![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
eu am un baiat Stefan si o fetita Maria si daca o sa mai am copii as vrea sa-i cheme asa. pt baiat Serafim, Cipian,Arsenie, Iustin, pt fete : Ecaterina, Irina, Anastasia
|
|
|
||||
|
||||
|
si noua ne place f mult numele de Serafim pt baiat..imi fac putin griji sa nu fie prea monahicesc.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|
|||
|
|||
|
orice s-ar scrie aici decizia va revine tie si sotului tau ca pana la urma este copilul vostru....sfatul meu este sa-i pui un nume de sfant pt ca bebelusul sa fie sub protectia lui
si felicitari,sa creasca sanatos copilul si sa aiba noroc in viata:) |
|
|
||||
|
||||
|
Dumnezeu a vrut ca eu sa am doi baieti si nu ma supar , sunt foarte fericita..... noua luni de zile m-am gandit si razgandit ce nume sa-i pun copilului, aveam o lista lunga ......abia in momentul in care l-am tinut in brate pe micut am realizat care nume i se potriveste.....in schimb pe mine parintele m-a certat ca i-am pus copilului doua nume.......
Last edited by Samy02; 26.03.2010 at 15:29:00. |
|
|
|||
|
|||
|
Eu imi doresc sa pun un singur nume copilului din doua motive: pentru ca este vorba de o singura persoana si pt. ca oricum va fi strigat pe un singur nume, deci al doilea e inutil.
Ca nume de baieti imi plac: Antonie, Andrei, Bogdan, Mihai, iar ca nume de fete: Irina, Veronica, Iustina. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu se mai pun nume de sfinti, pentru ca nu mai avem legaturi cu ei. Nu ne mai rugam lor, ni se par ca tin de domeniul trecutului. Cand am vazut ca niste prieteni i-au pus fetitei lor numele de Ecaterina, mi-am zis ca nu i se potriveste. De fapt ce inseamna sa i se potriveasca? Sa-mi sune bine in ureche, sa-mi fie foarte cunoscut. Iar in momentul in care am vazut cat de bine cunoasteau acei prieteni viata sfintei, mi-am schimbat parerea. Mi-am dat seama ca sunt niste rugatori.
|
|
|
||||
|
||||
|
Cred ca numele copilului trebuie ales de parinti . Intre ei si copil este o legatura speciala... Se mai obisnuieste, in semn de cinstire pentru Sfantul care se afla in calendar in preajma zilei de nastere a copilului, sa se dea numele acelui Sfant, care devine protectorul copilului...Eu am ales numele copilului dupa inspiratia pe care mi-a dat-o DUMNEZEU.nASII VOR INTELEGE. SI ESTE MAI BINE SA SE ALEAGA UN SINGUR NUME.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Buna tuturor. Imi puteti spune va rog daca numele Rares este un nume crestijn ortodox. Din pacate nu l-am gasit in calendarul crestin ortodox, si mi-ar place sa-mi numesc baietelul asa.
Multumesc. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
eu am cautat numele Rares in Sinaxarul ortodox general si dictionar aghiografic si nu am gasit acest nume.
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| credeti ca e ok sa faci camera copilului in bucatarie? | fallen | Generalitati | 51 | 22.10.2011 14:08:44 |
| Cand trebuie sa punem numele copilului? | Elllma | Intrebari utilizatori | 8 | 07.11.2010 19:21:24 |
| Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 21:12:34 |
| Educatia copilului-replici incuietoare | clementia | Generalitati | 46 | 13.11.2009 15:19:15 |
| 1 Iunie - Ziua copilului | costel | Generalitati | 10 | 04.06.2008 00:04:02 |
|
|