Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2010, 20:51:53
postavarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de umilul Vezi mesajul
Ca sa ii ajuti cumva trebuie sa cunosti foarte bine Cartea Sfanta, vietile Sfintilor Parinti, istoria fiecarei religii, asta ca sa poti argumenta fiecare cuvant spus,
Cred ca merita sa faci un astfel de "efort" intelectual (si spiritual, in acelasi timp) pentru a fi pregatit sa salvezi suflete (si pentru a te salva chiar pe tine, prin cunoasterea de Dumnezeu). Sfintii Apostoli si cei care lucrau impreuna cu ei erau foarte bine pregatiti. Dau exemplu unui personaj biblic mai putin cunoscut: Apolo.

"La Efes, a venit un Iudeu numit Apolo, de neam din Alexandria. Omul acesta avea darul vorbirii si era tare în Scripturi. El era învãtat în ce priveste Calea Domnului, avea un duh înfocat si vorbea si învãta amãnuntit pe oameni despre Isus.

Fiindcã el voia sã treacã în Ahaia, fratii l-au îmbãrbãtat sã se ducã, si au scris ucenicilor sã-l primeascã bine. Cînd a ajuns, a ajutat mult, prin harul lui Dumnezeu, pe cei ce crezuserã; cãci înfrunta cu putere pe Iudei înaintea norodului, si le dovedea din Scripturi cã Isus este Hristosul
. (Faptele Apostolilor 18:24-28)
Reply With Quote
Vechi 18.03.2010, 11:49:52
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul
Pai draga Almaris te deranjeaza lucrul acesta ,ca m-am nascut cu aceasta credinta ?Si daca exista posibilitatea ,chiar faceti-va forumul vostru si discutati problemele ce va macina ,iar ca ne smintiti pe noi crestinii -ortodocsii nici-o sansa si ca ne vom lepada de ortodoxie.Eu nu inteleg ,daca este un forum crestin -ortodox ,ce cautai voi de la alte confesiuni sa postati pe forumul nostru ?Vreti sa vedeti ce se discuta ,ok ramineti doar la stadiul de vizitatori si atit ,restul problemelor direct pe forumul vostru.Dar parerea mea este ca sunteti invidiosi pe noi ,ca nu ne puteti corupe .Si daca ati racoloat noi membri ,doar pe cei slabi, in rest doar vorbe goale.Dumnezeu sa va lumineze.
Nu te supara, dar ai un discurs de copil speriat de bombe asemenea altor "clienti" de pe aici care vad in cei care scriu in acest loc doar indivizi "aflati la lucru" in cautare de "oite" care trebuiesc ademenite si duse in "staulul" numai de ei stiut.

Sa dea Dumnezeu sa nu ne lepadam de credinta, ca daca ne lepadam de ortodoxie, catolicism, adventism, baptism, penticostalism, iehovism etc, nu-i mare lucru.

Personal, sunt invidios in sensul bun al cuvantului daca se poate spune asa ceva, pe cei care au o credinta autentica, nu fara greseala ca nu se poate asa ceva, ci o traire cu Dumnezeu care nu inseamna lipsa problemelor si a necazurilor, ci certitudinea ca la bine si la rau nu esti singur.

Urarea de final "Dumnezeu sa va lumineze" ar trebui sa sune cam asa "Dumnezeu sa ne lumineze", adica pe toti, asta daca nu cumva in dreptul unora nu mai este nimic de luminat.

Numai bine
Reply With Quote
Vechi 18.03.2010, 12:25:05
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Botezul nu obliga, urmarea lui e benevola si este o ALEGERE
Alegerea cui? Botezul "obliga" intr-o anumita masura, de aceea zicea Ioan Botezatorul celor care veneau la el, sa faca ceva concret "Cine are doua haine, sa dea si celui nu are niciuna". Cu alte cuvinte, faceti ceva, botezul va responsabilizeaza, nu-i doar asa un scaldat in apa.
Citat:
Ca si lepadarea lui, atunci cand te duci sa te "botezi" la eretici.
Daca faci referire la "botezul" copiilor de cateva saptamani, atunci nu se pune problema sa lepezi nimic, decat o "baita" care se poate repeta bineinteles, matur fiind la altii care ar trebui sa mai puna si ei mana pe "Carte" si sa vada cum e cu botezul. Ati vazut ce frumos, famenul acela etiopian care citea pe proorocul Isaia il intreaba pe Filip "Ce ma opreste sa fiu botezat?" Filip raspunde ca se poate, daca crede. Daca s-ar desfasura respectivul episod astazi, s-ar gasi destui sa spuna, stai putin domne, dar ce stie asta, stie doctrina bisericii, stie Biblia, stie aia, stie pe ailalta si tot asa. Omu' nostru s-a botezat si nu l-au "racolat" nici ortodocsii, nici adventistii, nici catolicii, nici nimeni, si-a vazut de viata lui.
Citat:
Pocirea Scripturilor prin interpretari fanteziste n-are nici o legatura cu constiinta ( poate mai degraba cu lipsa ei) si nu e o virtute decat pentru cei care au o parere prea buna despre ei insisi.
In primul rand ca Scriptura in mare parte este clara si nu are nevoie de "explicatii" la tot pasul. In acest context, interpretarile fanteziste sunt vizibile ca lumina zilei, iar a avea propria parere atunci cand nu stiu ce teolog, preot, pastor o ia pe aratura, este o necesitate.
Citat:
Cu alte cuvinte daca e sa aplic logica ta, nascandu-ma om, ar trebui sa mor animal, ca deh..e musai sa fie o schimbare.
Animal mori daca te-ai nascut animal. Nascandu-te om nu poti muri decat cel mult, om. Mai dam si explicatii din astea, daca vii cu analize atat de "la sange" pe text.
Citat:
Omul ti-a spus clar, este ortodox (aproape) de la nastere, poate sa moara un bun ortodox, daca moare sectar nu inseamna ca a facut vreun progres ci dimpotriva.
Exprimare si gandire de copil de gradinita, care nu stie ca organizatia pe care o reprezinta este o secta rupta din biserica primara. Am vazut ca se dau citate cum ca biserica aceea pe care a lasat-o Dumnezeu ar fi cea care isi spune "ortodoxa", dar asta e o chestie de bagat pe gat unora naivi, ignoranti sau inculti. Nu e decat o secta cu vechime mai mare decat a altora, care asemenea celorlalte a luat ce i-a convenit din principiile bisericii primare, pe principiul "asta e buna", "asta nu e buna".

Last edited by almaris; 18.03.2010 at 14:49:58.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2010, 22:53:58
Zburatorul
Guest

Implicit Doamne ajuta!

Almaris! Cu tot respectul iti spun sa mergi pe alt site :) chiar nu realizezi ca nu ai ce cauta aici din moment ce vii ca un lup intre oi?! Eu nu am nimic cu cei de alte credinte,dar cand vine vorba de adevar,noi stim bine ca Biserica este Una soborniceasca si apostoleasca! Doamne fereste de ratacirea sectelor. De oamenii inselati de diavol imi pare rau si nu ii iau in ras,dar pana la a accepta invatatura ta ratacita si hula adusa Domnului nostru Iisus Hristos e cale lunga. Du-te de aici si intorce-te de vei dori adevarul si nu minciuna!! Doamne miluieste!
Reply With Quote
Vechi 24.03.2010, 10:43:38
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zburatorul Vezi mesajul
Almaris! Cu tot respectul iti spun sa mergi pe alt site. Du-te de aici si intorce-te de vei dori adevarul si nu minciuna!!
Domnule Zburator, sunteti cumva stapanul acestui site? Sau, poate al intreg spațiului virtual.
Forumul se desfasoara cumva la dumneavoastra in casa? Spuneti clar daca este asa, pentru ca eu intru uneori si postez la ore tarzii in noapte.

Topicul are tangență cu adventistii și alte secte. Cu atat mai mult și Almaris și eu și orice creștin, de orice culoare confesionala ar fi, are drepturi egale cu ale dumneavoastra sa comenteze cat doreste, daca o face in limitele regulamentului acestui forum.

Last edited by penticostalulmantuit; 24.03.2010 at 22:50:33.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 13:40:23
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

"Un curent neasteptat

In anul 1054, partea apuseana a bisericii s-a rupt de restul trupului pentru a forma biserica romano-catolica. In secolul al 16-lea, aceasta a suferit la randul ei o scindare prin aparitia Reformei. La 80 de ani dupa ce Luther si-a fisat tezele lui, existau deja vreo 280 de denominatii crestine. Procesul s-a continuat, si numai in SUA exista astazi mii si mii de denominatii protestante. Se parea ca acest proces de desprindere din trupul initial va continua in mod nedefinit.

Cei care studiaza tendintele moderne in crestinismul contemporan sunt surprinsi de un fenomen neasteptat. Multi protestanti sau neoprotestanti moderni, dezamagiti de bisericile lor, au inceput sa bata la usa bisericii ortodoxe. Probabil cel mai semnificativ eveniment din acest nou curent a fost intrararea unui grup de aproximativ 2000 de credinciosi neoprotestanti americani in biserica ortodoxa, pe la sfarsitul anilor 70. Faptul nu a fost unic. De atunci multi alti credinciosi au urmat aceasi cale.

Imi aduc aminte cum in bisericile baptiste auzeam inainte de botez marturiile canditatilor. Unii nu auzisera de Hristos inainte de a se converti. Altii veneau din biserici ortodoxe. Acestia ne povesteau cum nu L-au gasit pe Hristos acolo. Pacat! Poate au fost de vina ei, pentru ca nu L-au cautat cu adevarat, decat dupa ce un neoprotestant a inceput sa le vorbeasca. Poate mergeau la biserica de doua ori pe an, la Paste si la Craciun, si in aceasta situatie nu ar fi avut nici o sansa de a-L gasi pe Hristos acolo. Poate responsabilitatea cade si pe anumiti preoti care nu se interesau de starea spirituala a membrilor bisericii si nu raspundeau cautarilor lor.

Exodul din biserica ortodoxa romana a avut si cazuri celebre in secolul nostru. Ma refer la cazuri ca acelea ale lui Tudor Popescu sau Iosif Trifa. Acestea au fost tragedii care puteau fi evitate dintr-o parte sau alta.

Am adunat aici marturiile unor protestanti sau neoprotestanti care au trecut la biserica ortodoxa. Cei care au auzit ani de zile in bisericile baptiste marturiile celor veniti de la ortodocsi vor fi surprins sa citeasca aceste pagini. Ii indemn sa o faca cu inima si mintea deschisa, si sa se intrebe ce au cautat si gasit cei care au trecut la ortodoxie.

David Hudson

Mihai Oara

Bogdan Mateciuc

Bernie Robichau

....si multi, multi altii...
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 13:52:02
Senior Member

Implicit

Se poate si invers
http://www.aroy.org/OurFaith/2009/JAN0609-MTCHudson.htm
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 13:55:11
Senior Member

Implicit

"Cum n-oi mai fi pribeag" de Mihai Oara
http://www.ortho-logia.com/Romanian/CaleaMea.htm
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:06:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ca oameni limtati noi vedem intr-o convertire doar o schimbare de secta. Insa cei ce au trecut din secta X la ortodocsi au trecut, de fapt, din necredinta la credinta, din intuneric la lumina. La fel se intamopla si cu cei ce trec de la ortodocsi la alte culte; fiecare pe unde i se descopera Dumnezeu. Dar, de, omul simte nevoia sa se mandreasca si el cu realizarile sectei si cu trupurile altora [Gabriela, stii tu la ce ma refer]

Desigur, exista si varianta in care convertirea se face pentru foloase materiale , sufletesti sau din cauza presiunii exercitata de unii asupra potentialului convertit.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 14:14:14
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Alegerea cui? Botezul "obliga" intr-o anumita masura, de aceea zicea Ioan Botezatorul celor care veneau la el, sa faca ceva concret "Cine are doua haine, sa dea si celui nu are niciuna". Cu alte cuvinte, faceti ceva, botezul va responsabilizeaza, nu-i doar asa un scaldat in apa.

Daca faci referire la "botezul" copiilor de cateva saptamani, atunci nu se pune problema sa lepezi nimic, decat o "baita" care se poate repeta bineinteles, matur fiind la altii care ar trebui sa mai puna si ei mana pe "Carte" si sa vada cum e cu botezul.
Dupa parerea mea, botezul, inclusiv cel facut la cateva saptamani, "obliga", si am sa explic de ce, relatand experienta mea personala cu privire la chestiune.

Am fost botezat la cateva saptamani. Am trait pana acum (33 de ani) fara Dumnezeu, fiind ateu convins si incercand sa-i conving si pe altii. M-am intors la credinta.

Intr-o discutie cu preotul care ma pregatea pentru prima spovada si impartasanie, am intrebat - "Trebuie sa marturisesc si acele fapte pe care, prin prisma convingerilor mele atee, nu le-am considerat gresite la momentul respectiv ?".

La care, preotul a raspuns foarte simplu: "Pai, ai fost botezat, nu-i asa ?"

Raspunsul asta m-a luat pe nepregatite, totusi, dupa un scurt moment de meditatie, mi-am dat seama ca, intr-adevar, aveam si am o responsabilitate raportat la faptul botezului meu, ca am fost un crestin botezat chiar si atunci cand nu credeam acest lucru, si ca pacatele, chiar daca le constientizezi mai tarziu, raman pacate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50