Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.03.2010, 12:21:51
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Aceasta explicatie ai luat-o de undeva, sau ai dedus-o tu?
Este scris în Scripturi, în Evanghelia Dreptății; Pentru cine le știe pricepe pildele. Eu doar am făcut un mic rezumat, cam ce am înțeles pe scurt, dăruit de sus, că nu am personal nici un merit sufletesc... ci eventual doar că m-am cam grozăbit mereu, în loc să mă smeresc în taină dacă mai aflu câteceva; și apoi m-am și contrazisispitit prin bălării cu câte cineva crezând mereu că numai eu am dreptate, cu siguranță. (Și din păcate chiar aveam și așa am căzut de multe ori în mândrie, în știință, în trufie, iar acum încerc să ies din szmoalăoală: albă, neagră și roșie... așa ca toamna cea gălbuie: lungă slabă și zăludă; să ies cu ajutor de sus.)

Last edited by vsovivi; 10.03.2010 at 12:39:40.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 12:40:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Este scris în Scripturi, în Evanghelia Dreptății; Pentru cine le știe pricepe. Eu doar am făcut un mic rezumat, cam ce am înțeles pe scurt, dăruit de sus, că nu am personal nici un merit sufletesc... ci eventual doar că m-am cam grozăbit mereu, în loc să mă smeresc în taină dacă mai aflu câteceva; și apoi m-am contrazisispitit prin bălării cu câte cineva crezând mereu că doar eu am dreptate. (Și din păcate chiar aveam și așa am căzut în mândrie, în știință, în trufie, iar acum încerc să ies din smoalăoală: albă, neagră și roșie... așa ca toamna cea gălbuie, lungă slabă și zăludă, să ies cu ajutor de sus.)
"Evanghelia Dreptatii"?
Aha, deci este vorba de intelegerea ta. Eu nu am gasit asa ceva scris in Biblie.
Ce sa mai zic? Deja e obositor sa mai fac comentarii la ce scrii tu.
Nu ai nici o logica, nici o baza reala, nimic!!!
As fi tare curios sa aflu de unde stii toate demonstratiile astea de fizica si astronomie.
Sigur din Biblie nu.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 12:54:59
kosmy022 kosmy022 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2009
Locație: Romania, Timisoara
Implicit

Citat:
"Evanghelia Dreptatii"?
Aha, deci este vorba de intelegerea ta. Eu nu am gasit asa ceva scris in Biblie.
As fi tare curios sa aflu de unde stii toate demonstratiile astea de fizica si astronomie.
Sigur din Biblie nu.
Nu-ti mai bate capul, Dumitru. Si eu m-am contrazis cu vsovi la un moment dat, pana cand mi-a zis altcineva ca tine de cei de la Pucioasa.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 12:56:21
Banned

Implicit

Citat:
"Evanghelia Dreptatii"?
Sigur din Biblie nu.
Dacă ai obosit, și constați că nu am logică, nici bază reală, atunci de ce ești curios? Și cum ai dedus că e înțelegerea mea? Crezi că dacă tu nu ai găsit atunci sigur și eu nu am găsit doar fiindcă tu nu ai găsit?

Ce cunoștințe de fizică și astronomie? Nu ți-am explicat cât se poate de simplu? Ce n-ai priceput? Dar ce mă mir, eu spun ceva și tu ești sigur că e viceversa decât spun, căci tu știi sigur că adevărul e viceversa... păi dacă știi, și crezi că e așa cum știi, mă întreb atunci pentru ce mai stăm de vorbă? Doar să ne facem ridicoli unii pe alții? Sau dumneata nefiind în stare să iei în serios argumentele te miri de ce lucrurile nu stau așa cum ți le-a predat nenia cu tanti grijania pe la orele de fizică sau astronomie sau evoluționism și cel care îți explică de ce nu stau așa cum mint vrăjitorii din gLume este penibil fiindcă tu te miri ca ... la poarta nouă? Păi nu există nici evoluționism ci există doar involuționism, lucru vădit prin existența atâtor triburi de sălbatici, nu numai din ăia de prin junglă ci mai ales din ăia aristocratici, îmbrăcați numai în mătăsuri și aureturi și mâncătorie. De ce vrei mereu să fi și dumneata un astfel de exemplu? Ce mă tot iei peste picior... ce nu pricepi? Chiar așa greu de priceput este ceea ce am scris? Tu vrei să îți dezvălui ce anume? Că de unde știu, păi n-am scris? Din scripturi și de sus, de la Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 10.03.2010 at 13:01:37.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 13:20:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kosmy022 Vezi mesajul
Nu-ti mai bate capul, Dumitru. Si eu m-am contrazis cu vsovi la un moment dat, pana cand mi-a zis altcineva ca tine de cei de la Pucioasa.
vsovivi e de la Pucioasa?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 13:24:28
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă ai obosit, și constați că nu am logică, nici bază reală, atunci de ce ești curios? Și cum ai dedus că e înțelegerea mea? Crezi că dacă tu nu ai găsit atunci sigur și eu nu am găsit doar fiindcă tu nu ai găsit?
E clar ca nu ai citat din Biblie. Cel putin nu din Biblia ortodoxa.
Si ai zis ca ai facut un rezumat. Asca inseamna ca ai trecut totul prin filtrul gandirii tale.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 13:29:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kosmy022 Vezi mesajul
Ce legătură au cei de la pucioasa? Că ei mărturisesc Adevărul? Da, Acela e Adevărul și eu le dau dreptate fiindcă e așa, iar fiindcă vouă v-a zis nenia cu tanti grijania că e sectă, că e minciuni, gata, nu mai credeți... păi eu nu sunt dintre pucioși deși îi mărturisesc că ei au dreptate... deci ce insinuezi referitor cu locuitorii sfintei Cetăți? Că argumentele mele sunt minciuni? Nu sunt minciuni dar cu voi e altceva... vă place să stați așa păcăliți de toată gLumea, plină de vrăjitorii și vrăjitoriile ei. Cândva o să vă convingeți singuri... deci nu mă contrazic cu voi că mai devreme sau mai târziu și așa veți afla, iar slavă de la oameni n-am nevoie... deci pentru ce să mă contrazic, ca să mă tot faceți nebun mereu? nu-i bai că chiar iată recunosc că sunt. Că oricum asta credeți. Deci, pe ce altă bază mai insinuați că mint? că sunt pucios? Da, sunt. Deși n-am întâlnit pe nimeni dintre ei, dar sunt fiindcă încerc să-i urmez. Dar voi pe cine urmați?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 13:29:46
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce cunoștințe de fizică și astronomie? Nu ți-am explicat cât se poate de simplu? Ce n-ai priceput? Dar ce mă mir, eu spun ceva și tu ești sigur că e viceversa decât spun, căci tu știi sigur că adevărul e viceversa... păi dacă știi, și crezi că e așa cum știi, mă întreb atunci pentru ce mai stăm de vorbă? Doar să ne facem ridicoli unii pe alții? Sau dumneata nefiind în stare să iei în serios argumentele te miri de ce lucrurile nu stau așa cum ți le-a predat nenia cu tanti grijania pe la orele de fizică sau astronomie sau evoluționism și cel care îți explică de ce nu stau așa cum mint vrăjitorii din gLume este penibil fiindcă tu te miri ca ... la poarta nouă? Păi nu există nici evoluționism ci există doar involuționism, lucru vădit prin existența atâtor triburi de sălbatici, nu numai din ăia de prin junglă ci mai ales din ăia aristocratici, îmbrăcați numai în mătăsuri și aureturi și mâncătorie. De ce vrei mereu să fi și dumneata un astfel de exemplu? Ce mă tot iei peste picior... ce nu pricepi? Chiar așa greu de priceput este ceea ce am scris? Tu vrei să îți dezvălui ce anume? Că de unde știu, păi n-am scris? Din scripturi și de sus, de la Dumnezeu.
Ti se pare ca explicatia ta a fost simpla si coerenta?

Ai revelatii de la Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 13:33:57
Banned

Implicit

Citat:
E clar ca nu ai citat din Biblie. Cel putin nu din Biblia ortodoxa.
Si ai zis ca ai facut un rezumat. Asca inseamna ca ai trecut totul prin filtrul gandirii tale.
De unde e clar?

Păi am citit din Biblia corectată lingvistic de Bartolomeu Anania și de cea binecuvântată de Teoctist.

Ce gândire, ce filtru? Citește și o să afli și dumneata, Cere și ți se va da, Bate și ți se va deschide? Ce crezi dumneata că eu am ceva special moștenit de la tata Avraam? Păi și eu m-am născut în păcate. Iar apoi am adăugat la ele până era gata să mor... deci n-am nimic special, decât poate prea multă mândrie... că oricum și de mândrie m-ați acuzat mereu, deci dacă așa ați văzut voi, atunci precis e așa.

Dar nu am folosit gândirea ci inima.
Reply With Quote
Vechi 10.03.2010, 13:38:06
Banned

Implicit

Citat:
Ti se pare ca explicatia ta a fost simpla si coerenta?

Ai revelatii de la Dumnezeu?
De ce îmi pui mie atâtea întrebări? Nu ai priceput ceva din rezumat? Ce ți se pare lipsit de coerență?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42