![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
eu as mai spune ca multi nu o inteleg pentru ca nici nu cred 100% in Ea. de exemplu cineva imi spunea ca a vazut un reportaj fooarte interesant pe discovery in care prezenta cand maimuta a devenit om, si-mi spunea: foarte interesant si adevarat. si am intrebat: crezi in Dumnezeu? si mi-a raspus, un pic ofuscata de imbecilitatea intrebarii mele: NORMAL.... si am spus: cred ca-mi scapa acum unde scrie in Sfanta Scriptura de maimuta.
|
|||
|
|||
|
Ca sa întelegem Sf. Scriptura trebuie sa avem curatia copiilor (în pasajele mai simple) si întelepciunea Sfintilor Parinti (la unele pasaje mai adânci).
Scriptura nu este o carte de reguli inutile cum e curanul sau tora, ci este o carte care vorbeste despre natura intima omului, în parte despre natura lui Dumnezeu si despre felul cum legile existentei divine se manifesta în planul de existenta al omului. Poruncile si învatatura Noului Testament izvoraste din realitati ontologice ale existentei personale (umane si divine).
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa nu dispretuim nci intelegerea directa a mesajului,asa cum se aude ,stricandu-i farmecul ,dar nici deslusirile pline de har ,si intelesurile neasteptate si pline de ajutor,care se aud , de exempluy la fiecare predica de duminica. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum intelegem pocainta | matad | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 17.03.2009 12:34:48 |
| Sola Scriptura?? | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 16 | 02.07.2008 22:58:50 |
|
|