Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2010, 18:57:03
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Mie imi plac talcuirile Sfantului Ioan Gura de Aur (putinele pe care le-am citit). Mi-a placut foarte mult talcuirea la Rugaciunea Tatal Nostru.

Mai sunt si alti Sfinti Parinti a caror viata si invatatura o consider demna de urmat. Personal (si cred ca majoritatea adventistilor gandesc la fel) nu am prejudecati in a lua tot ce este bun.

P.S. Intrebarea nu era pentru mine. Daca se considera ca m-am amestecat fara voie, nu ma bagati in seama.
:) Multumesc ca te amesteci,intrebarile sunt de la toti pt toti.
Tare m-ai facut curios,ce va mai poate zice voua acolo,in plus fata de talcuirile date de acesti sfinti parinti,cu bogatia de intelesuri care cu greu ne-ar duce mintea pe noi,si in plus,prezentate si intr-un stil accesibil ca sa inteleaga tot omul.
Vechi 01.03.2010, 19:18:09
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
:) Multumesc ca te amesteci,intrebarile sunt de la toti pt toti.
Tare m-ai facut curios,ce va mai poate zice voua acolo,in plus fata de talcuirile date de acesti sfinti parinti,cu bogatia de intelesuri care cu greu ne-ar duce mintea pe noi,si in plus,prezentate si intr-un stil accesibil ca sa inteleaga tot omul.
"Ce va mai poate zice voua acolo". Suna cam stramb. In special ni se spune sa cercetam. Cercetarea vietii si invataturii unor Sfinti Parinti este una din preocuparile mele. Altii au alte preocupari (cercetarea Apocalipsei, a diferitelor traduceri Biblice, etc). Oricum nu le poti cuprinde pe toate.

Ce avem in comun este studiul zilnic al Sfintei Scripturi (in mod sistematic, dupa lectiunile scolii de sabat sau dupa nevoia sufletului fiecaruia).

Cat despre Sfintii Parinti, daca invataturile lor sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura, sunt apreciate.
Vechi 01.03.2010, 19:27:39
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
"Ce va mai poate zice voua acolo". Suna cam stramb. In special ni se spune sa cercetam. Cercetarea vietii si invataturii unor Sfinti Parinti este una din preocuparile mele. Altii au alte preocupari (cercetarea Apocalipsei, a diferitelor traduceri Biblice, etc). Oricum nu le poti cuprinde pe toate.

Ce avem in comun este studiul zilnic al Sfintei Scripturi (in mod sistematic, dupa lectiunile scolii de sabat sau dupa nevoia sufletului fiecaruia).

Cat despre Sfintii Parinti, daca invataturile lor sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura, sunt apreciate.
Si cercetarea se face dupa niste carti anume? E la libera ta alegere?
Iar lectiile de scriptura cine le tine? exista un profesor?
Interesant modul vostru de viata ,pe bune.
Ma bucur insa si ca citesti din sfintii Parinti . Aceasta e o comoara care nimeni nu ti-o va lua.
Vechi 01.03.2010, 19:40:09
copacel
Guest

Implicit

Citat:
Si cercetarea se face dupa niste carti anume?
Se face si cu ajutorul unor carti de studii biblice (lectiuni). Spre exemplu, trimestrul acesta tema studiului este "Roada Duhului" (vezi Galateni 5:22,23). Aceasta se petrece in orele "Scolii de sabat". Dar, nimic nu este obligatoriu.

Citat:
E la libera ta alegere?
Si la libera alegere.

Citat:
Iar lectiile de scriptura cine le tine? exista un profesor?
La orele de serviciu divin mai mult se predica. Dar, se tin si seminarii pe anumite teme sau lectii de doctrina, etc. (separat de serviciul divin). Pastorii sunt cel mai des responsabili pentru tinerea de seminarii (depinde de tema).

Citat:
Interesant modul vostru de viata ,pe bune.
Ma bucur insa si ca citesti din sfintii Parinti . Aceasta e o comoara care nimeni nu ti-o va lua.
Multumesc pentru apreciere. In sensul celor spuse de tine, adevarata comoara cred ca este dorinta de a cunoaste.
Vechi 01.03.2010, 20:50:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
"

Pardon, daca sunt in armonie cu modul in care ti-a zis pastorul tau ca trebuie sa intelegi Scriptura.
E un lucru fundamental diferit.
Vechi 02.03.2010, 20:37:46
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pardon, daca sunt in armonie cu modul in care ti-a zis pastorul tau ca trebuie sa intelegi Scriptura.
E un lucru fundamental diferit.
Alin, chiar ortodoxia recunoaste ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Nu stiu dupa ce criteriu face aceasta afirmatie.

La fel si noi. Luam doar invataturile care sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura.

Cat despre pastor pot sa-ti spun ca nu il consideram infailibil. Nu o data am vazut cum pastorului i se cereau explicatii despre unele afirmatii facute la amvon. Doar Sfanta Scriptura este norma de credinta, nicidecum afirmatiile pastorului.
Vechi 03.03.2010, 15:37:23
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Alin, chiar ortodoxia recunoaste ca unele invataturi ale Sfintilor Parinti sunt gresite. Nu stiu dupa ce criteriu face aceasta afirmatie.

La fel si noi. Luam doar invataturile care sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura.

Cat despre pastor pot sa-ti spun ca nu il consideram infailibil. Nu o data am vazut cum pastorului i se cereau explicatii despre unele afirmatii facute la amvon. Doar Sfanta Scriptura este norma de credinta, nicidecum afirmatiile pastorului.
Copacel, te rog sa analizezi cele spuse de tine si sa poti constata cat de penibili sunteti si cum nu va dati seama in ce postura va puneti cu aceste afirmatii...deci noi am avut de unde sa selectam ( a selecta inseamna ca deja sunt mai multi, si poti depista erezia, greseala...etc) dar pe cati cinstim noi din Sfintii Parinti?

De ce nu avem si noi numai un singur om...care sa ne fi cristalizat Inavatatura de Credinta? De ce au participat reprezentati din intreaga lume a Ortodoxiei la Sinoadele Ecumenice, si nu unul singur...izolat pe alt continent, si cu interpretare singurala si personala?

Oamenii astia au interpretat? Sau cumva erau deja de acord toti, desi in toate colturile lumii...in acelasi cuget, si pastrau ceva cu sfintenie???

Lasa-l pe pastor in pace, el e doar adeptul lui White!

Imi poti spune exact care sunt greselile lui White pe care le-ati indepartat, tocmai ai spus ca e failibila...mi le poti expune, ca sa vad cum selectati voi greselile si contradictiile cu Sfanta Scriptura?

Apoi, White...a putut crede intr-un om pacatos, failibil si eretic, Miller...ea nu a putut discerne faptul ca Miller nu putea indrazni macar sa faca un asemenea pacat, ca cel al profetirii celei de-a 2 a veniri a Mantuitorului pe pamant!!! Acei oameni cunoasteau Biblia...si faceau un asemenea pacat, desi scria clar acolo...ca nici un om nu poate sti acest lucru!!! White a facut acelasi pacat dupa ce s-a trezit din credinta in Miller...desi stia si ea Biblia, cum imi poti explica acest pacat care sta la baza denominatiunii tale?

Ce Adevar poti tu crede ca detineti voi, in loc de pura erezie si ratacire?

Asadar, te invit sa procedezi la fel ca noi ortodocsii...cu sinceritate si deschidere...sa ne prezinti greselile lui White, ca sa nu cred ca poti afirma ca era infalibila si nu a gresit!!!

Deci ce ati respins din invatatura si profetiile ei...si ce ati acceptat?
Vechi 03.03.2010, 18:20:59
copacel
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul

Asadar, te invit sa procedezi la fel ca noi ortodocsii...cu sinceritate si deschidere...sa ne prezinti greselile lui White, ca sa nu cred ca poti afirma ca era infalibila si nu a gresit!!!

Deci ce ati respins din invatatura si profetiile ei...si ce ati acceptat?
Ai primit raspunsul pe alt topic (cu cca 5 min. in urma). Sper ca esti multumita.

Acum, putem discuta numai cu Sfanta Scriptura si "Invatatura de credinta ortodoxa" (de care te feresti pentru ca si din aceasta selectati).
Vechi 03.03.2010, 18:46:46
almaris
Guest

Implicit

Ce avem in comun? Dragi prieteni, Dumnezeu insusi ne spune si ni se adreseaza cu cuvinte nu foarte placute, suntem avertizati si ni se aduce la cunostinta starea in care ne aflam de fapt si nu aceea in care pozam noi sa dam bine. In Apocalipsa Domnul apare ca adresandu-se celor 7 biserici ce simbolizeaza biserica in diferite stadii din istorie iar ultima dintre ele, Laodiceea(in traducere "popor judecat") este cea a timpului pe care il traim noi, chiar inainte ca judecatile lui Dumnezeu sa inceapa. Putem sa discutam despre ce au crestinii in comun in materie de doctrina, interpretarea Scripturilor, dar iata ce spune Domnul ca ne caracterizeaza:

„Știu faptele tale: că nu ești nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot! Dar, fiindcă ești căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea. Pentru că zici: Sunt bogat, m-am îmbogățit, și nu duc lipsă de nimic”, și nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curățat prin foc, ca să te îmbogățești; și haine albe, ca să te îmbraci cu ele și să nu ți se vadă rușinea goliciunii tale; și doctorie pentru ochi, ca să-ți ungi ochii și să vezi.
Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, dar, și pocăiește-te!
Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.
Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie''

Vestea proasta e ca nu stam bine deloc, Dumnezeu ne vede pe multi ca pe niste ipocriti, interesati mai mult de imagine de crestin si nu de un fond sufletesc adevarat.
Vestea buna e ca Domnul ne iubeste, de aceea ne trimite si acest mesaj aspru ca sa ne trezim la realitate. In final, ne spune ca in aceste timpuri grele din urma vor fi biruitori care vor primi o rasplata speciala.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42