![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru Origen citirea Sfintei Scripturi era asemanata cu Euharistia. Daca prin Euharistie Hristos patrunde in natura noastra cu insusi Trupul si sangele Sau- prin Scriptura patrunde prin cuvintele Sale.
Despre interpretarea Sfintei scripturi ioata ce ne recomanda sfantul Maxim Marturisitorul: "e nevoie de multa stiinta(duhovniceasca)pentru ca inlaturand mai intai cu grija valurile literelor care acopera Cuvantul, sa putem privi cu mintea dezvaluita pe Cuvantul Insusi, stand de Sine si aratand in Sine limpede pe Tatal, atata cat e cu putinta , oamenilor." |
|
||||
|
||||
![]()
Am citit Sfanta Scriptura integral de vreo sapte ori...
Am ajuns sa imi formez niste opinii provizorii, cu caracter relativ general: a) Ca intotdeauna lucrurile sunt mult mai complexe decat par la prima vedere. b) Ca interpretarile ad literam sunt extrem de paguboase. Interpretarile oricum difera mult de la o epoca la alta. c) Conteaza foarte mult traducerile, caci cuvintele pot avea tare multe nuante si intelesuri, mai ales in ebraica veche. Nu putem face abstractie si de epocile si de contextul istoric general in care au fost scrise diferitele carti componente. d) Esential pentru noi este sa aplicam invataturile de acolo per ansamblu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum intelegem pocainta | matad | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 17.03.2009 11:34:48 |
Sola Scriptura?? | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 16 | 02.07.2008 21:58:50 |
|