Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2010, 11:55:49
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Eu nu inteleg un lucru, de ce se bate toata ziua pe ideea ; " mergi la duhovnic, intreaba pe duhovnic ! ". Dar ce, eu nu am minte sa gandesc, trebuie neaparat sa gandeasca duhovnicul in locul meu la orice, ca si cum ar trai acesta viata mea ?
Deja se abereaza cu cel mers la duhovnic si , uneori am tendinta sa uit ca traim intr-o lume in care, daca nu-ti pui minte la contributie, nu izbutesti spre supravietuire...
Si, pana la urma, ce stie duhovnicul de o sarcina, ce stie el de simtamintele si trairile unei femei insarcinate, de starea acesteia fizica si spirituala ? El scoate cartea si, ca dintr-un calculator, incepe sa-ti spune ce trebuie sa faci, ca unui personaj comun, dar sa nu uitam si de individualitate.
Cea mai importanta perioada a unei fiinte, mai ales umane, este cea intrauterina...perioada de formare a acesteia, asadar nu va jucati cu o fiinta nevinovata pe premiza egoista si absolut personala ca trebuie sa va curatati de pacate si sa va desavarsiti, sau cum vreti voi sa-i spuneti . Aveti timp destul sa faceti aceasta dupa ce se naste pruncul, pana atunci, dati-i alimentele necesare cresterii si formarii lui, dati-i toate substantele nutritive de care are nevoie acesta si, mai ales, oferiti-i libertatea sa creasca frumos si sanatos in casuta binecuvantata daruita de Dumnezeu prin burtica femeii.
Si fiti optimiste si fericite...caci asta inseamna tot atata bucurie duhovniceasca.
E cred ca trebuie sa se intrebe intai medicul. Iar la duhovnic te duci doar pentru dezlegare.
Daca te duci la duhovnic si iti zice ceva de gen: "daca tu crezi ca poti sa tii post, tine" ce faci? te apuci si tii post?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Portret de femeie Pelerin spre Rasarit Despre Sfanta Scriptura 7 03.10.2014 10:39:39
Femeia insarcinata (din minunatele Invataturi - sfaturi duhovnicesti ) cristiboss56 Nunta 23 04.02.2013 21:52:14
Despre femeie Simply_me Generalitati 67 19.07.2012 13:37:58
Insarcinata 6 luni - tumora craniana de 4,8/5,1/3,4 cm mitospitea Umanitare 0 08.08.2009 17:07:50
Rugaciune pentru a ramane insarcinata? mehiel Rugaciuni 1 12.12.2008 18:58:51