![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In primul rand la spovedanie nu stai sub "fusta popii" ci pe capul tau este asezat epitrahilul! Apoi spovedania nu o faci in fata preotului pentru ca el e cel care iti iarta pacatele ci preotul este doar un martor si trebuie sa ai constiinta ca spovedania o faci inaintea lui Dumnezeu! Spovedania nu se face in gura mare si persoanele din biserica nu au voie sa asculte marturisirea celorlalti! Iar daca Dumnezeu, nu ar fi considerat necesara Taina Spovedaniei, cu siguranta nu ar fi lasat-o insa a stiut ca omul inclina mai mult spre pacat decat spre virtute si a lasat aceasta Sfanta Taina pentru toti cei care doresc sa se pocaiasca si sa ajunga in Imparatia Cerurilor intrucat Mantuitorul Hristos a spus Apostolior: " Precum M-a trimis pe Mine Tatal si Eu va trimit pe voi. Acestea zicand, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant, carora veti ierta pacatele, vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute" Ev Ioan20. 21-23 Asadar Apostolii au fost trimisi de Mantuitorul iar harul primit de Sfintii Apostoli s-a transmis prin Taina Preotiei pana astazi si se va transmite pana la sfarsitul veacurilor, este ceea ce numim succesiune apostolica. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Canonul nu e pedeapsa ci are un rol pedagogic, e un mijloc de indreptare, iar rusinea e de la diavol! Ar trebui sa ne rusinam si cand facem pacate nu doar cand le spovedim |
|
|
|||
|
|||
|
Rusinea are si un aspect negativ dar si unul pozitiv.
Aspectul negativ l-ati subliniat foarte bine,este rusinea de a iti spovedi pacatele,si prin asta ratam ultima sansa de a scapa de fapt din ele. Dar rusinea aceasta e doar un sentiment , care ne da inapoi intradevar de la spovedanie,dar peste care cei mai multi trecem,si ajungem totusi sa spovedim acel pacat. E doar o ispita o piedica,si nu o cadere.De aceea ea poate sa aiba si un rol pozitiv,ca orice incercare care ne e data,pentru ca ne face sa luptam mai mult cu noi insine.Si pentru ca ,macar nu suntem indiferenti,atunci cand mergem inaintea scaunului pocaintei. De aici ar decurge si aspectul pozitiv al rusinii:imi e rusine de faptele mele,inseamna ca imi e rusine de mine,deci regret cele ce am facut,nu ma plac asa cum sunt . Alta ispita strans legata de rusine,este mandria . "Cine ,eu?Cel frumos, cel perfect, cel stiutor,sa ma duc eu la spovedanie sa spun ca am curvit?" Acestea sunt care strivesc sufletul,si pentru care se si duce lupta aceasta in post,pentru a le birui prin smerenie. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| este greu de ajuns la mormantul parintelui ARSENIE BOCA? | ghetsimani | Generalitati | 13 | 04.09.2016 15:02:14 |
| Mantuirea-un lucru greu de atins.. | ioanhodean | Generalitati | 5 | 30.10.2013 20:29:01 |
| Lucruri greu de inteles din VT | camy_d | Din Vechiul Testament | 109 | 18.01.2012 16:53:26 |
| Cel mai greu lucru de indeplinit | tigerAvalo9 | Generalitati | 57 | 31.01.2011 16:20:52 |
| O intamplare greu de crezut. | Pavel_C | Intamplari adevarate | 11 | 20.04.2009 03:24:31 |
|
|