![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tu ai citit aceasta interpretare a personajului Pinocchio...si ti se pare chiar plauzibila, dar la fel de bine poate avea si conotatii crestine...suflul vietii, cresterea duhovniceasca...trezirea pacatosului impietrit la viata, si a aflarii lui Dumnezeu si drumului drept...de ce nu si asa? Legat de compozitia imagionata de mine: Poteca aia serpuita poate sa nu semnifice Sarpele=Pacatul...ci aflarea starii crestinului adevarat, drumul spre aceasta stare, de smerenie si care nu mai este preocupat de aspectul exterior, ci isi intoarce ochii spre interior...care se roaga la lumina unei lumanari difuze, in liniste si izolat de un anumit segment al lumii...dar mai aproape de Dumnezeu. Alice, din ce stiu eu face trimitere la maturizarea copilului, la evolutia lui ca om, a omului in general de fapt...la modul cum lupta cu pericolele societatii, cu mentalitatea si temerile adultului...la incearcarea de a intelege regulile societatii, cunoscand noi sentimente pe masura ce creste...si luptand cu tranformarile prin care trece....deci din nou o alta perspectiva asupra unui personaj...si nicidecum ceva negativ, de speriat.... Acestea fiind spuse, imi rezerv dreptul de a avea si criteriile mele de perceptie a lucrurilor, de a mi se parea ceva interesant sau nu, de a parcurge un anumit calup de informatie...ca pe ceva informativ, si astfel nu pot oferi intotdeauna credit variatelor interpretari venite din diverse unghiuri, si cu cine stie ce scopuri...pentru ca nu toate imi par demne de luat in considerare. Si apoi...putem fi si noi originali, nu sa cititim numai interpretarile altora!!!
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Din lumea animalelor! | UNNOOM | Teologie si Stiinta | 19 | 18.07.2014 00:07:04 |
| Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 12.12.2010 00:27:05 |
| Lumea 100% ortodoxa | coralina | Generalitati | 103 | 10.10.2010 21:42:28 |
| LUMEA ANIMALELOR | Catalina | Generalitati | 5 | 06.06.2007 16:46:44 |
|
|