Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2010, 12:45:35
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Nu trebuie sa iti ceri scuze! Eu vorbeam in general. Am glumit cand am spus ca sunt "evreaja". :)
Eu cred ca noi ca si crestini trebuie sa credem in egalitate. Cand e vorba de iubire, trebuie sa le treci cu vederea pe toate.
Doar asa ne invata Hristos. Pe cei care te blesteama, tu sa ii binecuvantezi. Crezi ca suntem drepti daca vedem greselile altora?
Si am mai ajuns la concluzia ca daca ne-am fi nascut evrei, nici noi nu eram mai buni decat ei. Nu ii numeste Dumnezeu pe evrei "poporul ales", in Vechiul Testament? Cum sa nu gandeasca ei asa despre ei insisi, cand VT e pentru evrei, asa cum NT e pentru crestini? Oare cum am fi gandit noi daca eram in locul lor?
Iar daca ei calca icoanele in picioare, Dumnezeu ii pedepseste, nu noi.
Sa nu cadem in capcana vrajmasului crezand ca fiind crestini, avem dreptul sa ii judecam.

Ma ierti daca te-am suparat, vreau ca toti sa traim in armonie (fara prejudecati)

Corect in ceea ce priveste iubirea si iertarea, dar nu prea sunt de acord sa nu arati greseala atunci cand e cazul... Nu cred ca e bine a tacea si nu cred ca a spune adevarul e judecata si nici superioritate fata de celalalt... Nici ca am avea un drept de a-i pedepsi... Fiecare e liber sa creada ce doreste. Evreul crede Legea Veche si va fi judecat dupa ea, Crestinul crede si Legea Noua dupa care va fi judecat.
Nu m-am suparat,nici nu am de ce!
Reply With Quote
Vechi 14.03.2010, 13:15:44
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Corect in ceea ce priveste iubirea si iertarea, dar nu prea sunt de acord sa nu arati greseala atunci cand e cazul... Nu cred ca e bine a tacea si nu cred ca a spune adevarul e judecata si nici superioritate fata de celalalt... Nici ca am avea un drept de a-i pedepsi... Fiecare e liber sa creada ce doreste. Evreul crede Legea Veche si va fi judecat dupa ea, Crestinul crede si Legea Noua dupa care va fi judecat.
Nu m-am suparat,nici nu am de ce!
Multumesc pentru intelegere :)
Cu privire la judecata, vreau sa transcriu un mic fragment din cartea "Ne vorbeste Parintele Porfirie":
"„Habotnicia n-are legătură cu Hristos. Să fii creștin adevărat. Atunci nu vei răstălmăci pe nimeni, ci iubirea ta pe toate le va suferi. Și pe cel de altă religie. Adică să-l cinstești fără legătură cu religia lui, într-un chip nobil. Poți să îngrijești un musulman, când are nevoie, să-i vorbești, să te întreții cu el. SĂ EXISTE RESPECT PENTRU LIBERTATEA CELUILALT. Precum Hristos ‚stă la ușă și bate’, fără să silească, ci așteptând ca sufletul singur, liber, să-L primească, tot astfel să stăm și noi dinaintea oricărui suflet.”

Este o carte foarte foarte buna, o recomand tuturor!
Reply With Quote
Vechi 14.03.2010, 14:28:49
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Care este pozitia si invatatura Bisericii fata de evrei?
Reply With Quote
Vechi 14.03.2010, 19:10:11
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Multumesc pentru intelegere :)
Cu privire la judecata, vreau sa transcriu un mic fragment din cartea "Ne vorbeste Parintele Porfirie":
"„Habotnicia n-are legătură cu Hristos. Să fii creștin adevărat. Atunci nu vei răstălmăci pe nimeni, ci iubirea ta pe toate le va suferi. Și pe cel de altă religie. Adică să-l cinstești fără legătură cu religia lui, într-un chip nobil. Poți să îngrijești un musulman, când are nevoie, să-i vorbești, să te întreții cu el. SĂ EXISTE RESPECT PENTRU LIBERTATEA CELUILALT. Precum Hristos ‚stă la ușă și bate’, fără să silească, ci așteptând ca sufletul singur, liber, să-L primească, tot astfel să stăm și noi dinaintea oricărui suflet.”

Este o carte foarte foarte buna, o recomand tuturor!
Este foarte graitor textul si foarte real, dar eu nu am insinuat altceva... Am sentimentul ca nu ai inteles ce doream a spune de fapt dar multumesc pentru sfat! Eu am colegi si prieteni de alta religie si discut cu ei, ne ajutam reciproc dar nu ne legam prea mult de religie pentru ca vrei nu vrei diferenta de opinie exista!
Reply With Quote
Vechi 14.03.2010, 19:56:48
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Ce invata Biserica despre evrei?Cum trebuie sa ne raportam la ei?
Reply With Quote
Vechi 14.03.2010, 21:26:57
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Este foarte graitor textul si foarte real, dar eu nu am insinuat altceva... Am sentimentul ca nu ai inteles ce doream a spune de fapt dar multumesc pentru sfat! Eu am colegi si prieteni de alta religie si discut cu ei, ne ajutam reciproc dar nu ne legam prea mult de religie pentru ca vrei nu vrei diferenta de opinie exista!
Eu zic ca am inteles ce ai vrut sa spui. In cartea Parintelui Porfirie scrie mai detaliat despre mai multe lucruri. Doar ca n-am gasit un fragment mai edificator cu privire la acest subiect.
N-am avut nici o intentie sa te judec sau sa insinuez ceva. Sa ma ierti daca s-a inteles asta!
Eu n-am nica cu nimeni, vreau doar ca toti sa ne 'simtem' bine

Last edited by zoridezi; 14.03.2010 at 21:31:05.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calculul zilei la evrei culianul Sfintele Pasti - Invierea Domnului 9 17.04.2012 20:49:52
eu nu inteleg ceva: despre evrei annajanette Generalitati 10 17.05.2010 00:38:50
Inmormantarea la evrei. Evreulcelales Iudaismul 9 17.12.2009 18:44:18
Anul Nou la Evrei costel Stiri, actualitati, anunturi 9 25.10.2009 20:52:37
intrebari despre evrei dianadi Generalitati 9 01.02.2009 22:10:20