![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu, dispense poate da episcopul pentru gradul 5 si Sfantl Sinod pentru gradul 4. In cazul tau cred ca este gradul 3, asa ca nu exista nicio posibilitate. Si oricum dispense se dau in cazuri speciale nu stiu chiar exact.
Sa ma corecteze cineva daca gresesc: Intre mama si fiu este un grad. Pana la bunica ai 2 grade. Fina bunicii este considerata fiica dpdv spiritual asa ca intre ele exista un grad. De la tine la ea sunt 3 grade. Doamne ajuta!
Pedepseste-ne Doamne in viata aceasta si nu in cea viitoare. * Last edited by florinbrasov0; 19.01.2010 at 21:09:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Parerea mea: mai bine, nu. Intre voi se poate vorbi despre un incest. Nu cred ca te-ai casatori cu sora ta, indiferent de cine ti-ar da ''dispensa''...
Dumnezeu sa va lumineze! |
|
|||
|
|||
![]()
Canonul 53 Sinodul 6 Ecumenic
"De vreme ce rudenia (înrudirea) cea după suflet este mai mare decât legătura trupurilor, iar noi am aflat că în unele locuri unii primesc copii din sfântul și dătătorul de mântuire botez, și după aceea încheiau însoțire de nuntă (căsătorie) cu mamele văduve ale acelora, orânduim ca, de la (canonul) de față, nimeni să nu mai facă un lucru ca acesta. Iar dacă oarecare ar fi prinși făcând acest lucru, după canonul de față, unii ca aceștia să se lase (depărteze) mai întâi de la această însoțire nelegiuită, iar apoi să fie supuși certărilor (pedepselor) celor pentru desfrânați." http://www.canoaneortodoxe.net/pdf/2...ne_V-VI_ec.pdf Exista o excludere explicita pentru rudeniile de gradul I, mai mult nu tine de interpretare. Altceva nu stiu si nimeni de aici nu s-a obosit sa faca vreo trimitere concreta la un canon deci cam se vorbeste in necunostinta de cauza. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce repede sariti sa despartiti oamenii care se iubesc chiar daca nu prea stiu sa scrie corect. Daca rudenia spirituala s-ar "transmite" dupa cum ziceti voi, sunt sanse mari ca toti cei botezati ortodox sa fie rude spirituale intre ei. Aveti de gand sa interziceti toate casatoriile?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Teoretic sunt sanse sa fim rude spirituale la n+1-lea grad :P
|
||||
|
||||
![]()
Si apoi ne intrebam de ce se nasc copii bolnavi, de ce avem necazuri in casnicie, de ce de ce... pai iata de ce! ca avem impresia ca putem face ce vrea si ne putem casatori cu cine dori!
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|