Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2010, 22:48:34
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei25 Vezi mesajul
Daca noi tinem calendarul unui eretic, tu de ce tii calendarul unui inchinatori la idoli, adica la draci?
Pentru ca a fost binecuvintat de Sfintii Parinti la Nicaea. Cel gregorian a fost insa anatemizat de toti patriarhii si episcopii ortodocsi intruniti in consiliu ecumenic la 1583. Fiecare alege dupa cum crede ca e mai bine pentru sufletul lui!...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 22:57:51
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Pentru ca a fost binecuvintat de Sfintii Parinti la Nicaea. Cel gregorian a fost insa anatemizat de toti patriarhii si episcopii ortodocsi intruniti in consiliu ecumenic la 1583. Fiecare alege dupa cum crede ca e mai bine pentru sufletul lui!...
Bine, inchinati-va voi la calendar.

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:01:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Pentru ca a fost binecuvintat de Sfintii Parinti la Nicaea. ...
M-ar interesa textul exact al binecuvântării și o sursă credibilă. Hotărârile dogmatice s-au păstrat. Avem și această binecuvântare în actele conciliului ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:06:22
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Daca noi tinem calendarul unui eretic, tu de ce tii calendarul unui inchinatori la idoli, adica la draci?
Daca? Gresit! Tu tii calendarul unui eretic!

Ce zici tu acolo e ce a mai zis pr Paisie...

Așadar, fiindcă s-a dovedit cu lumina zilei că Sfântului nostru Calendar Bisericesc Ortodox, numit Iulian stil vechiu nu i se poate afla nici o prihană -, dat fiindcă și noii calendariști îl zic că s-a botezat în Legea Creștină, de către Sfinții Părinți la Sfântul I Sobor Ecumenic, iar tot ei strigă în gura mare că, Creștinescul nostru botezat Calendar Ortodox este păgânesc, atunci, judece orișicare, „Cine e necurat și urât la Dumnezeu?”

Citeste de la pagina 59 la pagina 70 despre asa zisul "calendar paganesc":

http://www.crucea.ro/2007/06/12/arse...-ii-boldurile/

Last edited by Antoni0; 28.02.2010 at 23:09:21.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:14:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
M-ar interesa textul exact al binecuvântării și o sursă credibilă. Hotărârile dogmatice s-au păstrat. Avem și această binecuvântare în actele conciliului ?
Din moment ce Pascalia si Sinaxarul au fost fixate pe calendarul iulian cred ca nu-i nevoie de nici un fel de aprobare explicita, iar daca si exista, atunci cu atit mai bine! Pe Papa Grigore, ca si pe atei i-au interesat mai mult astronomia decit unitatea Bisericii lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:16:09
Banned

Implicit

Citat:
Bine, inchinati-va voi la calendar.
Noi nu ne inchinam la calendar, dar respectam Traditia Ortodoxa pe care chiar Duhul Sfint a insuflat-o.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 23:31:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Din moment ce Pascalia si Sinaxarul au fost fixate pe calendarul iulian cred ca nu-i nevoie de nici un fel de aprobare explicita, iar daca si exista, atunci cu atit mai bine!
Ați afirmat puțin mai înainte că Sfinții Părinți de la Niceea ar fi binecuvântat calendarul după care vă ghidați dv, ceea ce eu ezit să cred fără să produceți documentul. Acum dați înapoi. Poate că ar fi bine să cercetați dv înșivă, să comparați și să nu luați de bun chiar tot ce vă spun unii și alții. Există și păstori care sunt, de fapt, lupi în blană de oaie. Dacă ei v-au spus că Sfinții Părinți au binecuvântat calendarul și găsiți că nu e așa, ar fi bine să fiți mai circumspect cu ei.

Așa am făcut eu, descoperind minciună după minciună în "lumea" ortodoxă. Nu m-am hotărât să plec într-o singură zi, dar, când am văzut că minciunile devin prea numeroase, inclusiv la nivel arhieresc, mi-am dat seama că Biserica lui Cristos nu poate avea asemenea slujitori.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 01:51:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
P.S.: Și da, am trecut "de unul singur", adică am fost ortodox din părinți ortodocși, din bunici preoți ortodocși. Acum cred că toți cei care își spun "creștini" trebuie să fie împreună, o turmă și un păstor. Până ce ierarhii ortodocși vor găsi drumul unității, fenomen care ar mai putea dura câteva secole și nu există garanții că va fi ireversibil, am făcut eu însumi pasul. Mi-am spus părerea despre schismă, votând cu picioarele ca să zic așa. Vin vremuri grele, în care dușmanul nostru va fi dezlănțuit pentru un timp. Trebuie să găsească o Biserică, nu bisericuțe. Părerea mea.
Pentru o mai buna intelegere a lucrurilor:
http://www.scribd.com/doc/28169843/P...itru-Staniloae
despre Uniatismul din Transilvania.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 03:59:31
singvasi singvasi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Implicit 1 si cu 1 fac 2..

Mai papa asta se crede sfant asemeni Mantuitorului....n-am sa ascult de papa asta niciodata...ce vor astia ce se cred conducatorii nostri??? sa ne dam la catolici, sa acceptam cate ceva de la ei? DAR EI CE ACCEPTA DE LA NOI?? din ceea ce am citit ca a zis papa , cum ca singura Biserica e cea catolica, pau uniatia asta se cam duce de rapa,...si cu asta si crezu` asta in unirea bisericilor....tot ce pot sa spun acum e ca mi-e scarba de tot!
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 06:47:34
adriana76
Guest

Implicit catolica vs soborniceasca

De ce la romani s-a inlocuit cuvantul "catolica" din Crez cu cuvantul "soborniceasca"? Si de ce se insista ca soborniceasca ar insemna "universala" cand de fapt "soborniceasca" vine de la soboarele (adica sinoadele) ecumenice tinute de-a lungul timpului? Cum de biserica greceasca a pastrat pana azi in Crez cuvantul "catolica" asa cum a fost el scris? Si recent am descoperit acelasi lucru si intr-o biserica ruseasca din Franta. Daca in Crez a fost scris in anul 381 "Cred intr-una Sfanta, Catolica si Apostolica Biserica", inseamna ca in ciuda certurilor interconfesionale, Biserica apostolica este una singura, sfanta si catolica, este Insusi trupul Domnului din care fac parte toti cei care cred in El. Iar credinta este ortodoxa, adica dreapta pentru ca este credinta in cel care ne salveaza de la moarte, Domnul Iisus Hristos. Iar Domnul Iisus Hristos i-a zis lui Petru sa pastoreasca oitele sale, desi pastorul suprem ramane Hristos.
Cat despre protestantii care cica nu ar urma linia apostolica, am o intrebare: Apostolul Pavel a urmat linia apostolica sau Domnul Iisus Hristos l-a facut apostol in mod nemijlocit? Iar Ap. Pavel chiar se lauda cu acest fapt, ca el nu a primit cunostinta despre Hristos de la ceilalti apostoli. Nu acelasi lucru se poate spune despre protestanti care afla totul din Biblie, adica de la apostoli! Si stiti ce a zis Domnul cu privire la cei care il marturiseau si faceau minuni in numele Lui fara sa ii urmeze pe apostolii Sai? Va invit sa gasiti raspunsul Sau in Evanghelie! Si va invit sa descoperiti cum arata o Liturghie la primii crestini ca sa vedeti cat de mult se aseamana cu cele protestante...
Fericiti facatorii de pace, fericiti cei insetati dupa dreptate, fericiti cei blanzi,...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica catolica ca si cladire elcipo Biserica Romano-Catolica 153 12.08.2015 14:07:40
Biserica Catolica unica! AlexandruC Biserica Romano-Catolica 92 16.07.2013 11:39:26
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51