Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2010, 10:50:04
tailgunner4A
Guest

Implicit nu inteleg nimic din topicul asta

Rog domniile voastre sa-mi raspunda la o intrebare simpla: pamantul se roteste sau e fix? Ceva argumente sunt bine venite, multumesc.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 10:59:13
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tailgunner4A Vezi mesajul
Rog domniile voastre sa-mi raspunda la o intrebare simpla: pamantul se roteste sau e fix? Ceva argumente sunt bine venite, multumesc.
Parerea ta care este? Ca sa stiu ce vorbim.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 12:51:23
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Păi, Pământul de sub Cer, care a ieșit din ape după potop, după zilele potopului din vremea lui Noe, a ieșit căci apele s-au retras, este fix, plat denivelat și nu se învârte în jurul soarelui, și nici în jurul unor axe, și nici luna în jurul lui, și nici nu este în centrul universului sau al Cerului ci este, aicea jos, locul unde-și așterne Dumnezeu picioarele Sale... căci Cerul este în Centrul Creației, acolo sus, acolo unde-și are sălașul Cel necuprins și neînchis în case sau biserici sau temple făcute de mâna omului... și ni s-a poruncit să nu jurăm nici pe Cer și nici pe Pământ... probabil ca să ne ferească Hristos de jurămintele strâmbe care nu pot a fi ținute din pricina neputințeor omenești, ca să nu ne mândrim și de care va trebui cândva să dăm socoteală... chiar dacă ni se pare nouă că înjurătura e așa așa, ca o îngâmfare de neluat în seamă... la modă.

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 13:03:50.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 13:30:19
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Concluzie: daca pamantul a iesit de sub ape, asta este dovada ca nu este rotund ci plat.
Mai mult, ca nu se invarte in jurul axei sale si ca soarele se invarte in jurul pamantului.
Este cea mai curata logica pe care am auzit-o pana acum.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 14:22:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Concluzie: daca pamantul a iesit de sub ape, asta este dovada ca nu este rotund ci plat.
Mai mult, ca nu se invarte in jurul axei sale si ca soarele se invarte in jurul pamantului.
Păi mai sus nu era vorba de logică, ci de cum s-au petrecut lucrurile pe vremea lui Noe, mie așa îmi pare că ar reieși din scripturi, așa cum ne arată Cuvântul lui Dumnezeu, că pământul a ieșit fiindcă apele s-au retras, s-au scurs, dar dacă era rotund, unde s-ar fi retras apele dacă doar a fost o ploaie cât să fie acoperit cel mai înalt munte? Dar iată că Dumnezeu din voia Lui Dumnezeu probabil a făcut ca apele să nu se mai adune în adunările lor timp de 40 de zile și deschizându-se zăgazurile adâncului, ele iarăși au acoperit pământul, și abea după 40 de zile sau cât au durat zilele potopului, abea atunci, după ce porumbelul a adus o ramură de măslin în cioc, s-a putut observa și crede că apele iarăși au început a se aduna în adunările lor reformând mările, și astfel a ieșit pământul plat denivelat din ape din nou la suprafață, și abea de s-a zvântat și atunci a deschis Domnul Arca și a pus în nor Curcubeul și semnul Său și așa a acostat Noe pe pământul României, primul ieșit din ape.

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 14:26:24.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 14:32:32
Banned

Implicit

Citat:
Nu ți-am mai zis că nu vrei să citești cinstit ce am scris? Păi eu n-am scris că soarele se rotește în jurul pământului ci asta zic cei ce „au pus” pământul în centrul „universului”, ci eu am scris că așa este precum este scris în scripturi și cum am priceput de sus și anume că soarele și luna și stelele călătoresc pe Cer, pe deasupra pământului... mereu pe deasupra, pe tărie, iar stelele pe firmament, în timp ce noi cei de pe pământul plat și denivelat de jos ori de pe mări, de aici de jos, unde ne aflăm, vedem mereu ceea ce este acolo sus... privind spre Cer... Luminători puși să despartă întunericul de lumină și ca să ne lumineze și să ne fie nouă spre semne, vremuri și anotimpuri.

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 14:41:20.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 15:27:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi mai sus nu era vorba de logică, ci de cum s-au petrecut lucrurile pe vremea lui Noe, mie așa îmi pare că ar reieși din scripturi, așa cum ne arată Cuvântul lui Dumnezeu, că pământul a ieșit fiindcă apele s-au retras, s-au scurs, dar dacă era rotund, unde s-ar fi retras apele dacă doar a fost o ploaie cât să fie acoperit cel mai înalt munte? Dar iată că Dumnezeu din voia Lui Dumnezeu probabil a făcut ca apele să nu se mai adune în adunările lor timp de 40 de zile și deschizându-se zăgazurile adâncului, ele iarăși au acoperit pământul, și abea după 40 de zile sau cât au durat zilele potopului, abea atunci, după ce porumbelul a adus o ramură de măslin în cioc, s-a putut observa și crede că apele iarăși au început a se aduna în adunările lor reformând mările, și astfel a ieșit pământul plat denivelat din ape din nou la suprafață, și abea de s-a zvântat și atunci a deschis Domnul Arca și a pus în nor Curcubeul și semnul Său și așa a acostat Noe pe pământul României, primul ieșit din ape.
Si dupa parerea ta apele unde s-au dus?
Ce forma are acest "pamant" de care vorbesti? Rotunda, patrata?

WOW ... WOW ... WOW ...

Pe pamantul Romaniei ai spus???????
Asta tot de la cei 14 prooroci o stii?
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 15:28:44
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Nu ți-am mai zis că nu vrei să citești cinstit ce am scris? Păi eu n-am scris că soarele se rotește în jurul pământului ci asta zic cei ce „au pus” pământul în centrul „universului”, ci eu am scris că așa este precum este scris în scripturi și cum am priceput de sus și anume că soarele și luna și stelele călătoresc pe Cer, pe deasupra pământului... mereu pe deasupra, pe tărie, iar stelele pe firmament, în timp ce noi cei de pe pământul plat și denivelat de jos ori de pe mări, de aici de jos, unde ne aflăm, vedem mereu ceea ce este acolo sus... privind spre Cer... Luminători puși să despartă întunericul de lumină și ca să ne lumineze și să ne fie nouă spre semne, vremuri și anotimpuri.
Oricat ai citi Biblia si oricate calcule ai face nu iti iese ca pamantul este plat.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 20:47:36
Banned

Implicit

Citat:
Oricat ai citi Biblia si oricate calcule ai face nu iti iese ca pamantul este plat.
Păi nu e plat așa cum îți închipui dumneata, ci plat denivelat și în jos nu se știe până unde, și nu trebuie să faci niciun calcul, ci calculele le-au făcut ei ca să le iasă rapoartele, ei vrăjitorii științifici, în modelarea lor proporțională între mase și distanțe și învârteli... căci a venit galileo galilei și giordano bruno și copernic și newton ca să „explice” ei teoriile lor fanteziste în contra papei care visau și ei elefanți și farfurii... dar niciunii nu aveau dreptate căci nu pricepuseră ce scrie la scriptură, sau nu au mai vrut să creadă ci au zis că iată ei văd umbra pământului pe lună, dar nu e umbra pământului ce se vede pe lună ci din pricina unghiului critic de reflexie din oglinda păturilor de aer ale pământului, luna nu este luminată decât parțial în fazele lunii iar la eclipsă din pricina depărtării soarelui apare un efect de trecerea rapidă prin unghiul critic de reflexie astfel că apare luminarea ca și cum ar veni din partea opusă, căci lumina se reflectă ieșind din unghiul critic ca și cum ar veni din partea opusă căci în cealaltă parte a ieșit din pricina distanței, depărtării soarelui, din reflexia din păturile de aer ce stau pe pământ formând un fel de oglindă în care razele Soarelui se reflectă.
Citat:
Si dupa parerea ta apele unde s-au dus?
Păi s-au dus exact acolo unde erau și înainte de potop, tot acolo unde s-au adunat ele în ziua 3-a a Facerii:

„si a adus Dumnezeu vant pe pamant si apele s'au potolit; izvoarele adancului si jgheaburile cerului s'au inchis si ploaia din cer a incetat.

Si apa scadea treptat de pe pamant si dupa o suta cincizeci de zile apele s'au micsorat.”

Citat:
Asta tot de la cei 14 prooroci o stii?
Păi am citit și de pe la ce au postat ei pe net, proorocii lui Dumnezeu din ce au primit de sus; locuitorii și trăitorii lui Dumnezeu din sfânta Cetate a Noului Ierusalim... deci și de acolo am aflat unele lucruri, de pe net.

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 20:55:29.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2010, 21:09:09
Banned

Implicit

Defapt, vezi dumneata ciudățenie, că pe vremea lui Noe, chiar dacă apele de sub Cer se adunau totuși în adunările lor, Domnul a deschis izvoarele adâncului cel mare, deci izvorau din pământ și din adânc și a mai dat să curgă pe jgheburi și din Cer și cădea și ploaie multă și nu bătea vânt, deci iată de unde s-a strâns atâta apă de a acoperit munții cei mai înalți. Deci nu a fost ca înainte de ziua 3-a a Facerii când apele de sub Cer nu se adunau în adunările lor, așa cum am scris eu greșit mai sus, ci a lăsat Dumnezeu să curgă din Cer și să plouă și să iasă din izvoare, din adâncul cel mare atâta apă pâna a acoperit apa munții cei mai înalți cu 15 coți:

„ Si-atat de mult s'au instapanit apele pe pamant, incat toti muntii cei inalti care erau sub cer s'au acoperit;
cu cincisprezece coti s'a ridicat apa deasupra-le si toti muntii cei inalti s'au acoperit.”

iar apoi, când și-a amintit Dumnezeu de Noe :

„Si Dumnezeu Si-a adus aminte de Noe si de toate fiarele si de toate dobitoacele si de toate pasarile si de toate vietatile miscatoare cate erau cu el in corabie; si a adus Dumnezeu vant pe pamant si apele s'au potolit; izvoarele adancului si jgheaburile cerului s'au inchis si ploaia din cer a incetat.”

Last edited by vsovivi; 15.03.2010 at 21:25:28.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42