cu tine...ca oricum as da-o, tu tragi tot la barca aceea care se scufunda sub povara incalcarii Sfintelor Canoane ale Sinoadelor Ecumenice si deciziilor Conciliilor Pan-Ortodoxe inainte-mentionate, fiind vorba evident de BOR...
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 16:38:25
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

O carticica interesanta scrisa in 1935:

http://www.crucea.ro/2007/06/23/apar...uns-catigoric/

Pe acest blog, necazurile pr Ghedeon si impotrivirea poporului la schimbarea calendarului:

http://mihailmaster.wordpress.com/20...-calendarului/

Si aici despre minciunile pr Cleopa:

http://www.crucea.ro/2008/12/05/trad...i-neimplinite/

care printre altele mai zicea:

,,Între învinuirile care ni se aduc din partea stiliștilor este și aceea ca prin îndreptarea calendarului iulian noi ne-am dat cu catolicii… daca ei ne numesc catolici, apoi de ce nu s-a întâmplat cândva să fi venit să slujească împreună cu episcopii noștri și vreun episcop catolic sau papa de la Roma, după cum au venit episcopii și patriarhii Bisericii Rasaritului...”

Dumnezeu sa'l ierte ca multa lume a mai smintit!

Last edited by Antoni0; 26.03.2010 at 16:42:05.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 17:07:57
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Am gasit acest fragment, din pr Cleopa:

Dacă un catolic trece la ortodocsi, nu i se mai face botezul. In cadrul unei slujbe speciale el mărturiseste în fata preotului, în biserică, lepădarea de ereziile si greselile catolice si faptul că acceptă mărturisirea de credintă ortodoxă. Apoi este miruit cu sfîntul si marele Mir si i se citeste dezlegarea rînduită. Dacă un ortodox trece la catolici, trebuie să primească botezul papistas. Se face catolic, dar îsi pierde sufletul. Cu catolicii încă nu am ajuns la unire. Au cedat ei în favoarea noastră pînă acum vreo 13 puncte, dar mai sunt zece puncte mai importante care ne despart.

Tare's curios care's acele 13 puncte!
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 16:40:57
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Cui se supun cei care atacă la suprafață ecumenismul, secularizarea și întreg tacîmul de erezii contemporane, continuînd în același timp să rămînă cuminciori sub ascultarea celor căzuți în aceste eresuri și crezînd (invocînd o mincinoasă iconomie) că Duhul Sfînt acoperă în continuare slujirea eresiarhilor ?

Hristos, prin Sfinții Săi – Stîlpi ai Ortodoxiei, adeverește limpede și fără ocolișuri: “Dacă cineva vă învață, în afara acestora pe care le-a primit Sfânta Biserică Sobornicească, de la Sfinții Apostoli, de la Părinți și de la Sinoade [Sinoadele adunate în numele și duhul lui Hristos, nu în numele lui Antihrist și a duhului său ucigător de Adevăr], să nu-l ascultați, nici să primiți sfatul șarpelui, după cum l-a primit Eva și a cules moarte“ și “vă rog să fiți aspri și neîndurați față de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinței lor nebunești”.

Pe cine urmăm? Cui facem ascultare? Cui slujim?

“CUVÂNTUL VOSTRU SĂ FIE: CEEA CE ESTE DA, DA; ȘI CEEA CE ESTE NU, NU; IAR CE E MAI MULT DECÂT ACESTEA, DE LA CEL RĂU ESTE.” (Matei 5:37)

Sfantul Ioan Iacob Romanul
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 17:59:14
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
http://www.crucea.ro/2008/12/05/traditia-ortodoxa-parintele-cleopa-profetii-neimplinite/
Sincer sa fiu, citind http://www.crucea.ro/2008/12/05/trad...i-neimplinite/ mie nu prea mi se pare ca Pr. Cleopa prezinta prigoana aia impotriva celor pe vechi ca pe ceva pozitiv. Mi se pare ca o prezinta mai mult cu regret decat ca o lauda. Am sa mai citesc odata, sa fiu sigur, acum trebuie sa plec undeva. Am totusi impresia ca unii se la voi sunt in stare sa interpreteze orice dupa cum vor ei, si sa rastalmaceasca orice ar zice vreunul "de-ai nostri", fie de bine, fie de rau.

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 18:28:35
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Sincer sa fiu, citind http://www.crucea.ro/2008/12/05/trad...i-neimplinite/ mie nu prea mi se pare ca Pr. Cleopa prezinta prigoana aia impotriva celor pe vechi ca pe ceva pozitiv. Mi se pare ca o prezinta mai mult cu regret decat ca o lauda. Am sa mai citesc odata, sa fiu sigur, acum trebuie sa plec undeva. Am totusi impresia ca unii se la voi sunt in stare sa interpreteze orice dupa cum vor ei, si sa rastalmaceasca orice ar zice vreunul "de-ai nostri", fie de bine, fie de rau.

Bogdan.
Asculta videoclipul pe youtube!
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 20:36:41
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Care videoclip?

Last edited by BogdanF2; 27.03.2010 at 20:40:11.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 21:41:02
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Care videoclip?
Uite aici Bogdan:

http://www.youtube.com/watch?v=-tV4tUQz7I0
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 21:45:28
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Alte materiale interesante din acei ani:

Ce ziceau părinții români dela Sfântul Munte?

Căci iată fraților, uitați-vă acum, să lăsăm toate cele trecute și să vedem: ce-i astăzi cu schimbarea calendarului bisericesc? Căci după Așezămintele Creștinești nu se poate schimba. Dar ei, după cum vedem, cât de ușor l-au schimbat, ne condamnându-i nimeni. Și s-au apucat de vânat oameni de rând, care ei, nu cunosc o alunecare ca aceasta. Arhiereii și preoții, care sunt datori a feri poporul de alunecări, dar ei îi impun în alunecări, cu ajutorul stăpânirii întunericului. Orbi la minte sunt acei oameni, care zic că aceștia sunt Apostoli ai Domnului!

Continua aici: http://mihailmaster.wordpress.com/20...sfantul-munte/

Damian Stănoiu – Necazurile părintelui Ghedeon din pricina schimbării calendarului

— Părinte Ghidioane, zise fostul epitrop, una și cu una fac două: nouă popă catolic nu ne trebuie în satul nostru.
Ieromonahului îi veni amețeală.
— Ce vorbă mai este și asta ? întrebă el, rezemîndu-se de peretele casei.
— Cum ce vorbă e?! Prea ne crezi proști, părinte Ghidioane ! Ce-ți închipui sfinția-ta, că noi sîntem orbi și nu vedem ce faci? Ai venit aicea priot după legea veche adevărată… și-acuma te-ai tuns și ți-ai pus gioben, așa cum au catolnicii…

Continuarea aici http://mihailmaster.wordpress.com/20...-calendarului/
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 21:47:11
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Tot de pe acelasi blog, cateva cuvinte foarte rasunatoare:

Cu drag, Dumitru Lăpușneanu, creștin pravoslavnic, care ține credința așa cum au așezat-o Sfinții Părinți la cele Șapte Soboare Ecumenice a toată lumea, unde au mai spus, că al optulea sobor dacă va fi, anatema să fie.
Sau altfel spus, eu țân – pi vechi. Amin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine a fost nevasta lui Cain? catalin755 Generalitati 23 13.08.2012 22:19:46
Cine a fost la manastirea ghighiu? ingerul_pazitor Generalitati 6 08.08.2010 20:28:43
De ce a fost prohodul cenzurat? SI DE CINE? SI CAND? ghost7 Despre Biserica Ortodoxa in general 13 16.02.2010 13:11:53
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20