![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Fani71,
Ma bucur sa citesc postul tau de mai devreme. Mi-as fi dorit atat de mult ca pe forumul asta sa fie cat mai multe interventii ca ale tale. Am intrat ieri pe forum, pentru a primi niste sfaturi pentru o problema pe care o am, si in schimb am primit coventionalisme ieftine. Gasesc prea multa inchistare, prea putina libertate, prea mult fundamentalism la multi dintre ei. Imi place citatul tau din Jurnalul Fericirii, o recomandam si eu ieri, o carte de capatai as spune insa presupune si o aumita cultura literara. Dar sa revenim la umor, bineinteles ca Dumnezeu are umor. Are chiar si ironie. Ba inca autoironie. Insa Remus, cred ca intrebarea ta "INTREBAREA GENERICA ESTE : AU CREAT ACESTI ARTISTI SUB OBLADUIREA DUHULUI SFANT?" este una falsa si pacatuieste pentru ca presupune ca tu ai fi undeva deasupra si te substitui lui Dumnezeu. Ideea cu crestinismul este Iubirea si Fapta buna, si nu interogari de genul "este artistul cutare sub obladuirea Duhului Sfant?". Multumesc, Mariuca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ironia implica rautate, chiar daca intr-o masura mai mica, tot rautate se numeste. cat priveste inspiratia Duhului in carti neortodoxe....nu stiu ce sa zic mi se pare ca se confunda darul lui Dumnezeu cu inspiratia duhului. nu cred ca e suficient sa ai icoane in casa ca sa fi si ortodox, sa ai gandire ortodoxa, si mai ales atitudine ortodoxa. nu discut pe marginea pesonalitatii lui ionescu, ptr ca nu stiu mai nimic despre el. dar mai sunt altii, mari talente e adevarat, chiar genii as putea spune, dar care nu fac decat sa se intersecteze cu ortodoxia.nimic mai mult. oricat s-ar stradui unii sa ii scoata mari ortodocsi. Dumnezeu ii da un dar omului, iar acesta are posibilitatea sa il foloseasca cum doreste. dar daca prin rezultatul darului nu se slaveste numele lui Dumnezeu, inseamna ca ...lipseste ceva
|
|||
|
|||
![]()
Interesanta intrebare!
Stim cu totii ca Dumnezeu este Dragoste. Sfanta Treime este Dumnezeu in trei ipostasuri unite prin iubire. Deci El ne iubeste si daca ne iubeste, vazand cat suntem noi de simpatici si neobositi cautand sa cuprindem Necuprinsul, apoi trebuie MUSAI sa aiba umor! Altfel... |
|
||||
|
||||
![]()
Exista un cantec foarte frumos- "Noapte de vis/ Timp prea sfant/ Dumnezeu rade bland/ Pieptu-I poarta iubire/ Lumii da mantuire..."
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
,,I'm living proof that God has a sense of humor".Eu as adauga(alt citat aprox)meditand la anumite actiuni ale mele> ,,I hope God has a good sense of humor, otherwise I'm going to hell".
|
|
|||
|
|||
![]()
Umorul este doar o treapta,binevenita dealtfel ,pe calea inaltarii spirituale.Si anume este treapta ruperii de lume ,cand ,prin umor ,lumea nu ne mai afecteaza,si incepem sa devenim generosi.
Dumnezeul cel PreaInalt ,nu are nevoie de umor,caci are ceva mult mai mare ,si anume sfintenia. |
|
|||
|
|||
![]()
Da... Umorul / simtul umorului este o insusire pozitiva daruita de Dumnezeu omului, pentru a-si face viata suportabila, spre deosebire de Sarcasm care este o insusire negativa daruita omului de... nu-zic-cine, pentru a face altora viata insuportabila.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Umor pe internet | phradmon | Generalitati | 6 | 01.09.2008 07:49:46 |
|