![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
exista un decalog al tacerii .Scrieti decalogul tacerii pe google .E foarte sugestiv.
|
|
|||
|
|||
![]()
"M-am oprit langa tine cand tacerea ta mi-a spus nu ma atinge."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"<taci, daca nu ai de spus ceva valoros; <taci atunci cand ai vorbit destul; <taci pana iti vine randul sa vorbesti; <taci atunci cand esti provocat; <taci cand esti nervos si iritat; <taci cand intri in Biserica , ptca Dumnezeu sa-ti poata vorbi; <taci cand pleci de la Biserica ,ptca Duhul Sfant sa-ti poata imprima in mintea ta lucrurile pe care le-ai vazut si auzit; <taci cand esti ispitit sa vorbesti; <taci cand esti ispitit sa critici; <taci cand ai timp sa gandesti inainte de a vorbi." Cred ca au mai fost scrise de cineva pe forum cu ceva timp in urma.Eu le-am avut notate si le redau cu drag si cu speranta ca vor fi luate in seama. Doamne ajuta !
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
||||
|
||||
![]()
Eu am privit un sfat care mi se pare intelept in aceasta privinta: sa vorbesc atunci cand mi se pare ca nu vorbesc in plus.
Sper ca n-am vorbit in plus. |
|
|||
|
|||
![]()
"Tacerea este un mare dar si, dupa vorbire , cel mai util."(H.Heine)
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]()
este bine sa taci atunci cand nu ai nimic folositor de zis dar sa nu fie in exces ca ceilalti vor percepe un om care tace si nu zice nimic ca pe un ciudat...e ceva normal sa saluti,sa schimbi pareri,etc
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu consider a fi ciudat sau ignorant sa stii ceva si sa taci.Mai grav este a vorbi despre ceva ce nu stii.Uneori tacerea ne face mai agreabili semenilor nostri.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tacerea .pacat sau virtute ? | maria55 | Generalitati | 62 | 26.03.2012 16:17:48 |
Tacerea monahului | lucianelu | Intrebari utilizatori | 2 | 20.01.2011 10:10:48 |
|